Nazwisko: Przybylski
Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen
- Komentarze

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2133&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
-
wiekierajolanta
Dodałam informacje o moim pradziadku Tomaszu Przybylskim ,który urodził sie w Poznaniu lub okolicy w roku 1862 był szewcem .Mój Tato został sierotą jak był dzieckiem i dlatego mam tak mało informacji.
-
Węgrzyn_Ania

Moi Przybylscy pochodzą z Mszczonowa: praprababcia Katarzyna Chawłowska z d. Przybylska córka Błażeja i Franciszki z Jakubowskich. Błażej był synem Walentego i Katarzyny z Wojciechowskich.
Pozdrawiam Ania
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
W okolicach Błaszek jest bardzo wielu Przybyłów/Przybyłków/Przybylaków. Przybylscy w par. Wojków - Mateusz i Agnieszka, żyli w latach '30 XIX w. W Błaszkach ród Marcin Przybył - Józef Przybylski-Ignacy Przybylski-Anna Przybylska, dwóch środkowych to szewcy. Marcin pochodził z Kosmowa w Wielkopolsce.
Kuba
Kuba
-
poszukiwaczMajka

Moi Przybylscy pochodzą z Czerniowiec, mieli tez swoja historie w Kołomyji (parafia Tarnopol). Moi pradziadkowie (Jan i Michalina) mieli wiele dzieci, które pożeniły się/powychodziły za mąż za osoby różnych narodowości. I tak po zawierusze wojennej Przybylscy przetrwali w Gdańsku i Szczecinie, pozostali są pod innymi nazwiskami.