Poszukuję informacji o nazwisku Kasprowicz i Murhan

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Agata_KJ

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Agata_KJ »

Witam,

poszukuję informacji o rodzinie Kasprowicz oraz Murhan, zamieszkującej przed 1940 r. w okolicach Drohobycza, Stryja, Jabłonki, Koropca, Buczacz.

Z góry dziękuję,

Agata
Ostatnio zmieniony sob 02 maja 2020, 23:12 przez Agata_KJ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Agata_KJ

Członek PTG
Mistrz

Post autor: Agata_KJ »

Aktualizacja z grudnia 2020 (zostawiam tu info, może ktoś kiedyś będzie poszukiwać tych samych nazwisk):

To co mam na chwilę obecną to:

- mój pra-pradziad, Jakub (inne imiona znalezione w metrykach a dotyczące tej samej osoby: Hiacynt, Jacenty, Ignacy) Kasprowicz ur. prawdopodobnie w 1863 lub 1868 z Gerasyma i Barbary dd Hrynkow. Jego żona Katarzyna, de domo Zapłatyńska ur. 1871. Par. gr.-kat. oboje. Ślub w 1889 w Stryju. Gerasym Kasprowicz inaczej Zwarykiewicz lub Zwaryczewicz, urodzony w Dąbrowie k.Stryja. Matka Gerasyma: Maria Kausko (z Kauska), Skła(...)dij/Słabik/Słabicka, nic nie wiadomo o ojcu Gerasyma, ppod.nieślubne - poszukuję aktu urodzenia Gerasyma, gdzieś ok.1825-1835.

- mój pradziad, Jan/Iwan Kasprowicz (syn Jakuba/Hiacynta/Ignacego), ur. 1899r. w Stryju i jego żona Maria de domo Murhan, ur. 1895 w Koropcu gr-kat, z Tymoteusza i Anny dd Wasyłyk.

Pozdrawiam,
Agata KJ
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”