Indeksowanie parafii Milejów - łódzkie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Niciszewska_Aleksandra

Witam,
jestem tu nowa, od dwóch lat zajmuje się genealogią. Czy w najbliższym czasie będzie ktoś indeksował parafię Milejów w łódzkim? Chodzi o metryki przed 1808 rokiem. Nawet nie wiem , gdzie takowych szukać, gdyż w Archiwum Państwowym w Łodzi ichnie ma. Chętnie pomogę dorzucając cegiełkę od siebie, jeżeli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi
Ola
jestem tu nowa, od dwóch lat zajmuje się genealogią. Czy w najbliższym czasie będzie ktoś indeksował parafię Milejów w łódzkim? Chodzi o metryki przed 1808 rokiem. Nawet nie wiem , gdzie takowych szukać, gdyż w Archiwum Państwowym w Łodzi ichnie ma. Chętnie pomogę dorzucając cegiełkę od siebie, jeżeli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za odpowiedzi
Ola
Ola,
Ksiegi metrykalne Milejowa sprzed 1808-ego roku znajduja sie w parafii.
Probowalismy juz podejsc ksiedza proboszcza, zeby wyrazil zgode na sfotografowanie tego zbioru, ale bez rezultatu.
Moze Ty masz jakis pomysl?
Moze znasz kogos w tej parafii, kto moglby pomoc?
Pozdrawiam,
Bozenna
Ksiegi metrykalne Milejowa sprzed 1808-ego roku znajduja sie w parafii.
Probowalismy juz podejsc ksiedza proboszcza, zeby wyrazil zgode na sfotografowanie tego zbioru, ale bez rezultatu.
Moze Ty masz jakis pomysl?
Moze znasz kogos w tej parafii, kto moglby pomoc?
Pozdrawiam,
Bozenna
Księdza proboszcza z Milejowa nie można podejść w żaden sposób.
Do księdza proboszcza z Milejowa należy przyjechać osobiście w parę osób z miłością, ciepliwością, spokojem, życzliwością, wdzięcznością, taktem, zaufaniem i wiedzą o historii kościoła i parafii w Milejowie i na przykład listem polecającym ze swojej własnej parafii i umówiwszy się 2 tygodnie przed przyjazdem.
Pozdrawiam SERDECZNIE,
Anna
Do księdza proboszcza z Milejowa należy przyjechać osobiście w parę osób z miłością, ciepliwością, spokojem, życzliwością, wdzięcznością, taktem, zaufaniem i wiedzą o historii kościoła i parafii w Milejowie i na przykład listem polecającym ze swojej własnej parafii i umówiwszy się 2 tygodnie przed przyjazdem.
Pozdrawiam SERDECZNIE,
Anna
Aniu,
My bardzo grzecznie do ksiedza, ale odpowiedz nie byla na wysokosci naszej grzecznosci.
Jesli masz mozliwosci to nam pomoz chociaz sprawdzic jakie ksiegi zachowaly sie w parafii.
Od tego trzeba zaczac.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
My bardzo grzecznie do ksiedza, ale odpowiedz nie byla na wysokosci naszej grzecznosci.
Jesli masz mozliwosci to nam pomoz chociaz sprawdzic jakie ksiegi zachowaly sie w parafii.
Od tego trzeba zaczac.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
- Sianoszek_Michal

Olu,
zajrzyj na genealodzy.pl, jak również na metryki.genealodzy.pl.
Mam w swoim posiadaniu mikrofilmy ksiąg metrykalnych Milejów z lat 1817-1820 i 1838-1853, których tam nie ma.
Jeżeli byłby ktoś zainteresowany prosze napisać w prywatnej wiadomości mail to podeśle.
A co do księdza proboszcza, rozmawiałem z nim przez telefon, niestety nie udało mi się Go przekonać.
Michał
zajrzyj na genealodzy.pl, jak również na metryki.genealodzy.pl.
Mam w swoim posiadaniu mikrofilmy ksiąg metrykalnych Milejów z lat 1817-1820 i 1838-1853, których tam nie ma.
Jeżeli byłby ktoś zainteresowany prosze napisać w prywatnej wiadomości mail to podeśle.
A co do księdza proboszcza, rozmawiałem z nim przez telefon, niestety nie udało mi się Go przekonać.
Michał
Przez telefon ? Ha ha ha !!!
Jak ja zadzwonię do pana Michała, to co mi pan Michał da ze swoich skarbów na telefon?
Rozbawiona Anna
Jak ja zadzwonię do pana Michała, to co mi pan Michał da ze swoich skarbów na telefon?
Rozbawiona Anna
- Sianoszek_Michal

Droga Aniu,
a skad ta ironia?
Przecież ksiądz proboszcz to nie Papież bym jechał i Go prosił, no chyba, że Ty masz sporo czasu więc proszę bardzo, jedz i reprezentuj Nas wszystkich
Pozdrawiam
a skad ta ironia?
Przecież ksiądz proboszcz to nie Papież bym jechał i Go prosił, no chyba, że Ty masz sporo czasu więc proszę bardzo, jedz i reprezentuj Nas wszystkich
Pozdrawiam
Czym jest głos w słuchawce pana Michała
WOBEC
wielowiekowej Służby i i Pracy i Misji Księży i Ich Życia na przestrzeni wieków Wielkiej i Świętej Historii Polski ?
Czym ?
Zamyślona Anna
WOBEC
wielowiekowej Służby i i Pracy i Misji Księży i Ich Życia na przestrzeni wieków Wielkiej i Świętej Historii Polski ?
Czym ?
Zamyślona Anna
Kochani,
Rozbawiona i zamyslona Ania jest z nami tylko 3 miesiace, a traktuje nas jak dzieci.
Skonczymy te dyskusje z niepowazna osoba. Zapamietamy jej "pseudo" i w przyszlosci, kiedy bedzie potrzebowala porady od kogos z duzym stazem genealogicznym, odpowiemy ironia.
Do Milejowa dojdziemy inna droga.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Rozbawiona i zamyslona Ania jest z nami tylko 3 miesiace, a traktuje nas jak dzieci.
Skonczymy te dyskusje z niepowazna osoba. Zapamietamy jej "pseudo" i w przyszlosci, kiedy bedzie potrzebowala porady od kogos z duzym stazem genealogicznym, odpowiemy ironia.
Do Milejowa dojdziemy inna droga.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Ostatnio zmieniony pt 15 cze 2018, 22:54 przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
oj chyba dłużej:) tylko z przerwami
to tylko opinia oczywiście:)
to tylko opinia oczywiście:)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Wlodku,
Ja widze date wpisu: 10 marca 2018 rok.
Jesli ta osoba sie wpisuje i wypisuje regularnie od dawna, to juz nie nasz problem.
Nie pomagam ludziom zlosliwym.
A tutaj kilka slow o Milejowie.
Ta parafia w XVIII wieku i w pierwszej polowie XIX wieku byla gniazdem rodzinnym Kamienskich (Kaminskich).
Wojciech Kamienski (Kaminski) brat mojej 4 x brababci, byl przeorem klasztoru Norbertanow w Witowie w 1803 roku.
Pozdrawiam,
Bozenna
Ja widze date wpisu: 10 marca 2018 rok.
Jesli ta osoba sie wpisuje i wypisuje regularnie od dawna, to juz nie nasz problem.
Nie pomagam ludziom zlosliwym.
A tutaj kilka slow o Milejowie.
Ta parafia w XVIII wieku i w pierwszej polowie XIX wieku byla gniazdem rodzinnym Kamienskich (Kaminskich).
Wojciech Kamienski (Kaminski) brat mojej 4 x brababci, byl przeorem klasztoru Norbertanow w Witowie w 1803 roku.
Pozdrawiam,
Bozenna
Ostatnio zmieniony pt 15 cze 2018, 23:14 przez Bozenna, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
oki, nie nasz problem, masz rację, tak tylko...że staż to nie argument, ale ogólnie to się zgadzam, nie ma potrzeby rozwijania
pozdrawiam
pozdrawiam
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
Re: Indeksowanie parafii Milejów - łódzkie
Haha to mnie rozwaliłas..Anna22 pisze:Czym jest głos w słuchawce pana Michała
WOBEC
Czym ?
Zamyślona Anna
Jestem również ta parafią zainteresowany. Szukam rodziny i rodziców Grzegorza Żegnała urodzonego w Milejów około 1738,. jakby ktoś coś... Będę wdzięczny
Pozdrawiam
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Ale dzisiaj mamy piękny dzień !
Pierwsze fotografie niektórych stron z ksiąg parafii Milejów zrobiłam już w roku 1972 i są z ząbkami na obrzeżach. Były potem nie wklejone tylko trzymane w pudłach, więc się trochę pozwijały przez te lata.
Są w parafii księgi metrykalne od roku 1687-go i jeszcze różne karty luzem pod okładkami. Więc….. chyba więcej tłumaczyć nie muszę.
Pozdrawiam Pana Włodzimierza, który tkwi tu na straży jak POTĘŻNA SKAŁA.
Anna
Pierwsze fotografie niektórych stron z ksiąg parafii Milejów zrobiłam już w roku 1972 i są z ząbkami na obrzeżach. Były potem nie wklejone tylko trzymane w pudłach, więc się trochę pozwijały przez te lata.
Są w parafii księgi metrykalne od roku 1687-go i jeszcze różne karty luzem pod okładkami. Więc….. chyba więcej tłumaczyć nie muszę.
Pozdrawiam Pana Włodzimierza, który tkwi tu na straży jak POTĘŻNA SKAŁA.
Anna
Dobry wieczor,
Prosba, wiec, do kolezanek i kolegow, ktorzy mieszkaja w okolicy Milejowa, albo znaja ksiedza proboszcza.
jak i co mozna zrobic, zeby ksiadz proboszcz pozwolil sfotografowac zbiory, ktore ma w parafii?
Ja nie fotografuje od 45-ciu lat, ale kilka "twierdzy" juz zdobylam.
Jestem dobrej mysli.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Prosba, wiec, do kolezanek i kolegow, ktorzy mieszkaja w okolicy Milejowa, albo znaja ksiedza proboszcza.
jak i co mozna zrobic, zeby ksiadz proboszcz pozwolil sfotografowac zbiory, ktore ma w parafii?
Ja nie fotografuje od 45-ciu lat, ale kilka "twierdzy" juz zdobylam.
Jestem dobrej mysli.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna