Stępień, Jasińscy, Musiał, Strużyccy poszukuję rodzin Gnojno

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

agness3

Sympatyk

Stępień, Jasińscy, Musiał, Strużyccy poszukuję rodzin Gnojno

Post autor: agness3 »

Temat: "Poszukuję Gnojno rodzin Stępień, Jasińscy, Musiał, Strużyccy"

Witam serdecznie, poszukuje z Gnojna woj. świętokrzyskie rodziny Stępień. W 1895r urodzili się Jakub i Piotr Stępień ( bliźniacy ) synowie Jana i Franciszki.... wiem że mieli siostrę Antoninę która umarła w 1904r, o pozostałym rodzeństwie na tą chwilę nic nie wiem.
Poszukuję także z Gnojna rodzin: Strużyckich, Musiał, Jasińskich, Koźbiał..... Jeśli ktoś posiada jakiekolwiek informacje, proszę o kontakt.
Pozdrawiam Agnieszka

Moderacja tematu [Sianin_1948]
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert

Poszukuję Gnojno rodzin Stępień, Jasińscy, Musiał, Strużyccy

Post autor: Arek_Bereza »

Indeksy z Gnojna są w genetece - urodzenia 1875-1912 ale w 1895 nie widać urodzeń o których piszesz.
metryki możesz zobaczyć tu http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,93510,1
po zalogowaniu
oraz wcześniejsze tu http://metryki.genealodzy.pl/metryki.ph ... 0&zs=2101d
wszystkie wymienione przez Ciebie nazwiska występują w Gnojnie
agness3

Sympatyk

Post autor: agness3 »

Wiem, wiem 😀 może źle się wyraziłam, mnie chodzi o osoby które w swoim drzewie mają te nazwiska z Gnojna 😉
przemko20161

Sympatyk

Post autor: przemko20161 »

Witaj
Ja priponuje zainteresować się parafiami Pilczyca Przedbórz Mnin Żeleźnica i sąsiednie parafie bo w rych parafiach też napotkałem się na nazwisko Stępień i Musiał w tych parafiach
Apropo Musiałów znam osobę która pochodzi od nich i prowadzi ich genealogię napisz do mnie e maila
Przemek
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bozenna »

Agnieszko,
Moja 4 x prababcia, to Franciszka Stepien z Gnojna, na przelomie XVIII i XIX wieku, co wskazuje na fakt, ze Stepniowie byli juz w Gnojnie w XVIII wieku.
Pozdrawiam,
Bozenna
przemko20161

Sympatyk

A również inna gałąź Stępniów mogli pójść do tych parafii o których mówiłem a to z Gnojna do Pilczycy jest 80 km
Przemek
qufel

Sympatyk

Post autor: qufel »

To ja ten tego, hmmm,że tak powiem, podepnę się ;) Ma ktoś Stachurskich z parafii Gnojno w swoim drzewie?
Darek Klepka - Busko Zdrój
Szukam kontaktu z osobami noszącymi nazwisko Sztefko lub Stefko, oraz Brzezińskich z Gostynina.
przemko20161

Sympatyk

Stachurska to moja 6 razy prababcia oo mężu Perucka żona Wojciecha moi byli z parafii Wrzeszów Gołędzinów Klembów ale to z XVIIIw. Może twoi i moi to byli kiedyś jedną rodziną

Przemek
Awatar użytkownika
jagula

Sympatyk

Post autor: jagula »

W akcie urodzenia jednego z dzieci mojego przodka Wawrzyńca Wójcickiego v. Nowakowski i jego żony Katarzyny z Wcisłów, Maryanny ur. w 1803 roku w Zawadzie pod nr 4 w parafii Gnojno widnieje Baltazar Stępień jako jej chrzestny. Niestety nie wiem czy to była rodzina Wawrzyńca lub Katarzyny czy był dla nich sąsiadem.
Agnieszka
vitoo

Sympatyk
Ekspert

Post autor: vitoo »

[quote="Bozenna"]Agnieszko,
Moja 4 x prababcia, to Franciszka Stepien z Gnojna, na przelomie XVIII i XIX wieku, co wskazuje na fakt, ze Stepniowie byli juz w Gnojnie w XVIII wieku.
Pozdrawiam,
Bozenna[/quote

Stępniowie byli chyba już w XVIII wieku bardzo liczną rodziną w tej parafii. Moją 3x prababcia to Tekla Stępień, zmarła w 1893 roku. Córka Mikołaja i Agnieszki Orkiszówny. Mikołaj był synem Tomasza oraz Małgorzaty z Paluchów. Możliwe więc, że jesteśmy krewnymi.

Pozdrowienia,

Witold
Przybyla_Agnieszka

Sympatyk
Adept

Post autor: Przybyla_Agnieszka »

Witam,
Również moja 6xprabacia pochodzi ze Stępniów. To Zofia Stępień (1759-1809) żona Jana Kowalika. Pochodziła ze wsi Janowice parafia Gnojno. Jej rodzice to Albert Stępień i Marianna.

pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
Bozenna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bozenna »

Dzien dobry,
Rodziny byly wtedy bardzo liczne, ale moze uda nam sie polaczyc naszych przodkow:

1. Jagula: moja 4 x prababcia, Franciszka Stepien, urodzona pewnie okolo 1760 roku, mieszkala ze swoim pierwszym mezem, Piotrem Komnackim w Zawadzie, dom nr 6. W aktach chrztow jej dzieci wystepuje Wincenty Wcislo.
Piotr Komnacki umarl pewnie w 1801 roku, a w 1802 roku Franciszka Stepien poslubila II° voto Marcina Baranskiego. W 1803 roku, w Zawadzie, w tym samym domu nr 6, rodzi sie moj 3 x pradziadek Jacenty Baranski, syn Marcina i Franciszki Stepien.

Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”