Nazwisko: Owczarek

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=13077&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
gargul

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: gargul »

Poszukuje informacji o malzenstwie Walentego Owczarka i Józefy Owczarek (z domu Porczyńska).

Ich corka byla moja prababcia Wiktoria Owczarek, urodzona w miejscowosci Domaniewek (parafia Domaniew) w 1887 roku.

Wiktoria wyszla za maz za Ignacego Sygułę i w latach 20-tych XX w. osiadła w Łodzi.

Dzieci Wiktorii i Ignacego:
Edward Syguła
Bronisław Syguła
Lucyna Syguła
Zofia Syguła
Maria Irena Syguła
Kazimierz Syguła
Teresa Syguła
Pozdrawiam,
Marcin

Szukam informacji o nazwiskach Krakowiak, Szymanek, Syguła, Owczarek, Jaros, Terka, Siekacz i Wojtczak.

Szczegoly na MOJEJ STRONIE.
Tomek1973

Sympatyk

Post autor: Tomek1973 »

Owczarków pełno w okolicach Łodzi i Piotrkowa. A gniazdo rodzinne Porczyńskich, to Wodzinek w parafii Srock. Porczyńscy, to szlachta, która mocno zubożała i rozeszła się po okolicy. Nie wylegitymowali się chyba nawet przed Heroldią, na co wskazują zapisy w księgach metrykalnych.
Na początku XIX wieku oba nazwiska występowały koło siebie w parafii Rzgów. Była tam boczna linia Porczyńskich z Wodzinka.

tomek
gabiqq

Sympatyk

Post autor: gabiqq »

Poszukuje informacji dotyczących Kacpra Owczarka ur. ok 1824 w Nerach (parafia Mileszki). ,za żonę miał Balbinę ze Swietoslawskich. Mieszkał później w Romanowie (łódzkie) parf. Rzgów. Poszukuję danych dot chociażby imion rodziców.
Pozdrawiam
Monika
Awatar użytkownika
MajaWojdalski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: MajaWojdalski »

Tomasz i Maryanna Owczarek (z domu Matuchnik) to moi pradziadkowie 6 pokolen wstecz. Pochodze z linii ich corki, Krystyny urodzonej ok 1819 w Kowalach, parafia Praszka. Krystyna wyszla w 1839 za Wojciecha Dorczynskiego. Miala braci Antoniego ur 1818 i Marcina ur 1815.

Pozdrawiam serdecznie

Maja
Batorska_Renata

Post autor: Batorska_Renata »

Witam, mój dziadziuś Eugeniusz Owczarek miał kilku braci, żonę Matyldę, mieszkał w okolicy miasta Włoszczowa.Szukam dalszej rodziny.Z tego co mi wiadomo jeden z braci miał chyba na imię Józef.
Pozdrawiam.
Mariusz_F.

Sympatyk

Post autor: Mariusz_F. »

Owczarkowie zamieszkiwali i zamieszkują pas od Woli Krzysztoporskiej i Bogdanowa po Oprzężów i Piotrków Trybunalski. To w tych stronach dość popularne nazwisko. Pojawia się również w moim wywodzie.
pozdrawiam,
Mariusz
zerek28

Sympatyk

Post autor: zerek28 »

Nazwiska Owczarek ,Jaros , Krakowiak,Sygula wystepuja rowniez w parafii Radomsko
KarwalskaJustyna

Sympatyk
Adept

Post autor: KarwalskaJustyna »

Mnóstwo Owczarków, nawet do tej pory, można spotkać w parafii Działoszyn, a konkretnie ich gniazdem była wieś Szczyty. Tata mojej babci jest stamtąd. Bolesław Owczarek, syn Macieja.

Pozdrawiam
Justyna
Ostatnio zmieniony wt 20 mar 2018, 20:15 przez KarwalskaJustyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Justyna
Nowakowska_Katarzyna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Nowakowska_Katarzyna »

...witam...

Owczarek Marcin i Kołsut Ewa < ślub 1859 rok / par.Cerekiew.

Zainteresowanych potomkami proszę o kontakt.

pozdrawia Katarzyna N.
pawlowska_katarzyna

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: pawlowska_katarzyna »

Witam,
Nazwisko Owczarek występuje także na południu woj. zachodniopomorskiego.

Pozdrawiam, Katarzyna
Awatar użytkownika
Sierzputowski_Jan

Sympatyk

Post autor: Sierzputowski_Jan »

Mojej żony babcia była z domu Owczarek ze wsi Mosty parafia Maluszyn.
Pozdrawiam Jan
Proszę o kontakt osoby znające lub mające w drzewie osoby o nazwisku Sierzputowski
warmianka

Sympatyk

Post autor: warmianka »

Moja rodzina Owczarków pochodzi ze wsi Białołęka obecnie dzielnica Warszawy. Ja również ich poszukuję
pawel.dyda

Członek PTG
Adept

Post autor: pawel.dyda »

Nazwisko Owczarz i wywodzące się z niego Owczarek występuje także w parafii Goworowo. Problem z nazwiskami pochodzącymi od zajęcia (albo imion) jest taki, że są częste i osoby je noszące rzadko ze sobą spokrewnione...
Pozdrawiam,
Paweł.
zuzaaa9310

Post autor: zuzaaa9310 »

Owczarkowie są również w parafii Bełchów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”