Wylogowanie -po napisaniu długiego postu, dlaczego?

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Re: Sprzęt: bieżące potrzeby

Post autor: Młochowski_Jacek »

OlaH pisze:...gdy po kliknięciu "Wyślij" ukazuje się strona logowania, loguję się i później klikam "Back" dopóki nie ukaże się z powrotem strona, na której pisałam odpowiedź. Wtedy nadal jestem zalogowana i już wpis się wysyła.
Od lat zawsze używam tego sposobu. Jest niezawodny :) Polecam go wszystkim jako najlepszy.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Awatar użytkownika
OlaH

Członek Honorowy
Adept

Re: Sprzęt: bieżące potrzeby

Post autor: OlaH »

Jacku,
czy ten sposób jednak w jakiś sposób nie "blokuje" strony, jak zasugerował wcześniej Staszek?
Nigdy nie słyszałam o żadnym blokowaniu, ale.... człowiek uczy się całe życie.

Pozdrawiam,
Ola
Awatar użytkownika
Młochowski_Jacek

Członek Honorowy
Nowicjusz
Kontakt:

Czas sesji. Jak nie stracić treści postu.

Post autor: Młochowski_Jacek »

OlaH pisze:czy ten sposób jednak w jakiś sposób nie "blokuje" strony,
Polecam ten sposób. Nie blokuje to w żaden sposób strony.
Sposobu tego należy używać również w innych przypadkach przekroczenia czasu sesji, np przy dodawaniu artykułów. Czasami po takim cofnięciu się (nie dotyczy to forum a artykułów) i próbie dodania treści wyskakuje błąd "brak uprawnień do wykonania operacji" i wtedy zachodzi potrzeba zwykłego odświeżenia strony przed ponownym wysłaniem treści.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Młochowski
Maślanek_Joanna

Sympatyk
Legenda

Działanie "Mojego konta"

Post autor: Maślanek_Joanna »

Bardzo proszę osoby zajmujące się technicznymi warunkami funkcjonowania naszych skrzynek na "genealogach" o poprawę sytuacji w następującej sprawie:
Jeśli piszę do kogoś z mojego konta i wiadomość jest dość długa (sądzę, że chodzi o czas pisania a nie długość wiadomości), to w momencie gdy klikam "wyślij" wiadomość bezpowrotnie znika i system każe mi się ponownie zalogować. Czyli system "widzi" czas pisania wiadomości jako czas bez aktywności i automatycznie po okresie bezczynności wymaga ponownego zalogowania. TYLKO PRZY OKAZJI ZNIKA PRACOWICIE WYGENEROWANA WIADOMOŚĆ :( :( :(.
W imieniu własnym (już kilka razy miałam taką sytuację - zapłakać się można) i innych osób, którym przepadły przygotowane wiadomości bardzo proszę o zmianę tych ustawień.
Pozdrawiam
Joanna
tobiaszboksik

Sympatyk

Działanie "Mojego konta"

Post autor: tobiaszboksik »

Najprościej napisać wiadomość w zewnętrznym edytorze i wkleić ją .

Jarek
poz_marecki

Sympatyk

wylogowany przy sprawdzaniu odpowiedzi-mam byc sprinterem?

Post autor: poz_marecki »

Witam,bede sie streszczal bo znowu bedzie lipa.
A wiec ,odpisuje na czyjsc post na forum,cyzeluje slowa i zdania ,nie pisze na trzy strony tylko krotko i na temat.Po okolo 10 minutach a moze i 7 sprawdzam tak jak sugeruje strona i jestem ...wylogowany a moj tekst zniknal i nie moge go znalezc cofajac strone.To jakies zamierzone dzialanie
w celu bezpieczenstwa czy inne cuda?
pozdrawiam,
poz_marecki
Sławek_Binczak

Sympatyk
Mistrz

wylogowany przy sprawdzaniu odpowiedzi-mam byc sprinterem?

Post autor: Sławek_Binczak »

Odpowiadam przez "Szybką odpowiedź". Nie widzę zachęty do sprawdzania.
Klikam dla pewności "Podgląd" i ...?
Otwiera mi się pełne okno edycji posta. Dopisuję i jeszcze raz "Podgląd"...
U góry ekranu widzę wygląd posta w oknie forum, a na środku mogę go edytować dalej.
W końcu klikam "Wyślij" i jest?

Sławek
Szukam aku zgonu Anny z Kozłowskich Bahrynowskiej. Lata 1904-1908. Podejrzewane miejscowości: Stryj, Skole, Lwów, Stary Sambor i okolice.
Warakomski

Sympatyk

Post autor: Warakomski »

Napisz sobie tekst w Wordzie i wklej.
Krzysztof
poz_marecki

Sympatyk

Witam ,nie wiem czy to bylo do mnie "napisz sobie tekst w wordzie " ale odpowiadam ,
ze juz tak robilem (teraz tez)a wordu praktycznie nie uzywam, lecz zanim sie otworzy i tak dalej, to juz skonczylem pisac list w txt (i tak nie mam akcentow pl i klawiature azerty ,takze ten tego.... ).System z cofaniem stron podany powyzej nie dziala u mnie.
Tak mysle ,ze moze napisac ostrzezenie po kliknieciu w "szybka odpowiedz"
ze jest tyle à tyle czasu albo powiadomienie o "przeladowaniu" strony po np 3 minutach(tak mialem w jednym serwisie mailowym i trzeba bylo kliknac zeby zachowac ciaglosc.)
Inaczej niektore osoby ,szczegolnie starsze beda "klepac" a na koncu tekst zniknie i dadza sobie
spokoj.Tez pare razy odpuscilem z tego powodu.
Nie jestem informatykiem ,takze tego nie zrobie, ale proponuje "zrzute" celowa na kogos ,kto
wstawi jakis prosty skrypt i po sprawie.
pozdrawiam,
poz_marecki
Awatar użytkownika
Małgorzata_Kulwieć

Sympatyk

Post autor: Małgorzata_Kulwieć »

W ogóle nie rozumiem co Ci się dzieje.
Ja wyłącznie piszę w okienku Szybka Odpowiedź. Nieraz zostawiam tekst na kilka godzin, żeby potem dokończyć. Sprawdzam na podglądzie i nigdy nic mi nie zniknęło.
Może to Twój komputer działa tak dziwnie.
A może jakiś wirus? Nie znam sie na tym.

Teraz specjalnie sprawdziłam.
Napisałam tekst. Weszłam w podgląd. Cofnęłam. I następnie wróciłam (strzałkami przy paku adresu) i mam ciągle ten sam tekst.
Mam Win 7 Home Premium SP1. Firefox 51.0.1.
pozdrawiam
Małgorzata_Kulwieć
Szukam wszelkich informacji o: wszystkich Kulwiec(i)ach; Babińskich i Steckich z Lubelszczyzny, Warszawy, Włocławka i Turku; Sadochach i Knapach z okolic Mińska Maz.
poz_marecki

Sympatyk

Witam ponownie,
tak juz mam.Wirus nie ,raczej inne zabezpieczenia ,ktore w jakis sposob wylogowuja.
Bede z tym jakos zyl.Naucze sie pisac krotko i na temat albo bede kopiowac tekst.
Pozdrawiam,
poz_marecki
Awatar użytkownika
Grazyna_Gabi

Sympatyk

Post autor: Grazyna_Gabi »

Jesli cofanie u Ciebie zawodzi to jaki problem otworzyc dwa okna genealodzy.pl
w jednym piszesz ile chcesz a w drugim zawsze mozesz sprawdzic czy jestes zalogowany
czy juz nie, jesli nie - to logujesz sie ponownie, po zalogowaniu napisany post w drugim
oknie wysylasz i nic nie ginie.

Pozdrawiam
Grazyna
Awatar użytkownika
mgiers

Sympatyk

Post autor: mgiers »

Witam, to nie jest żaden błąd czy też wirus. Skrypt tego forum poprostu tak ma. Kiedyś było to nagminne, nawet skrzynki pocztowe e-mail wylogowywały przy dłuższym pisaniu.
Jest na to prosta rada - podczas logowania się wystarczy zaznaczyć opcję "Zapamietaj" obok kwadracika "Zaloguj" i po sprawie, można pisać do woli i komputer nie będzie wołał o ponowne zalogowanie się po długim pisaniu i wysyłaniu wiadomosci. Oczywiscie ta funkcja "Zapamietaj" została utworzona w innym celu tzn. abyśmy nie musieli się logować po ponownym wejściu na stronę (cookies) ale co nam szkodzi nacisnąć "wyloguj" po skończonej pracy.
Dla bezpieczeństwa tak nawet proponowałbym robić zawsze! :)
Nie wiem czy wyjaśniłem to w przejrzysty sposób, w kazdym razie sprawdzone, to działa.
pozdrawiam Maciej
Retuszuję zdjęcia powyżej 300dpi !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”