Pomoc w poszukiwaniu aktu ślubu
-
Pielecka_Kazimiera
Pomoc w poszukiwaniu aktu ślubu
Proszę o pomoc w odnalezieniu aktu zgonu oraz małżeństwa Józefa Podczaskiego ur. 04.10.1835r. w Poborzu syna Józefa Gabriela i Marianny z Mostowskich z Ludwiką Wodzyńską.
-
kasiakozłowska

Re: Pomoc w poszukiwaniu aktu ślubu
O którym Poborzu mowa???Pielecka_Kazimiera pisze:Proszę o pomoc w odnalezieniu aktu zgonu oraz małżeństwa Józefa Podczaskiego ur. 04.10.1835r. w Poborzu syna Józefa Gabriela i Marianny z Mostowskich z Ludwiką Wodzyńską.
Pozdrawiam Kasia
-
Pielecka_Kazimiera
-
kasiakozłowska

-
Pielecka_Kazimiera
-
kasiakozłowska

-
Pielecka_Kazimiera
-
kasiakozłowska

Witaj. A ten akt widziałaś?? Może to być akt Józefa. Imiona rodziców i miejsce urodzenia się zgadza. Może zaczynając od tego aktu i posuwając się wstecz coś ustalisz?? Rok 1881.Pielecka_Kazimiera pisze:Niestety, nic nie wiem na jej temat. Mogę dodać, że Józef był ekonomem w Pieryszewie. Przypuszczam, że ślub brali w pobliskiej parafii, tylko której??
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =312&y=495
Z tego aktu wynika że Józef był wdowcem po Korduli dd Czapskiej. Imię nie spotykane. Jest akt małżeństwa Korduli z Józefem w parafii Pacyna.Rok 1854. Za kilka tygodni być może będę miała do niego dostęp więc wtedy mogłabym Ci pomóc w ustaleniu rodziców Józefa. A może będą alegata i wyjaśniłoby datę zgonu Wodzyńskiej o ile to ten Józef!!!!!
Pozdrawiam Kasia
-
kasiakozłowska

Witaj. Mam akt o którym pisałam. Czy jeszcze jesteś zainteresowana?kasiakozłowska pisze:Witaj. A ten akt widziałaś?? Może to być akt Józefa. Imiona rodziców i miejsce urodzenia się zgadza. Może zaczynając od tego aktu i posuwając się wstecz coś ustalisz?? Rok 1881.Pielecka_Kazimiera pisze:Niestety, nic nie wiem na jej temat. Mogę dodać, że Józef był ekonomem w Pieryszewie. Przypuszczam, że ślub brali w pobliskiej parafii, tylko której??
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... =312&y=495
Z tego aktu wynika że Józef był wdowcem po Korduli dd Czapskiej. Imię nie spotykane. Jest akt małżeństwa Korduli z Józefem w parafii Pacyna.Rok 1854. Za kilka tygodni być może będę miała do niego dostęp więc wtedy mogłabym Ci pomóc w ustaleniu rodziców Józefa. A może będą alegata i wyjaśniłoby datę zgonu Wodzyńskiej o ile to ten Józef!!!!!
Pozdrawiam Kasia