Dzierzgowo

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Dzierzgowo

Post autor: tonffillka »

Dzień dobry,

mam pytanie odnośnie parafii Dzierzgowo (maz) - czy są gdzieś dostępne albo wie ktoś może gdzie można szukać metryki z tej parafii sprzed 1808 roku? Już mówię o co chodzi - poszukuję aktu małżeństwa Michała Ponieważ i Katarzyny Tracz, którym w 1810 roku w Międzylesiu urodził się syn Jakub Ponieważ. Michał Ponieważ był zagrodnikiem w tej miejscowości i zastanawiam się czy przypadkiem Katarzyna Tracz nie jest drugą żoną mojego Michała Ponieważa (ojca oczywiście również Michała Ponieważ - ażeby nie było nudno) - który prawdopodobnie do 1799 roku miał żonę Helenę...
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Małgosia
Awatar użytkownika
Bea

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Bea »

Niestety, nie ma starszych dokumentów z parafii Dzierzgowo niż rok 1808. Ani metrykalnych, ani innych parafialnych.
Beata

mapki parafii warszawskich w latach 1826-1939: link
Awatar użytkownika
tonffillka

Sympatyk
Adept

Post autor: tonffillka »

Och nie... a już myślałam że ruszę z moimi Ponieważami... No nic... dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Małgosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”