Roguska Aniela żon Aleksandra Brodackiego

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

paweljaszcz73

Sympatyk

Post autor: paweljaszcz73 »

Alicja możesz przesłać mi skany tych akt na paweljaszcz73@wp.pl bo Ja posiadam że Aleksander w 1888r ożenił się z Ewą Kosieradzką i z ich małżeństwa były dzieci Leokadia i Antonina a z Anielą miał Bolesławę ,Władysławę ,Helenę ,Marię,Wacława i Stanisławę.W akcie zgony mojej babci Heleny mam zapisanych rodziców Aleksander Brodacki i Aniela Roguska.
Awatar użytkownika
piotr_nojszewski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: piotr_nojszewski »

Poszukiwany ślub Aleksander Aniela raczej nie miał miejsca w Czerwonce.
Przynajmniej nie widac go w summariuszach.
pozdrawiam
Piotr
paweljaszcz73

Sympatyk

Dziękuje Panie Piotrze .Paweł
paweljaszcz73

Sympatyk

Witam, prawie wszystko się wyjaśniło bynajmniej tak mi się wydaje a mianowicie: Ewa Aniela Roguska urodzona 30 grudnia 1866r w Górka Średnich ( akt.213), z rodziców Karola Roguskiego i Marianny z Lipków a Aniela Roguska czy Ewa Kosieradzka to ta sama osoba. Ewa Aniela Roguska w dniu 19.01.1885r w Czerwonce Liwskiej zawiera związek małżeński z Aleksandrem Kosieradzkim ur.25.03.1865r. Z ich małżeństwa jest dwoje dzieci Leokadia i Antonina. Aleksander Kosieradzki umiera w dniu 20.08.1887r.Ewa Aniela już Kosieradzka wdowa po Aleksandrze Kosieradzkim w dniu 20.10.1888r. w Czerwonce Liwskiej wychodzi ponownie za mąż za Aleksandra Brodackiego ( akt nr.20) i każdy przypisuje jej w dokumentach Aniela Brodacka. Z Brodackim mają sześcioro dzieci: Bolesławę, Władysławę, Helenę(moja babcia od strony mamy),Mariannę Zofię, Wacława, Stanisławę. Pozdrawiam Paweł Jaszcz.
Awatar użytkownika
tg3a

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: tg3a »

Witam.
paweljaszcz73 pisze:...Z Brodackim mają sześcioro dzieci: Bolesławę, Władysławę, Helenę(moja babcia od strony mamy),Mariannę Zofię, Wacława, Stanisławę...
Heleny były dwie. Pierwsza, urodzona w 1890 r (akt urodzenia nr 31) zmarła w 1891 r (akt zgonu nr 54), a druga, Pana babcia, urodzona w 1895 roku, dostała imię po swej zmarłej siostrze.

Pozdrawiam
Tadeusz
paweljaszcz73

Sympatyk

Tak zgadza się Panie Tadeuszu.Pozdrawiam Paweł Jaszcz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”