Akt zgonu Helena Woźniak

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

SebastianG

Sympatyk

Akt zgonu Helena Woźniak

Post autor: SebastianG »

Witam
Na wstępie napiszę że jeśli źle umieściłem temat to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.

Mam problem z odszukaniem aktu zgonu z lat 1952-1957

Helena Woźniak czyli siostra mojej zmarłej babci urodziła się w Skale w 1936 roku. Akt urodzenia został sporządzony jednak dopiero w 1939 roku ale dlaczego tak późno tego nie wiem. Helena zmarła mając 18 lat a to wiem od rodziny. Matematyka jest prosta 1936 + 18 daje 1954 rok. Zmarła w Skale ale w USC nie ma aktu zgonu a księgi zgonu zostały przeszukane od 1950 do 1960 roku. Co do okoliczności śmierci to zostawię to dla siebie (przykre okoliczności). Czy akt zgonu może być u księdza Proboszcza???
elgra

Członek Honorowy
Mistrz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: elgra »

Możliwe, ze zmarła w innej miejscowości.

Pochowana w Skale?

Jeśli ksiądz lubił mieć porządek w papierach, to duże prawdopodobieństwo, ze coś znajdziesz na parafii.
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Nie ma pochówku bez aktu zgonu więc warto zapytać w zarządzie cmentarza, czyli możliwe, że w parafii
SebastianG

Sympatyk

Tak pochowana w Skale. Na kontakt mailowy Ksiądz Proboszcz nie odpowiada natomiast przy szukaniu informacji często tłumaczy się tym ,,że to dużo szukania”. Czy jest to możliwe aby nie było aktu zgonu w Urzędzie Miasta?
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
czasem przy akcie urodzenia urzędnicy wpisują sobie akt zgonu i miejsce zgonu. Nie ma?

Gienia
SebastianG

Sympatyk

Niestety właśnie liczyłem na taką informacje przy akcie urodzenia ale niestety nie ma żadnej informacji. Wydaje mi się iż taka informacja będzie tylko u Proboszcza.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”