Nazwisko: Wojcierowski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, Galinski_Wojciech, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=28070&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
mina107

Sympatyk

Post autor: mina107 »

Moje pierwsze wzmianki pochodzą z 1847 ze wsi Ciepielów odnośnie narodzin Wiktoryji Wojcierowskiej, córki Ludwika i Antoniny z Płacheckich (?). Następnie rodzą się Władysław w 1850 (umiera w 1855), Jan Antoni w 1853 (ożeniony z Michaliną Krupą, posiadał 4 córki - dwie zmarłe w dzieciństwie i dwie (Natalię (po mężu Foksowicz) i Helenę (po mężu Popławską) bezdzietne), a w 1858 rodzi się mój prapradziadek Stanisław Feliks, który w 1880 roku poślubia Ludwikę z Sykulskich. Mają oni następnie ośmioro dzieci:
*Ignacego ożenionego z Józefą z Bąkowskich
*Romana Wawrzyńca (prawdopodobnie zmarłego w dzieciństwie)
*Wiktora Szczepana żonatego z Leokadią
*Kazimierza żonatego dwukrotnie z Bronisławą z Osuchów i Janiną Jankowską
*Stefana żonatego z Leokadią
*Stanisławę wydaną za Lucjana Boguckiego
*Mariannę wydaną za Stefana Serwatko
*Jana (zmarł jako kawaler)

Dalsze dane dotyczą, w większości, osób żyjących w związku z tym nie zamieszczam ich. Mam rozpracowaną całą linię Kazimierza (mojego pradziadka) i prawdopodobnie całą Stanisławy. O reszcie posiadam sporo informacji.

Wiem też że w Ciepielowie rodziły się dzieci Karóla Wojcierowskiego - datowo pasuje na brata Ludwika jednak nie znalazłam potwierdzenia.

Występuje też często w formie Wojciarowski.
mina107

Sympatyk

Post autor: mina107 »

Aktualnie poszukuję informacji o Pawle Wojcierowskim żonatym z Ludwiką Skibińską oraz o ich potomkach :)

Pozdrawiam

Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”