Stefania Wrzesińska z domu Habros/Chabros

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

SanSandra

Sympatyk

Post autor: SanSandra »

dokladnie :( ale nic innego nie pozostaje jak skierowac do archiwum w lublinie pismo do archiwum o poszukanie aktu urodzenia..,. byc moze dowiem sie jeszcze wiecej moze o braciach czy siostrach? moze tam gdzies bedzie dopisek tez o malzenstwie mojej prababci pozdrawiam
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

nie pozostaje wiele rzeczy - np zamiast zajmować kolejkę kwerendą to
trzeba odpalić szwa i popatrzeć na ten AU zamiast intuicją się kierować
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
SanSandra

Sympatyk

Post autor: SanSandra »

Sroczyński_Włodzimierz pisze:nie pozostaje wiele rzeczy - np zamiast zajmować kolejkę kwerendą to
trzeba odpalić szwa i popatrzeć na ten AU zamiast intuicją się kierować
Witam Tutaj w linku widnieje mój pradziadek Franciszek Wrzesinski urodzony w 1908 roku akt 282 http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... rdertable=

Skierowałam do Pani Jaskólskiej zapytanie która umieściła wpis... możliwe ze Pani Jaskólska coś mi pomoże...
Zależy mi także na poznaniu rodziny dziadka który urodził sie w Kielcach, na poznaniu jego rodzeństwa/osób spokrewnionych którzy mogli mieć powiązania z Warszawą a przynajmniej okolic... Głownie chodzi o Żbików, Czechowice, Pruszków itp. ponieważ Mnóstwo Wrzesińskich jest spokrewnionych z osobami spokrewnionymi z Has/Haas, np. Muszyńscy bądź Wiśniewscy... ( cała rodzina Has od ktorych jest majatek pochodzila z mazowieckiego tak jak tez mnostwo Wrzesinskich tam jest powiazanych z ich krewnymi)

Odnośnie AU to tylko do archiwum mogę się skierować... Ale zaczęłam na początku od archiwum Zamościa i Kieleckiego... Pewnie poniosę trochę kosztów w związku z poszukiwaniem jakichkolwiek informacji w archiwach przez ludzi tam pracujących... Ale podejrzewam że jeżeli ja nie widzę powiązań Chabrosów z ludźmi z mojej sprawy ani z osobami spokrewnionymi z Hasami bo Chabrosow nielicznie w wojewodztwem Mazowieckim... a Wrzesińskich jest za to cala masa w Mazowieckim i tych okolicach które podałam Ktorzy sa spokrewnieni z Wisniewskimi czy Muszynskimi od Hasow to stawiam jednak na Wrzesińskich...

hmmm pozostaje mi stworzenie tez nowego wątku na forum odnośnie typowo samych Wrzesińskich z Kielc... :/
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

ale że jak?
odszukaj samodzielnie, masz i dane i materiał dostarczony
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”