Nazwisko: Przybylski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=2133&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
wiekierajolanta

Post autor: wiekierajolanta »

Dodałam informacje o moim pradziadku Tomaszu Przybylskim ,który urodził sie w Poznaniu lub okolicy w roku 1862 był szewcem .Mój Tato został sierotą jak był dzieckiem i dlatego mam tak mało informacji.
Węgrzyn_Ania

Sympatyk

Post autor: Węgrzyn_Ania »

Moi Przybylscy pochodzą z Mszczonowa: praprababcia Katarzyna Chawłowska z d. Przybylska córka Błażeja i Franciszki z Jakubowskich. Błażej był synem Walentego i Katarzyny z Wojciechowskich.
Pozdrawiam Ania

Skap Chawłowscy Kamińscy Zień Popowicz Przybylscy Jakubowscy Dworzyńscy Moch Sawicz Wrześniewscy Milczarek Łuczkowscy Moch Ciurapińscy Godlewscy Mączyńscy Okraszewscy Pampuch Malonek
kotik7

Sympatyk
Mistrz

Post autor: kotik7 »

W okolicach Błaszek jest bardzo wielu Przybyłów/Przybyłków/Przybylaków. Przybylscy w par. Wojków - Mateusz i Agnieszka, żyli w latach '30 XIX w. W Błaszkach ród Marcin Przybył - Józef Przybylski-Ignacy Przybylski-Anna Przybylska, dwóch środkowych to szewcy. Marcin pochodził z Kosmowa w Wielkopolsce.

Kuba
poszukiwaczMajka

Sympatyk

Post autor: poszukiwaczMajka »

Moi Przybylscy pochodzą z Czerniowiec, mieli tez swoja historie w Kołomyji (parafia Tarnopol). Moi pradziadkowie (Jan i Michalina) mieli wiele dzieci, które pożeniły się/powychodziły za mąż za osoby różnych narodowości. I tak po zawierusze wojennej Przybylscy przetrwali w Gdańsku i Szczecinie, pozostali są pod innymi nazwiskami.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”