Wrzesiński / Wrzesińska z Kielc

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

SanSandra

Sympatyk

Wrzesiński / Wrzesińska z Kielc

Post autor: SanSandra »

Witam serdecznie
stworzyłam nowy wątek na forum jako że pilnie poszukuję rodziny Wrzesińskich
Mój pradziadek urodził się w Kielcach 18.06.1908 Franciszek Wrzesiński
Od ojca Bronisława Wrzesińskiego i Stanisławy Jeziorowskiej
Franciszek Wrzesiński zmarł 22.02.1993 w Zamościu
Interesuje mnie czy Franciszek Wrzesinski miał rodzenstwo... Jezeli tak to jakie... Czy bedziecie w stanie w stanie sprawdzic czy jego rodzina być może miała korzenie też w Wojewodztwie Mazowieckim... Mniej wiecej żbików, czechowice, pruszków itp.
z tego co mi wiadomo... Miał w rodzinie tj. Gertruda Stanisława
Wrzesińska z Jeziorowskich która miała najbardziej dochodowe restauracje w 1942 roku w Zamościu. Jednak chciałabym się dowiedzieć jak daleko sięgają korzenie Wrzesińskich z Kielc ... i podstawowe pytanie czy miał siostry i braci i jakie były ich nazwiska po ewentualnych ślubach... Pozdrawiam z Góry dziekuje za odpowiedzi
Al_Mia

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Al_Mia »

SanSandra

Sympatyk

Dziekuje Pani Alu... :))) Czy bylaby pani w stanie sprawdzic te imiona i nazwiska czy nie maja czasem powiazan z woj. mazowieckim?
Al_Mia

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Al_Mia »

Równie dobrze możesz samodzielnie to zrobić korzystając z podanej wyżej wyszukiwarki.
w tytule: teren - wybierz województwo mazowieckie i kliknij wyszukaj.

(Nie dlatego że nie chcę, ale warto się nauczyć , się przyda).

Ala
SanSandra

Sympatyk

Mimo wszystko i tak dziekuje za informacje... te 3 akta są ze sobą dobrze związane aby pomylono jeziorska/jeziorowska ale to samo wystepuje w mazowieckim ... Jest albo Jeziorska albo Jeziorowska :) wiem już że przeinaczenie lekkie mało znaczy jako że w metrykach czy aktach zauwazam ze czesto mylono nazwiska :) Także podejrzewam juz że Jeziorowska Gertruda Stanislawa Wrzesinska miala majatek ktory odziedziczyl franciszek wrzesinski ktory byl synem Bronisława i Stanisławy Gertrudy Wrzesińskiej. Tak sie sklada ze do sprawy weszla matka w 1995 roku, moj ojciec umarl w 1994 roku wiec juz wczesniej zakladalam ze ktos musial bardzo szybko umrzec przed mojego ojca smiercia że ojciec moj nie wiedzial nic o tym a nawet nie byl w stanie wiedziec cokolwiek na ten temat... a w tym wypadku byłby to Franciszek Wrzesiński urodzony 1908 roku syn Bronisława i Stanislawy z Jeziorowskich zmarły w 1993 roku
Jesli chodzi o wyszukiwania Ja po prostu chce pomocy poniewaz jestem nowa w sprawach genealogicznych ale mysląca i kombinująca :) jak kiedys ktos wspomnial po nitce do głębka... ale jak to sie mowi co trzy głowy to nie jedna... wiem że sama nie dam rady wszystkiego powiązać :( Za dużo Wrzesinskich i Jeziorowskich ma powiazan z Wisniewskimi badz Muszynskimi i innymi od Hasów :/ dlatego potrzebuję pomocy od wdszystkich którzy są w stanie pomóc.... którzy są chętni... Obiecałam i powiedziałam swoje... Jezeli zagadka moja zostanie rozwiazana i faktycznie dojde do prawdy dzieki pomocy ludziom o dobrych sercach... Jezeli udowodnie prawa i bede miala mozliwosc dochodzic roszczen a woiwczas okaze sie wszystko pozytywnie ja owniez pomoge calej genealogii bo teraz wiem i jestem swiadoma ze wiele osob ma problem z takimi waznymi sprawami by dojsc do korzeni by sprawiedliwosc i ta prawda wyszla na swiatlo dzienne :/
marzec_jadwiga

Sympatyk

Post autor: marzec_jadwiga »

Witaj

Nie wiem na ile to będzie pomocne (bo się trochę pogubiłamn z Twoimi Wrzesińskimi), ale masz tu ślub Jana Bronisława Wrzesińskiego z Gertrudą Stanisławą Jeziorowską Metryki.genbaza.pl (oczywiście po zalogowaniu) AP Kielce - Kielce - par. Pińczów rok 1891 akt 34

Jadwiga
SanSandra

Sympatyk

marzec_jadwiga pisze:Witaj

Nie wiem na ile to będzie pomocne (bo się trochę pogubiłamn z Twoimi Wrzesińskimi), ale masz tu ślub Jana Bronisława Wrzesińskiego z Gertrudą Stanisławą Jeziorowską Metryki.genbaza.pl (oczywiście po zalogowaniu) AP Kielce - Kielce - par. Pińczów rok 1891 akt 34

Jadwiga
Dziekuje to sa oni :) Caly czas jestem ciekawa jakie mieli wrzesinscy czy jeziorowscy bądź jeziorscy powiazania w mazowieckim :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”