Jahn, folwark Łowce

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

agnes.gt28

Sympatyk

Jahn, folwark Łowce

Post autor: agnes.gt28 »

Poszukuję osób związanych z rodziną Jahn. Właścicieli ziemskich, którzy mieli m.in. folwark we wsi Łowce koło Jarosławia.

Dziękuję
Janusz_Andrasz

Sympatyk

Jahn, folwark Łowce

Post autor: Janusz_Andrasz »

Odnalazłem właśnie akt zgonu Edwarda Runge, właściciela majątku Kidałowice k. Jarosławia, którego żoną była Marianna Jahn. Jestem pewien, że musiała ona być jakoś spokrewniona z Jahnami z Łowców.
agnes.gt28

Sympatyk

Re: Jahn, folwark Łowce

Post autor: agnes.gt28 »

Janusz_Andrasz pisze:Odnalazłem właśnie akt zgonu Edwarda Runge, właściciela majątku Kidałowice k. Jarosławia, którego żoną była Marianna Jahn. Jestem pewien, że musiała ona być jakoś spokrewniona z Jahnami z Łowców.
Witam,

Dziękuję za odpowiedź. Myślę, że jest tak jak Pan pisze. Kidałowice są wioską obok Łowiec, z których to właśnie szukam "moich" Jahnów. Także, to Marianna Runge z d. Jahn, była spokrewniona tymi Jahnami. Poza tym, na cmentarzu w Łowcach jest jeden grób dziedzica Runge.
Janusz_Andrasz

Sympatyk

Re: Jahn, folwark Łowce

Post autor: Janusz_Andrasz »

Przepraszam, ale nie zaznaczyłem opcji powiadomienia mnie o odpowiedzi w tym wątku i z tego powodu umknęła mi ona ... Czy wiadomo, który z Rungów jest pochowany na wspomnianym cmentarzu? Szukam teraz, czyją córką była Maria (lub Marianna) Jahn, żona Edwarda. Sam Edward urodzony był w 1796 roku. Jeśli mogła by Pani pomóc mi w rozwiązaniu tej zagadki, to będę bardzo wdzięczny :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”