Geneteka - chętni do współpracy

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Awatar użytkownika
tomes

Sympatyk
Mistrz

Re: Indeksy - mazowieckie

Post autor: tomes »

Jadwiga_Sibirska pisze:
Krystyna_Domańska pisze:Jestem również administratorem proponuję indeksować jeśli niema miejscowości w rezerwacji to znaczy że jest wolna.I zgłosić tylko to co Pani zarezerwuje i po kłopocie :)
Wysyłając indeksy 29 marca zgłosiłam chęć indeksacji kolejnych lat z danej parafii, ale nie otrzymałam potwierdzenia. Chciałam zrobić tak, jak Pani radzi, ale po tym, co napisała Joanna, chyba jednak się wstrzymam.

Pozdrawiam serdecznie, Jadwiga Sibirska.

Śmiało indeksuj, poza mną i Tobą jest mała szansa, że akurat ktoś będzie chciał zindeksować teraz Wiskitki. Z resztą zainteresowani pewnie odwiedzają ten wątek i ktoś by zgłosił ale, bo nie tylko my czekamy na admina mazowieckiego.

pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam Tomek

Moje parafie i nazwiska
http://tomgene.blogspot.com - mój blog genealogiczny
Jadwiga_Sibirska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Jadwiga_Sibirska »

Tomaszu, przemyślałam sprawę i masz rację, zrobię jak radzisz.

Pozdrawiam, Jadwiga Sibirska
Zofia_Brzeska

Sympatyk

Post autor: Zofia_Brzeska »

Przed chwilą w innym wątku znalazłam następujący wpis, który wyjaśnia sprawę w woj. mazowieckim.
Michał (mziel) napisał:

"W dniu wczorajszym Kasia zrezygnowała z administrowania geneteką w województwie mazowieckim. Bardzo jej dziękuję za cały wysiłek jaki włożyła w ogarnięcie tego niełatwego regionu.

Całe szczęście błyskawicznie udało się znaleźć osobę która przejmie jej obowiązki: nowym administratorem geneteki dla województwa mazowieckiego będzie Dorota Nowakowska (dorotan). Adres mailowy pozostaje ten sam.

Dorota już od dłuższego czasu dużo pomaga mi przy genetece: w wielu indeksach dodanych w czasach gdy w genetece nie było kolumn dla rodziców, przerzuca dane rodziców z uwag do właściwych kolumn.

Teraz w trybie przyśpieszonym przechodzimy szkolenie tak aby Dorota możliwie najszybciej mogła usiąść za sterami. W międzyczasie będziemy rozładowywali lekki zator jaki powstał przez ostatnie 3 tygodnie, tak więc uprzejma prośba o jeszcze odrobinę cierpliwości.

Sympatyk
Ekspert

Surwiliszki - indeksacja

Post autor: Grażyna_Wójcik »

Dzień dobry,

chciałabym indeksować parafię Surwiliszki (okręg kowieński, rejon kiejdański). Zaczęłam od ślubów 1910-1920. Na razie urobek niewielki, ale praca postępuje i sądzę, że dam radę. Nie znalazłam tej parafii w poczekalni, skany są na epaveldas.lt i w bibliotece kresowej.

Pozdrawiam
Grażyna Wójcik
JakubRutkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: JakubRutkowski »

Jestem zanteresowany jakas pomoca - moge indeksowac, szukac.. itp.
jesli potrzebna jest pomoc - zglaszam sie :)
Szukam Rodziny: Popek z Jarocina - Nisko, Tomczyk z Jarocina - Nisko, Szewczyk - Wara
Grażyna_Wójcik

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Grażyna_Wójcik »

JakubRutkowski pisze:Jestem zanteresowany jakas pomoca - moge indeksowac
Jakub, jeśli chcesz dołączyć do indeksowania Surwiliszek, to jest co robić. Zgłosiłam się do indeksacji ślubów 1868-1920 i jestem ujęta w planach http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php. Równolegle zaczęłam indeksować urodzenia w Surwiliszkach z lat 1794-1820. Tego jeszcze oficjalnie nie zgłosiłam, zrobię to wkrótce. Jeśli masz chęć, wybierz sobie któreś księgi. Pracy starczy dla dwojga.
Grażyna
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

Jeśli chciałbyś indeksować coś z terytorium obecnej Białorusi to też mam trochę materiału, który czeka na rozpoczęcie pracy nad nim.

Oprócz tego mogę zaoferować parafie z pogranicza dzisiejszego Śląskiego, Małopolskiego i Świętokrzyskiego.

Np. miasteczko Żarnowiec od tak chyba 1735 do 1890. Jednak muszę zobaczyć co mam, czy też coś mi się nie pomieszało.

Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
BoMar

Sympatyk

Post autor: BoMar »

Chętnie pomogę w indeksacji ksiąg kościelnych Białorusi i Litwy.
Lata po 1889, jeśli są takie do indeksacji lub wcześniejszych - od 1850, których nie ma na stronach Geneteki.
Pozdrawiam
Maria
Szukam: Hrynkiewicz, Bołuć, Bołtuć, Znamierowski
Jan.k_c

Nieaktywny
Nowicjusz

Post autor: Jan.k_c »

ss
Ostatnio zmieniony ndz 19 sty 2025, 16:40 przez Jan.k_c, łącznie zmieniany 1 raz.
BoMar

Sympatyk

Post autor: BoMar »

kujawa_cezary pisze:
Natomiast chęć indeksowania możesz zgłosić do mnie: cezary.kujawa[at]genealodzy.pl
Wysłałam wiadomość :)
Szukam: Hrynkiewicz, Bołuć, Bołtuć, Znamierowski
Awatar użytkownika
Brozek_Oskar

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Brozek_Oskar »

Witaj Mario,

Proszę o kontakt na maila oaema22[at]wp.pl

Pozdrawiam,
Oskar Brożek
Szukam Domaszewicz, Łosowski, Leszczyłowski, Łomanowski, Betlewicz, Pawłowski i Nowicki z terenów dawnego województwa Nowogródzkiego, konkretniej okolic Lachowicz, Zubielewicz, Baranowicz, Nieświeża, Klecka, Krzywoszyna, Niedźwiedzicy, Słucka
Awatar użytkownika
olka_elka
Adept

Post autor: olka_elka »

Witam
Chętnie pomogę w indeksowaniu ksiąg. Najbardziej mnie interesują parafie warszawskie i te w okolicy miasta, Ziemia kutnowska oraz płocka, ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby zająć się innymi.

Pozdrawiam,
Olka
Awatar użytkownika
Felberg_Sławomir

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Felberg_Sławomir »

Witam
Ja też pomogę w indeksowaniu ksiąg.interesuje mnie łask i okolice ew Łódź Pabianice (bele były by po Polsku)
:) :shock: :shock: :D :D
Awatar użytkownika
Krystyna_Domańska

Administrator Geneteki
Tytan

Post autor: Krystyna_Domańska »

Witam
Proszę napisać do administratora woj. łódzkie
Tomka i zgłosić chęć indeksacji
email: geneteka.lodzkie @ genealodzy.pl
w Metrykach znajdują się akta Pabianic
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 3&zs=2324d
http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 3&zs=1614d
Pozdrawiam Krystyna Domańska - Bzdak
Szukam : Domański ,Golizda, Reszka, Szewczyk , Miniak , Bator - okolice Żelechlinek, Drzewica , oraz okolice Bytoń , Radziejów , Lubraniec Frankowski, Walczak, Cichocki ,Witczak ,Szczypiński,Kalfus ,Januszewski,
Awatar użytkownika
olka_elka
Adept

Post autor: olka_elka »

Ponowię moje pytanie o indeksację : jestem chętna do pomocy w indeksacji warszawskich ksiąg. Gdzie się najlepiej zgłosić?

Pozdrawiam,
Olka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”