Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Prośba o pomoc - szukam pradziadka w Armii Carskiej cz.1
Serdecznie witam.
Mój pradziadek został wcielony do armii carskiej , w której odsłużył 25 lat.Chciałbym odszukać jakieś dokumenty z tym związane .Czy jest to możliwe ,jezeli tak , to jak i gdzie ich poszukiwać ?
Pozdrawiam Zbigniew.
Mój pradziadek został wcielony do armii carskiej , w której odsłużył 25 lat.Chciałbym odszukać jakieś dokumenty z tym związane .Czy jest to możliwe ,jezeli tak , to jak i gdzie ich poszukiwać ?
Pozdrawiam Zbigniew.
Re: Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Mam trochę różnych wykazów wojskowych, napisz nazwisko i imię...gandia pisze:Serdecznie witam.
Pozdrawiam Zbigniew.
może akurat ....
Indeks Nazwisk do ''Wykazu nazwisk w wojsku carskim- ...'' http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-17221.phtml (Lista alfabetyczna) [moderacja* m.j.n]
-
Jacek_Lesnik

Witam
joannayvona2302 proszę sprawdź w swoich wykazach wojskowych nazwiska Sieradzki i Żmudka
Pozdrawiam
Jacek
joannayvona2302 proszę sprawdź w swoich wykazach wojskowych nazwiska Sieradzki i Żmudka
Pozdrawiam
Jacek
- Diabołek81

Witam
Joannayvona2302 jeśli istnieje taka możliwość to proszę o sprawdzenie w swoich wykazach:Michał Czerwiński,Tomasz Sułkowski.
Z góry dziękuję za pomoc
Joannayvona2302 jeśli istnieje taka możliwość to proszę o sprawdzenie w swoich wykazach:Michał Czerwiński,Tomasz Sułkowski.
Z góry dziękuję za pomoc
Szukam: Stanisława Białeckiego - 1772-1779 r ślub Ludwika Kowalskiego i Kunegundy Sowińskiej - przed 1800 r zgony Ludwika Kowalskiego,Józefa Bukalskiego i Kunegundy Kowalskiej - po 1828 r Urban i Anastazja Melińscy - zmarli przed 1810 r
Beato niestety nie znalazłam , natomiast mam w innych wykazach takie nazwisko i imię, jeżeli jesteś zainteresowana napisz do mnie na priv.Żelichowska_Beata pisze:może Jósef Jaros(z) ??joannayvona2302 pisze:Mam trochę różnych wykazów wojskowych, napisz nazwisko i imię...
może akurat ....
pozdrawiam
Beata
Niestety brak.Jacek_Lesnik pisze:Witam
Pozdrawiam
Jacek
Czerwiński - mam w spisie ale nie Michała.Diabołek81 pisze:Witam
Z góry dziękuję za pomoc
- Sawicki_Andrzej

-
Jacek_Lesnik

- Jabłonowski_Marek

Witam! Mój pradziadek Franciszek Ropelewski odbywał służbę w gwardii carskiej w przedziale lat 1870 - 1881 ( w 1882 ożenił się).
Pozdrawiam Marek
Pozdrawiam Marek
Ostatnio zmieniony pt 29 sty 2010, 11:33 przez Jabłonowski_Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mogę wysłać do Ciebie info na priv (nie wiem czemu), jeżeli interesują Cię dane o tych nazwiskach ale innych imionach napisz mi na priv. swój emailDiabołek81 pisze:Witam
Z góry dziękuję za pomoc
Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Witam serdecznie !
Mój przdziadek służył w armii carskiej , prawdopodobnie w Moskwie .
Proszę jeżeli ma ktoś listy o sprawdzenie nazwiska Miszczak Józef
syn Jana ur. w 1878r. Służył około 15 lat . Ożenił się dopiero w 1914
roku mając 36 lat.
Nie pożył już długo , bo ciężka służba zrobiła swoje Zmarł mając 45 lat.
Za wszelką pomoc dziękuję serdecznie Wiesiek
Mój przdziadek służył w armii carskiej , prawdopodobnie w Moskwie .
Proszę jeżeli ma ktoś listy o sprawdzenie nazwiska Miszczak Józef
syn Jana ur. w 1878r. Służył około 15 lat . Ożenił się dopiero w 1914
roku mając 36 lat.
Nie pożył już długo , bo ciężka służba zrobiła swoje Zmarł mając 45 lat.
Za wszelką pomoc dziękuję serdecznie Wiesiek
Prośba o pomoc- pradziadek w armii carskiej
Witam!
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie
- Michał Traczyk,to mój pradziadek, mój dziadek duzo mi o nim opowiada, więc poszukuję jakiegoś potwierdzenia ile i gdzie słuzył,
-Jan Mirkowski,mój praprapradziadek,
-Jan Purchała (Purchalak) oraz inni o tych nazwiskach- brat mojego pradziadka, który potem osiadł na stałe na terenie Rosji lub Ukrainy.
Pozdrawiam i będe wdzięczny za pomoc!
Rafał
Czy mógłbym prosić o sprawdzenie
- Michał Traczyk,to mój pradziadek, mój dziadek duzo mi o nim opowiada, więc poszukuję jakiegoś potwierdzenia ile i gdzie słuzył,
-Jan Mirkowski,mój praprapradziadek,
-Jan Purchała (Purchalak) oraz inni o tych nazwiskach- brat mojego pradziadka, który potem osiadł na stałe na terenie Rosji lub Ukrainy.
Pozdrawiam i będe wdzięczny za pomoc!
Rafał
Ostatnio zmieniony pt 13 sie 2010, 02:11 przez Rafael, łącznie zmieniany 1 raz.
Pradziadek w armii carskiej - potrzebuję pomocy .
Mój pradziadek także służył w carskiej armii - tak przynajmniej opowiadała babcia. Tylko, że nie bardzo jakoś mogę "wcisnąc" okres służby do jego życiorysu, bo ożenił się w 1899r. mając 23 lata, potem rodziły się dzieci (a pradziadek parcował), wreszcie w 1908r. uległ wypadkowi, po którym na pewno nie podlegał poborowi. Zatem...
Gdyby jednak można było sprawdzić: nazwisko Michlewski, szczególnie Franciszek.
Pozdrawiam, Marek.
Gdyby jednak można było sprawdzić: nazwisko Michlewski, szczególnie Franciszek.
Pozdrawiam, Marek.