Czas już posprzątać...
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Aftanas_Jerzy

Popieram.jemami pisze:Fakt, posprzątać by się zdało. Jak wchodzę w dział - "Tłumaczenie - rosyjski" i widzę, że prawie każdy tmeat ma tytuł "Prośba o przetłumaczenie z j. rosyjskiego ..." Jeżeli praca tłumaczy ma się do czegoś przydać, to należałoby jako tytuł każdego tłumaczenia podawać co najmniej nazwę parafii i nazwisko osoby, której dotyczy akt. Wówczas jest jakaś szansa, że takie tłumaczenie może przydać się i innej osobie, która akurat oszukuje kogoś z danej parafii. Inaczej to jest bez sesnsu.
Nie tak dawno, bo w zeszlym tygodniu, dzieki tlumaczeniom na forgenie odnalezli sie prawnukowie tego samego pradziadka. Nie byl to jedyny przypadek.
Elzbieta
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Pierwsze słyszę, aby istniał obowiązek podpisywania postów na forum PTG (tj podpisywanie imieniem i nazwiskiem).
"Ciągłe upominanie" może wynikać:
- z niewiedzy upominanych użytowników że taki obowiązek istnieje
- z niewiedzy upominjących użytkowników, że taki obowiązek nie istnieje:)
Pozdrawiam serdecznie
"Ciągłe upominanie" może wynikać:
- z niewiedzy upominanych użytowników że taki obowiązek istnieje
- z niewiedzy upominjących użytkowników, że taki obowiązek nie istnieje:)
Pozdrawiam serdecznie
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
-
Gość
Czas już posprzątać...
Szanowny Włodzimierzu,
Forum ma swoje prawa, jest dla ludzi dorosłych, którzy mają
swoje wartości i szanują je.
Żeby być szanowanym należy szanować innych użytkowników przede wszystkim tych,
którzy poświęcają swój czas pomagając nam bezinteresownie.
Na GG itp. Czatach można napisać byle, co i byle jak itd.
Czy chodzi o pozory, pomimo cech anonimowości?
Nie o zwykłe ludzkie przyzwoite zachowanie na Forum wobec drugiego
użytkownika, zwykła grzeczność.
Ponieważ jest moda na różne zakamuflowane Nicki : kizia, puciopucio,
diabeł… , garagara, papuzio, jacoś itp. itd.
Nie wiadomo, z kim korespondujemy i komu odpowiadamy, jak się
zwracać Pani/Pan a może Anonim?
Może to kosmita… wpadł na pogaduszki…
Samo życie, bynajmniej podpisanie postu imieniem z dodaniem grzecznościowej
„formułki” nikomu jeszcze nie zaszkodziło.
Przyjemnie jest, gdy wiemy, kto napisał post Anna lub Jan, konkretne osoby potrzebujące
rady lub przekazujące nam ciekawe informacje.
Ciepło i serdecznie pozdrawiam
Maria Bozy
Forum ma swoje prawa, jest dla ludzi dorosłych, którzy mają
swoje wartości i szanują je.
Żeby być szanowanym należy szanować innych użytkowników przede wszystkim tych,
którzy poświęcają swój czas pomagając nam bezinteresownie.
Na GG itp. Czatach można napisać byle, co i byle jak itd.
Czy chodzi o pozory, pomimo cech anonimowości?
Nie o zwykłe ludzkie przyzwoite zachowanie na Forum wobec drugiego
użytkownika, zwykła grzeczność.
Ponieważ jest moda na różne zakamuflowane Nicki : kizia, puciopucio,
diabeł… , garagara, papuzio, jacoś itp. itd.
Nie wiadomo, z kim korespondujemy i komu odpowiadamy, jak się
zwracać Pani/Pan a może Anonim?
Może to kosmita… wpadł na pogaduszki…
Samo życie, bynajmniej podpisanie postu imieniem z dodaniem grzecznościowej
„formułki” nikomu jeszcze nie zaszkodziło.
Przyjemnie jest, gdy wiemy, kto napisał post Anna lub Jan, konkretne osoby potrzebujące
rady lub przekazujące nam ciekawe informacje.
Maria Bozy
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
To są argumenty za tym, aby ewentualnie wprowadzić obowiązek podpisywania postów.
Ja nie mam większego problemu, aby zwracać się do użytkownika, który wybrał nick "BOB" zwracać się "BOB":)
Problem był nie "dlaczego jest taki obowiązek" a czy jest w ogóle!
A jeśli to jaki? "BOB" wystarczy? "Robert" będzie wystarczająco grzecznie? Czy też nazwisko będzie wymagane? A tendencję do wymagania nazwiska obserwuję.
Forum ma taką formę graficzną, że nie stanowi większego problemu (dla mnie) rzucenie okiem kilka stopni w lewo, aby zorientować się kto napisał:) Powtórzenie tego koniecznie "na dole"...nie mógłbym tego wymagać od nikogo.
Pisanie pod pseudonimem ma bardzo długą tradycję:)
Zdecydowaną większość postów traktuję jako publikację nie zaś spersonalizowany list kierowany indywidualnie do mnie.
A od publikacji, dzielenia się wiedzą wymagam przede wszystkim treści, poprawności - nie formy.
Wracając do początku.
Wydaje mi się, że nie ma obowiązku podpisywania postów. Jeśli się mylę - przepraszam, ale czekam na argument czy taki obowiązek jest, a nie czy powinien być.
A jeśli to jest postulat "powinien być!" to ja chciałbym wyrazić zdanie odrębne, gdyby obowiązek był rozciągnięty na przymus prezentowania nazwiska - to ja jestem przeciwny. Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany moim zdaniem dotyczącym tego tematu.
pozdrawiam serdecznie:)
Ja nie mam większego problemu, aby zwracać się do użytkownika, który wybrał nick "BOB" zwracać się "BOB":)
Problem był nie "dlaczego jest taki obowiązek" a czy jest w ogóle!
A jeśli to jaki? "BOB" wystarczy? "Robert" będzie wystarczająco grzecznie? Czy też nazwisko będzie wymagane? A tendencję do wymagania nazwiska obserwuję.
Forum ma taką formę graficzną, że nie stanowi większego problemu (dla mnie) rzucenie okiem kilka stopni w lewo, aby zorientować się kto napisał:) Powtórzenie tego koniecznie "na dole"...nie mógłbym tego wymagać od nikogo.
Pisanie pod pseudonimem ma bardzo długą tradycję:)
Zdecydowaną większość postów traktuję jako publikację nie zaś spersonalizowany list kierowany indywidualnie do mnie.
A od publikacji, dzielenia się wiedzą wymagam przede wszystkim treści, poprawności - nie formy.
Wracając do początku.
Wydaje mi się, że nie ma obowiązku podpisywania postów. Jeśli się mylę - przepraszam, ale czekam na argument czy taki obowiązek jest, a nie czy powinien być.
A jeśli to jest postulat "powinien być!" to ja chciałbym wyrazić zdanie odrębne, gdyby obowiązek był rozciągnięty na przymus prezentowania nazwiska - to ja jestem przeciwny. Jeśli ktokolwiek jest zainteresowany moim zdaniem dotyczącym tego tematu.
pozdrawiam serdecznie:)
-
Gość
Czas już posprzątać...
Włodku
Nie rozumiem Twojego uporu, co ma pseudonim do grzeczności i
umiejętności zachowania się.
Wszak jesteśmy tu Gośćmi, skoro traktujemy siebie poważnie i z szacunkiem to,
dlaczego nie możemy okazać odrobinę dobrej woli podpisując się imieniem
pod własnym postem.
Nie widzę powodu do tworzenia Regulaminu zachowań, etykiety ani
odhaczania jakichkolwiek list, czy wprowadzania "obowiązku".
Obowiązki to ja mam w pracy, w domu a na Forum tym czy innym, chcę się
"czegoś" dowiedzieć, przeczytać ciekawe posty o genealogii, odpocząć.
Nie zauważyłam żadnych wymogów podpisywania się z imienia i nazwiska
wystarczy imię, bo przecież każdy z nas ma imię.
Ponadto nie chcę żeby na Forum, ktoś do mnie strzelał z „Caps Locka” bo napisał
cały post dużymi literami
oczopląsu można dostać, tego nie da się czytać.
Maria Bozy
Nie rozumiem Twojego uporu, co ma pseudonim do grzeczności i
umiejętności zachowania się.
Wszak jesteśmy tu Gośćmi, skoro traktujemy siebie poważnie i z szacunkiem to,
dlaczego nie możemy okazać odrobinę dobrej woli podpisując się imieniem
pod własnym postem.
Nie widzę powodu do tworzenia Regulaminu zachowań, etykiety ani
odhaczania jakichkolwiek list, czy wprowadzania "obowiązku".
Obowiązki to ja mam w pracy, w domu a na Forum tym czy innym, chcę się
"czegoś" dowiedzieć, przeczytać ciekawe posty o genealogii, odpocząć.
Nie zauważyłam żadnych wymogów podpisywania się z imienia i nazwiska
wystarczy imię, bo przecież każdy z nas ma imię.
Ponadto nie chcę żeby na Forum, ktoś do mnie strzelał z „Caps Locka” bo napisał
cały post dużymi literami
Maria Bozy
- Aftanas_Jerzy

Czas już posprzątać...
Witam!
Trudno nauczyć dobrego tonu ludzi dorosłych, ale nie trzeba z takich dążeń rezygnować. Wiele spraw rażących, które podniosłą m.in. Maria Bozy można spróbować ograniczyć z pomocą regulaminu, na wzór FORGENU.
Trudno nauczyć dobrego tonu ludzi dorosłych, ale nie trzeba z takich dążeń rezygnować. Wiele spraw rażących, które podniosłą m.in. Maria Bozy można spróbować ograniczyć z pomocą regulaminu, na wzór FORGENU.
Serdeczne pozdrowienia
Jerzy Aftanas
Jerzy Aftanas
- Kaczmarek_Aneta

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 7 times
Jeżeli chodzi o podpisywanie postów, to jeśli wiem przynajmniej jakiej płci jest użytkownik - dla mnie to wystarczająca informacja, bo chyba najbardziej mnie męczy zwracanie się do kogoś bezosobowo
Owszem, miło jest, jeśli autor postu podpisze się imieniem (z nazwiskiem albo bez) – alternatywnie, jeśli nick wskazuje, z kim mamy do czynienia, ale szanuję fakt, że nie wszyscy życzą sobie podawania swoich personaliów (z uwagi chociażby na ochronę danych osobowych, łatwe wyciągnięcie informacji o człowieku wstukując jego imię i nazwisko do wyszukiwarki itd. – powodów może być tysiąc !).
Dla mnie istotniejszy jest przekaz, jaki niesie w sobie treść postu.
Kultura osobista, poprawność pod kątem ortograficznym i gramatycznym, zrozumiałość przekazu, wreszcie estetyka samego postu, a niestety - bywają kulfony, czy tasiemce z małych liter bez interpunkcji – ciężkie do przetrawienia...
Pozdrawiam serdecznie,
Aneta
Owszem, miło jest, jeśli autor postu podpisze się imieniem (z nazwiskiem albo bez) – alternatywnie, jeśli nick wskazuje, z kim mamy do czynienia, ale szanuję fakt, że nie wszyscy życzą sobie podawania swoich personaliów (z uwagi chociażby na ochronę danych osobowych, łatwe wyciągnięcie informacji o człowieku wstukując jego imię i nazwisko do wyszukiwarki itd. – powodów może być tysiąc !).
Dla mnie istotniejszy jest przekaz, jaki niesie w sobie treść postu.
Kultura osobista, poprawność pod kątem ortograficznym i gramatycznym, zrozumiałość przekazu, wreszcie estetyka samego postu, a niestety - bywają kulfony, czy tasiemce z małych liter bez interpunkcji – ciężkie do przetrawienia...
Pozdrawiam serdecznie,
Aneta
- Pieniążek_Stanisław

Nie mogąc znaleźć wątku o porządku na forum, podczepiłem się pod ten.
Czy nie uważacie Szanowni moderatorzy www.genealodzy.pl, że nadszedł czas trochę uporządkować nasze forum?
Nie jest to pierwszy głos w tej sprawie. Kolejno:
TŁUMACZENIA - zwykle zainteresowane są dwie osoby: ten który prosi i ten kto tłumaczy. Jest kilka osób bardzo chętnie udzielających się i pomagających w tłumaczeniach. Czy nie lepiej by było by zrobić i opublikować taką bazę maili osób tłumaczących w danym języku i niech potrzebujący piszą do nich na maila i proszą o tłumaczenie. Po co mamy wszyscy lawirować wśród wielu głosów na forum typu: przyślij mi większy skan czy a w jakiej miejscowości to było itd.
Wiem, że wydajność tłumaczących spadnie gdyż nie będą się mogli zaprezentować ze swoją wiedzą publicznie. Może stracą na popularności ale naprawdę chyba nie tylko ja już się gubię w tematach gdy prawie połowa jest prośbami o tłumaczenia.
POCHODZENIE NAZWISKA - Wiadomo, że jest tylko jedna, baaaardzo aktywna Ewunia Sz. cierpliwie wyjaśniająca pochodzenie nazwisk. I znowu interesuje to tylko dwie osoby tą która pyta i tą która odpowiada. Czy nie lepiej by było dla forum załatwiać takie pytania i odpowiedzi w prywatnej korespondencji? Naprawdę nie tylko mnie ale i wielu innych nie obchodzi ciągłe czytanie o tym czy nazwisko np. Kowalski pochodzi od machającego młotem Kowala czy od Kujawskiej miejscowości Kowal.
Miła nam Maria wzięła się ostatnio energicznie za moderatorstwo. A może spowodować by wszystkie listy o tłumaczeniach wrzucać do wspólnego tematu pt.Tłumaczenia natomiast wszystkie pytania o pochodzenie nazwisk do jednego tematu Pochodzenie nazwiska. Zapewne było by na początku trochę pracy z przesuwaniem pytań do jednej skarbonki ale po czasie forumowicze by się przyzwyczaili i zapanował by jakiś porządek. Wielokrotnie piszemy i o to prosimy gdyż ważne tematy zbyt szybko schodzą "poza ekran".
Staszek
Czy nie uważacie Szanowni moderatorzy www.genealodzy.pl, że nadszedł czas trochę uporządkować nasze forum?
Nie jest to pierwszy głos w tej sprawie. Kolejno:
TŁUMACZENIA - zwykle zainteresowane są dwie osoby: ten który prosi i ten kto tłumaczy. Jest kilka osób bardzo chętnie udzielających się i pomagających w tłumaczeniach. Czy nie lepiej by było by zrobić i opublikować taką bazę maili osób tłumaczących w danym języku i niech potrzebujący piszą do nich na maila i proszą o tłumaczenie. Po co mamy wszyscy lawirować wśród wielu głosów na forum typu: przyślij mi większy skan czy a w jakiej miejscowości to było itd.
Wiem, że wydajność tłumaczących spadnie gdyż nie będą się mogli zaprezentować ze swoją wiedzą publicznie. Może stracą na popularności ale naprawdę chyba nie tylko ja już się gubię w tematach gdy prawie połowa jest prośbami o tłumaczenia.
POCHODZENIE NAZWISKA - Wiadomo, że jest tylko jedna, baaaardzo aktywna Ewunia Sz. cierpliwie wyjaśniająca pochodzenie nazwisk. I znowu interesuje to tylko dwie osoby tą która pyta i tą która odpowiada. Czy nie lepiej by było dla forum załatwiać takie pytania i odpowiedzi w prywatnej korespondencji? Naprawdę nie tylko mnie ale i wielu innych nie obchodzi ciągłe czytanie o tym czy nazwisko np. Kowalski pochodzi od machającego młotem Kowala czy od Kujawskiej miejscowości Kowal.
Miła nam Maria wzięła się ostatnio energicznie za moderatorstwo. A może spowodować by wszystkie listy o tłumaczeniach wrzucać do wspólnego tematu pt.Tłumaczenia natomiast wszystkie pytania o pochodzenie nazwisk do jednego tematu Pochodzenie nazwiska. Zapewne było by na początku trochę pracy z przesuwaniem pytań do jednej skarbonki ale po czasie forumowicze by się przyzwyczaili i zapanował by jakiś porządek. Wielokrotnie piszemy i o to prosimy gdyż ważne tematy zbyt szybko schodzą "poza ekran".
Staszek
Myslę, że wyrzucanie tłumaczeń poza forum to zły pomysł. Może się przeciez zdarzyć, że ktos będzie dysponował poszukiwanym przez nas od wielu lat dokumentem i tak dzieki zamieszczeniu go tutaj, bedzie mozna natrafic na jego ślad. Problem tkwi, gdzie indziej. Mianowicie forumowicze nagminnie źle tytułuja swoje prosby. Zamiast podawać nazwę miejscowosci i nazwisko osoby, której dokumet dotyczy, piszą najczęściej "prosba o tłumaczenie", chociaż jeżeli zamieszczamy cos w watku tłumaczenia w j. rosyjskim, to przecież wiadomo o co chodzi. Dlatego apelowałabym raczej o precezyjnie nazywanie zamieszczanych przez nas dokumentów.
Pozdrawiam,
Ola
Pozdrawiam,
Ola
- Pieniążek_Stanisław

Miła Olu
Idąc tym tokiem myślowym należałoby wymusić na wszystkich tu piszących obowiązek zamieszczania swego drzewa genealogicznego, gdyz być może jakaś osoba z Jego drzewka pokryje się z moją....
Ja dałem dwie propozycje
- by opublikować listę tłumaczy i tłumaczenia skierować na maile prywatne
albo
- stworzyć jeden temat pt. TŁUMACZENIA i zamieszczać w nim wszystkie prośby (ta propozycja nie jest wyrzuceniem poza forum - nie ja jestem jego adminem i nie mam prawa nikogo wyrzucać)
Staszek
Idąc tym tokiem myślowym należałoby wymusić na wszystkich tu piszących obowiązek zamieszczania swego drzewa genealogicznego, gdyz być może jakaś osoba z Jego drzewka pokryje się z moją....
Ja dałem dwie propozycje
- by opublikować listę tłumaczy i tłumaczenia skierować na maile prywatne
albo
- stworzyć jeden temat pt. TŁUMACZENIA i zamieszczać w nim wszystkie prośby (ta propozycja nie jest wyrzuceniem poza forum - nie ja jestem jego adminem i nie mam prawa nikogo wyrzucać)
Staszek
Miły Staszku
Nie popadajmy w skrajnosci. Od samego nazwiska i nazwy miejscowosci do drzewa genealogicznego daleka droga
Nie pisałam tez o wyrzucaniu kogokolwiek, tylko o wyrzucaniu dokumentów tłumaczeniowych poza forum. Przeciez zdjecia tych dokumentów i tak zamieszczane sa na innych serwerach, więc nie zajmuja aż tak duzo miejsca. Byłoby jednak dobrze gdyby forumowicze uwagami na temat dokumentów wymieniali sie prywatnie, a tutaj ograniczali do niezbednego minimum. Po co zamieszczać kolejny post tylko po to, żeby napisać "dziekuję".
Pozdrawiam,
Ola
Nie popadajmy w skrajnosci. Od samego nazwiska i nazwy miejscowosci do drzewa genealogicznego daleka droga
Pozdrawiam,
Ola
- Cieśla_Jerzy

Drogi Staszku, wybacz, ale moim skromnym zdaniem Twoje propozycje spowodowały utratę atrakcyjności forum. Wiele osób przychodzi tu by zacząć swą przygodą od ABC, a więc pochodzenie nazwiska, tłumaczenie ... Z czasem przychodzi pewność siebie i zamieszczanie innych, już merytorycznych, postów.
Druga sprawa – w tytule tematów dotyczących tłumaczeń, niezbędne byłoby zamieszczanie nazwy parafii, z której pochodzi metryka i nazwisko osoby, której dotyczy. To może wzbudzić zainteresowanie innych osób, a niekiedy ciekawe odkrycia. Dlatego niewątpliwie dział tłumaczeń wymaga reformy i bieżącego nadzoru przez moderatora.
I uwaga trzecia. Na forum zabieram się za tłumaczenie gdy mam czas i ochotę. I jeżeli nie zrobię przekładu jakiegoś nowego tekstu, który ukazał się na forum, to jest to moja sprawa i nie muszę się z tego przed nikim tłumaczyć. I bardzo to sobie cenię. Zamieszczenia maila powodowałoby, a wręcz wymuszałoby konieczność udzielania odpowiedzi na listy i tłumaczenie każdemu dlaczego nie chcę, czy nie mogę, dokonać tłumaczenia. A to byłoby dla tłumacza bardzo krępujące.

Druga sprawa – w tytule tematów dotyczących tłumaczeń, niezbędne byłoby zamieszczanie nazwy parafii, z której pochodzi metryka i nazwisko osoby, której dotyczy. To może wzbudzić zainteresowanie innych osób, a niekiedy ciekawe odkrycia. Dlatego niewątpliwie dział tłumaczeń wymaga reformy i bieżącego nadzoru przez moderatora.
I uwaga trzecia. Na forum zabieram się za tłumaczenie gdy mam czas i ochotę. I jeżeli nie zrobię przekładu jakiegoś nowego tekstu, który ukazał się na forum, to jest to moja sprawa i nie muszę się z tego przed nikim tłumaczyć. I bardzo to sobie cenię. Zamieszczenia maila powodowałoby, a wręcz wymuszałoby konieczność udzielania odpowiedzi na listy i tłumaczenie każdemu dlaczego nie chcę, czy nie mogę, dokonać tłumaczenia. A to byłoby dla tłumacza bardzo krępujące.
Ostatnio zmieniony pn 11 sty 2010, 12:29 przez Cieśla_Jerzy, łącznie zmieniany 1 raz.
Jerzy Cieśla
Cieśla - Kownacica, Bednarczyk - Leonów
powiat garwoliński
Cieśla - Kownacica, Bednarczyk - Leonów
powiat garwoliński
- Lipnik.F.Turas

Stasiu prosisz o porządek a sam zrobiłeś już bałagan.
Jak nie ma jeszcze postu na temat to w odpowiednim dziale zakłada się taki.
A tak podwiązałeś się do innego tematu i prowadzisz dyskusję.
Ale trudno.
Wybacz jednak jak masz problemy z indywidualną obsługą widoków forum to najpierw poszukaj pomocy na forum informatycznym bo tu nie miejsce na naukę w tym temacie.
...................
Tu uwaga oprogramowanie forum pozwala na prywatne ustawienia widoków
i korzystaj z tego a nie narzucaj swoich preferencji widoków innym użytkownikom.
........................................................
Ostra wypowiedź z mojej strony to tylko dlatego że nie jesteś nowicjuszem na forum.Ale zdaję sobie sprawę że wiek robi swoje
i nie wszyscy genealodzy muszą interesować się informatyką .
.............................
moim zdaniem forum jest prowadzone wzorowo .
A Twoje uwagi są bezprzedmiotowe.
Po prostu Administrator nic nam nie narzuca musimy sobie radzić sami w obsłudze forum.
.........................................
No jeszcze jedno jeśli interesujący Ciebie temat gdzieś Ci znikł to znaczy że był mało interesujący i nie cieszył się uwagą innych.
............................
Korzystaj z przycisków Wejdź na Forum .Moje posty i znajdziesz ciekawe dla Ciebie tematy
Janek
Fturas
Jak nie ma jeszcze postu na temat to w odpowiednim dziale zakłada się taki.
A tak podwiązałeś się do innego tematu i prowadzisz dyskusję.
Ale trudno.
Wybacz jednak jak masz problemy z indywidualną obsługą widoków forum to najpierw poszukaj pomocy na forum informatycznym bo tu nie miejsce na naukę w tym temacie.
...................
Tu uwaga oprogramowanie forum pozwala na prywatne ustawienia widoków
i korzystaj z tego a nie narzucaj swoich preferencji widoków innym użytkownikom.
........................................................
Ostra wypowiedź z mojej strony to tylko dlatego że nie jesteś nowicjuszem na forum.Ale zdaję sobie sprawę że wiek robi swoje
i nie wszyscy genealodzy muszą interesować się informatyką .
.............................
moim zdaniem forum jest prowadzone wzorowo .
A Twoje uwagi są bezprzedmiotowe.
Po prostu Administrator nic nam nie narzuca musimy sobie radzić sami w obsłudze forum.
.........................................
No jeszcze jedno jeśli interesujący Ciebie temat gdzieś Ci znikł to znaczy że był mało interesujący i nie cieszył się uwagą innych.
............................
Korzystaj z przycisków Wejdź na Forum .Moje posty i znajdziesz ciekawe dla Ciebie tematy
Janek
Fturas
- Pieniążek_Stanisław

...Drogi Staszku...Twoje propozycje spowodowały utratę atrakcyjności forum....
Nie żartuj. Jakież to moje propozycje już spowodowały utratę atrakcyjności forum? Po pięciu minutach?
Staszek
Fturasiu
Najprawdopodobniej nie dorastam do Ciebie inteligencją więc nie zrozumiałem czy wcielasz się w role moderatora tegoż forum czy karbowego tej strony. Ty wcale nie musisz sobie radzić w obsłudze forum, jak piszesz, gdyż nie masz żadnych praw do tegoż. Lepiej więc od czasu do czasu ugryź się w język co będzie z pożytkiem dla społeczności forumowiczów.
Nie żartuj. Jakież to moje propozycje już spowodowały utratę atrakcyjności forum? Po pięciu minutach?
Staszek
Fturasiu
Najprawdopodobniej nie dorastam do Ciebie inteligencją więc nie zrozumiałem czy wcielasz się w role moderatora tegoż forum czy karbowego tej strony. Ty wcale nie musisz sobie radzić w obsłudze forum, jak piszesz, gdyż nie masz żadnych praw do tegoż. Lepiej więc od czasu do czasu ugryź się w język co będzie z pożytkiem dla społeczności forumowiczów.