Akty urodzenia rodziny Paprockich 5 - OK

Tłumaczenia dokumentów napisanych w łacinie, proszę sprawdzić Jak napisać prośbę o tłumaczenie metryki

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Phoros

Akty urodzenia rodziny Paprockich 5 - OK

Post autor: Phoros »

Witam,
W imieniu jadwiga_ziel zamieszczam piąty skan aktu urodzenia.
Jeśli to możliwe - poproszę o tłumaczenie.

Link do dokumentu:
http://www.phoros-serwis.fc.pl/allegro/doku/5.png

Pozdrawiam
Krzysztof
Ostatnio zmieniony sob 31 mar 2018, 21:34 przez Phoros, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrzej75

Sympatyk

Akty urodzenia rodziny Paprockich 5

Post autor: Andrzej75 »

nr 79: Donosy
Dnia 29 XI — Ja, Stanisław Paczeński, wikariusz ustanowiony tegoż kościoła, ochrzciłem w domu, prywatnie, bez ceremonii świętych, dziecię urodzone dnia 28 tegoż miesiąca, któremu nadałem imię Andrzej Wincenty Ferreriusz Konrad, syna wielmożnego pana Antoniego z Jawora Paprockiego, podczaszego czernihowskiego, i Anieli, ślubnych małżonków; chrzestnymi byli: Jan Smol, dziad szpitalny, z Agnieszką Wierciakową, oboje ze szpitala kazimierskiego.
1755
Roku Pańskiego 1755 dnia* 7 XII — Ja, Franciszek Kostrzewski, komendarz tegoż kościoła, dopełniłem w kosciele ceremonii nad wspomnianym dziecięciem, a mianowicie Andrzejem Wincentym Konradem, synem wielmożnych państwa Antoniego z Jawora Paprockiego, podczaszego czernihowskiego, i jego żony Anieli; asystowali: jaśnie wielmożny pan Zygmunt Dobiński, kasztelan brzeziński, z jaśnie wielmożną panią Jadwigą Łubińską, starościną lelowską; następnie jaśnie wielmożny Kazimierz z Łubnej Łubiński, starosta lelowski i jadownicki, z jaśnie wielmożną Teresą Dobińską, kasztelanową [?] brzezińską [?]

* w tekście jest błąd, napisano: "mensis" (miesiąca)
Pozdrawiam
Andrzej
PS. Na znak, że moje tłumaczenie zostało zaakceptowane, proszę edytować pierwszy post, dopisując w temacie – OK (dotyczy działu tłumaczeń).
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-59525.phtml
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tłumaczenia - łacina”