Nazwisko: Owczarek
Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=13077&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Poszukuje informacji o malzenstwie Walentego Owczarka i Józefy Owczarek (z domu Porczyńska).
Ich corka byla moja prababcia Wiktoria Owczarek, urodzona w miejscowosci Domaniewek (parafia Domaniew) w 1887 roku.
Wiktoria wyszla za maz za Ignacego Sygułę i w latach 20-tych XX w. osiadła w Łodzi.
Dzieci Wiktorii i Ignacego:
Edward Syguła
Bronisław Syguła
Lucyna Syguła
Zofia Syguła
Maria Irena Syguła
Kazimierz Syguła
Teresa Syguła
Ich corka byla moja prababcia Wiktoria Owczarek, urodzona w miejscowosci Domaniewek (parafia Domaniew) w 1887 roku.
Wiktoria wyszla za maz za Ignacego Sygułę i w latach 20-tych XX w. osiadła w Łodzi.
Dzieci Wiktorii i Ignacego:
Edward Syguła
Bronisław Syguła
Lucyna Syguła
Zofia Syguła
Maria Irena Syguła
Kazimierz Syguła
Teresa Syguła
Pozdrawiam,
Marcin
Szukam informacji o nazwiskach Krakowiak, Szymanek, Syguła, Owczarek, Jaros, Terka, Siekacz i Wojtczak.
Szczegoly na MOJEJ STRONIE.
Marcin
Szukam informacji o nazwiskach Krakowiak, Szymanek, Syguła, Owczarek, Jaros, Terka, Siekacz i Wojtczak.
Szczegoly na MOJEJ STRONIE.
Owczarków pełno w okolicach Łodzi i Piotrkowa. A gniazdo rodzinne Porczyńskich, to Wodzinek w parafii Srock. Porczyńscy, to szlachta, która mocno zubożała i rozeszła się po okolicy. Nie wylegitymowali się chyba nawet przed Heroldią, na co wskazują zapisy w księgach metrykalnych.
Na początku XIX wieku oba nazwiska występowały koło siebie w parafii Rzgów. Była tam boczna linia Porczyńskich z Wodzinka.
tomek
Na początku XIX wieku oba nazwiska występowały koło siebie w parafii Rzgów. Była tam boczna linia Porczyńskich z Wodzinka.
tomek
Poszukuje informacji dotyczących Kacpra Owczarka ur. ok 1824 w Nerach (parafia Mileszki). ,za żonę miał Balbinę ze Swietoslawskich. Mieszkał później w Romanowie (łódzkie) parf. Rzgów. Poszukuję danych dot chociażby imion rodziców.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Monika
- MajaWojdalski

Tomasz i Maryanna Owczarek (z domu Matuchnik) to moi pradziadkowie 6 pokolen wstecz. Pochodze z linii ich corki, Krystyny urodzonej ok 1819 w Kowalach, parafia Praszka. Krystyna wyszla w 1839 za Wojciecha Dorczynskiego. Miala braci Antoniego ur 1818 i Marcina ur 1815.
Pozdrawiam serdecznie
Maja
Pozdrawiam serdecznie
Maja
-
Batorska_Renata
Witam, mój dziadziuś Eugeniusz Owczarek miał kilku braci, żonę Matyldę, mieszkał w okolicy miasta Włoszczowa.Szukam dalszej rodziny.Z tego co mi wiadomo jeden z braci miał chyba na imię Józef.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Mariusz_F.

-
KarwalskaJustyna

Mnóstwo Owczarków, nawet do tej pory, można spotkać w parafii Działoszyn, a konkretnie ich gniazdem była wieś Szczyty. Tata mojej babci jest stamtąd. Bolesław Owczarek, syn Macieja.
Pozdrawiam
Justyna
Pozdrawiam
Justyna
Ostatnio zmieniony wt 20 mar 2018, 20:15 przez KarwalskaJustyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Justyna
Justyna
-
Nowakowska_Katarzyna

-
pawlowska_katarzyna

- Kontakt:
- Sierzputowski_Jan

-
pawel.dyda

-