Rawa Mazowiecka 1864 - poszukuje

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Mariok

Sympatyk

Rawa Mazowiecka 1864 - poszukuje

Post autor: Mariok »

Witam,

szukam aktu zgonu lub informacji w nim zawartych jeśli tajny prawdopodobnie mojego przodka z Czerniewic (może zmarł w szpitalu w Rawie)

1864 75 Franciszek Charaśny Rawa Mazowiecka [Miejsce przechowywania ksiąg: Archiwum Diecezjalne w Łowiczu 99-400 Łowicz, ul. Stary Rynek 19 A] [Indeks dodał: Marek_Delert]

Proszę o pomoc

z góry dziękuję
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Awatar użytkownika
tomes

Sympatyk
Mistrz

RE: Rawa Mazowiecka 1864 - poszukuje

Post autor: tomes »

http://adlowicz.wixsite.com/archiwum
Na podanej www możesz zamówić skan tego aktu (20zl) bądź jechać we wtorek do archiwum i tam go szukać (50zl).
Pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam Tomek

Moje parafie i nazwiska
http://tomgene.blogspot.com - mój blog genealogiczny
Mariok

Sympatyk

Dzięki, szkoda tylko tego kosztu bez pewności czy to "mój"
Mariusz

Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Awatar użytkownika
tomes

Sympatyk
Mistrz

Post autor: tomes »

Ewentualnie napisz na priv to osoby indeksujacej niech Ci sprawdzi dane. SKoro indeksowała to miała dostęp do tych aktów.
pozdrawiam
Tomasz
Pozdrawiam Tomek

Moje parafie i nazwiska
http://tomgene.blogspot.com - mój blog genealogiczny
Mariok

Sympatyk

Dziękuję za radę... tu nie do wykorzystania, Marek_Delert nie odpowiada na wiadomości, wysyłałem mu kilka w sprawie Żelechlinka jakiś czas temu..

pozostaje AD Łowicz, już do nich napisałem.

Dziękuje.

Temat uważam za zamknięty.
Mariusz

Poszukuję rodzin
Szczepaniak_Tomasz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Szczepaniak_Tomasz »

Mariusz,

A orientujesz się może czemu w Rawskim jest tyle dziur jeśli chodzi o roczniki (cywilne) z połowy XIX wieku?
Zastanwiam się czy się zachoawały ale np. są w bardzo słabych stanie i nie są dostępne, czy też uległy zniszczeniu?

Pozdrawiam
Tomasz Szczepaniak
Mariok

Sympatyk

Niestety Tomek, nie mam zielonego pojęcia.

Pozdrawiam
Mariusz

Poszukuję rodzin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”