Przemysław Mandela - poszukiwania nazwisk Mandela/Lech

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Przemysław_Mandela

Przemysław Mandela - poszukiwania nazwisk Mandela/Lech

Post autor: Przemysław_Mandela »

Szanowni Państwo.

Rozpoczynam właśnie pracę nad opracowywaniem drzewa genealogicznego swojej rodziny. Oczywiście prowadzę badania we własnym zakresie, lecz gdyby dysponowali Państwo jakimiś informacjami na temat rodzin Mandelów i Lechów z okolic miejscowości Lutcza w województwie podkarpackim, będę bardzo zobowiązany za każdą pomoc. Zwłaszcza jeżeli dysponują Państwo jakimiś skanami ksiąg metrykalnych lub znają źródła ich wglądu.

W tej chwili poszukuję informacji o Marcelinie (Marciannie?) Mandeli z Lutczy, matce Marii Lech z d. Marczak.

Za wszelką pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr 28 mar 2018, 22:13 przez Przemysław_Mandela, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Twój pierwszy tu post, więc wolę się upewnić, że genetekę znasz
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... te=&w=09pk
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
Przemysław_Mandela

Tak, to było pierwsze miejsce w którym sprawdziłem, tak w ogóle trafiłem tutaj na forum. Niestety nie obejmuje ona lat, które mnie interesują aczkolwiek nie wykluczam, że przyszłe odkrycia sprawią, iż okaże się bardzo pomocna.
przemko20161

Sympatyk

Post autor: przemko20161 »

Nazwisko Lech widnieje w Połvzyn Zdrój moźe akurat to twoja jakaś rodzina
Przemek
Przemysław_Mandela

Dzięki, sprawdziłem ale raczej nie. To bardziej zbieżność popularnego przecież nazwiska.

Szukam także informacji o rodzinach Maciejewskich (przez Stanisławę Maciejewską żonę Józefa Mandeli) i Stodolaków (przez wzgląd na Helenę Mandelą z domu Stodolak - matkę Józefa Mandeli).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”