Witam, potrzebuje pomocy. Nie znałem rodziny mojego dziadka, nie wiedziałem skąd pochodził i kim byli jego rodzice. Robie drzewo genealogiczne więc nadszedł czas i na stronę dziadka. (Ojca mojego ojca). Nie wiedząc skąd był dziadek zacząłem pytać po rodzinie. Jedyna osoba jaka wiedziała cokolwiek na jego temat to najstarsza córka. Gdy dziadek zmarł ona odebrała akt zgonu który mi później przesłała. I tu jest problem. Innych członków mojej rodziny (rodzina marki z podkarpackiego) znalazłem przez USC z miejscowości z których pochodzili, zadzwoniłem, wytlunaczylem i na maila dostałem daty, akty.. za darmo i bez problemów nawet do 4 pokoleń w tyl. Wiedząc że mój system działa, dzwonię do Usc w wapielsku (dziadek na akcie zgonu ma podane miejsce urodzenia jako Ruszkowo woj. Kuj pom. ) Ale.. nikt taki się tam nie urodził powiedziała mi Pani w usc, była pomocna i razem że mną dzwoniła po sąsiednich usc.. Ale edawd Rutkowski tego roku się tam nie urodził.. co Teraz? Idzie to jakoś inaczej sprawdzić? Może ktoś coś?
ESWARD RUTKOWSKI
13.10.1933 - Ruszkowo
28.02.2008 - Golub Dobrzyń.
Rodzice:
Bolesław Rutkowski
Apolonia wysocka
Edward Rutkowski
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
JakubRutkowski

Edward Rutkowski
Szukam Rodziny: Popek z Jarocina - Nisko, Tomczyk z Jarocina - Nisko, Szewczyk - Wara
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times
Masz pewność, o które Ruszkowo chodzi?
Bo w woj. kuj-pom. są dwie takie wsie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ruszkowo
Bo w woj. kuj-pom. są dwie takie wsie
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ruszkowo
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
JakubRutkowski

Dziekuje 
Zadzwonilem do 2 kolejnych urzedow, niestety tam tez sie nie urodzil..
jednak nie poddalem sie, zadzwonilem do miejscowosci w ktorej dziadek bral slub, pani w urzedzie
sprawdzila mi akt slubu.. a tam nie Ruszkowo.. a Rusinowo, pisze ze akt urodzenia zostal sporzadzony w Ostrowitem
Zadzwonilem do 2 kolejnych urzedow, niestety tam tez sie nie urodzil..
jednak nie poddalem sie, zadzwonilem do miejscowosci w ktorej dziadek bral slub, pani w urzedzie
sprawdzila mi akt slubu.. a tam nie Ruszkowo.. a Rusinowo, pisze ze akt urodzenia zostal sporzadzony w Ostrowitem
Szukam Rodziny: Popek z Jarocina - Nisko, Tomczyk z Jarocina - Nisko, Szewczyk - Wara
- Krystyna.waw

- Podziękował: 6 times