Nazwisko: Wasilewska

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=270&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
poldecorwin

Sympatyk

Post autor: poldecorwin »

witam , moja rodzina Wasilewskich mieszkala w Warszawie od 1905 roku , pieczetowala sie Drzewica, mieli majatki w powiecei kutnowskim mam wiele danych o Wasilewskich herbu drzewica z terenu Litwy i powiatu kutnowskiego a takze Warszawy jesli Pania to interesuje. pozdr,
Awatar użytkownika
tg3a

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: tg3a »

Witam.
Moi Wasilewscy z kolei pochodzą z okolic Wierzbna i Ossówna w powiecie Węgrów (druga połowa XIX w.).
Pozdrawiam - Tadeusz
Awatar użytkownika
dominikk

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: dominikk »

Moją 3xprababką była Marianna z Wasilewskich (1832-1897). Jej rodzicami byli Tomasz Wasilewski (1800-1855) i Katarzyna z domu Zwierzyńska. Miała brata Jana, zmarłego młodo i trzy siostry: Ewe Wieczorek, Rozalię Stolarek i Antoniną Sowik. Tomasz Wasilewski miał brata Wojciecha, ożenionego z Marcjanną Kuśmirek i siostrę Marcjannę, żonę Łukasza Krakowiaka. Rodzicami Tomasza byli Balcer Wasilewskich, zm. 1810 r. i Helena z Trzebinskich, 2 voto Kowalczyk. Balcer i Helena Wasilewscy pochodzili z par. Drzewica, natomiast ich potomkowie mieszkali już w okolicach Rawy Mazowieckiej.
Pozdrawiam
Dominik
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”