Nazwisko: Ciesielski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Gorecka_Dorota

Post autor: Gorecka_Dorota »

Moja babcia - Kordula Ciesielska, poślubiła w 1896 Franciszka Sękowskiego w Skępe. Mieli czworo dzieci. Szukam informacji o pradziadkach. Może ktokolwiek z Państwa jest w stanie pomóc? Będę bardzo wdzięczna.

Dorota Górecka
syrenka5@yahoo.com
Awatar użytkownika
Michał_Fronczak

Członek PTG
Nowicjusz

Post autor: Michał_Fronczak »

Cześć skanów dostępna jest w internecie. Powyższą metrykę ślubu odnajdziesz na stronie genealogiawarchiwach.pl. Rodzice Franciszka to Jan i Franciszka a Korduli Jan i Marta. Bardzo dużo skanów jest również na stronie familysearch.org i tam zapewne odszukasz sobie dalsze informacje.
Pozdrawiam
Michał Fronczak
Gorecka_Dorota

Post autor: Gorecka_Dorota »

Panie Ryszardzie - jest Pan najlepszy! Kłaniam sie nisko, czując jak ostatnia oferma... Jestem na absolutnym początku drogi i na razie słabo mi idzie. Dziękuję za wskazówki i serdecznie pozdrawiam.
_Kamila

Sympatyk

Post autor: _Kamila »

Witam,
też poszukuję Ciesielskich. Moi byli z kujawsko - pomorskiego, rejon Rogowa (Wiewiórczyn), przyszli tam prawdopodobnie z okolic Kościelca/Inowrocław.
Szukam przede wszystkim informacji o zgonie i pochówku mojego pradziadka Antoniego Ciesielskiego ur. 05.01.1886 Wiewiórczyn, zginął podczas I w.ś., ale także informacji o jego rodzeństwie i rodzicach (Franciszek Ciesielski i Kunegunda z d. Kwiatkowska)
Pozdrawiam Kamila
Pozdrawiam
Kamila
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”