Na stronie Diecezji Łowickiej w zakładce dotyczącej parafii rzymskokatolickiej Matki Bożej Królowej Polski w Iłowie znajdują się następujące informacje o księgach metrykalnych:
Chrzty: od 1748 r.
Małżeństwa: od 1748 r.
Zgony: od 1748 r.
Czy ktoś próbował bądź przeglądał najstarsze księgi z tej parafii, powiedzmy do 1800 roku?
Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam,
Wiesław_F
Iłów - parafia rzym.-kat., stare księgi metrykalne
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
stanisław48

W 2012 roku widziałem ,że takie księgi były, ale nie przeglądałem ich
Pozdrawiam,
Stanisław
Pozdrawiam,
Stanisław
Czy były problemy z umówieniem się na wizytę i dostępem do ksiąg?
Rozumiem, że interesowały Cię inne lata.
Wiesław_F
Rozumiem, że interesowały Cię inne lata.
Wiesław_F
-
stanisław48

Początkowo był problem,ale dogadaliśmy się. Później ksiądz szedł na mszę a ja miałem godzinę dostępu.
Dla mnie księgi łacińskie są czasochłonne w szukaniu konkretnego nazwiska. Myślę, że lepiej je sfotografować i dopiero w domu spokojnie szukać.
Zadzwoń do parafii i spytaj: może księgi są oddane do diecezji i tam sfotografowane ?? Tel. 24/277 41 31.
Pozdrawiam,
Stanisław
Dla mnie księgi łacińskie są czasochłonne w szukaniu konkretnego nazwiska. Myślę, że lepiej je sfotografować i dopiero w domu spokojnie szukać.
Zadzwoń do parafii i spytaj: może księgi są oddane do diecezji i tam sfotografowane ?? Tel. 24/277 41 31.
Pozdrawiam,
Stanisław
Re: Iłów - parafia rzym.-kat., stare księgi metrykalne
Ok. Tak zrobię.stanisław48 pisze:Początkowo był problem,ale dogadaliśmy się. Później ksiądz szedł na mszę a ja miałem godzinę dostępu.
Pozdrawiam,
Stanisław
Pozdrawiam i dziękuję za informacje.
Wiesław_F