na cmentarzu brudnowskim potrzebuję sprawdzić

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

na cmentarzu brudnowskim potrzebuję sprawdzić

Post autor: Kostkowski »

Witam wszystkich serdecznie
Jeśli ktoś bywa na cmentarzu brudnowskim bardzo proszę o sprawdzenie napisu nagrobnego. Interesuje mnie Czesław Rajkowski, zmarł w 1994 roku, kwatera 48k, rząd 1, grób 2.
Wiem, że w takich napisach niewiele jest, ale może data urodzenia, a na pewno wiek, a to mogłoby ciut pomóc w poszukiwaniach aktu urodzenia. Może być foto, ale na tym etapie wystarczy mi sama informacja (w przyszłości może sam odwiedzę grób).
Telefonicznie pani/siostra z kancelarii cmentarza, robiła nadzieje, że ktoś po powrocie z urlopu sprawdzi, długo czekałem, wiele razy próbowałem...
Ostatnio zmieniony czw 02 sie 2018, 17:14 przez Kostkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
SlawomirC

Sympatyk

Post autor: SlawomirC »

Witam,
Sam numer kwatery jest niepełny - 48 i tu brakuje literki A do L. Dalej rząd 1, grób 2 - wiadomo grób na samym rogu kwatery. Bez literki trzeba przejść przez całą alejkę (czyli pół cmentarza).
http://www.cmentarz-brodnowski.pl/mapa

Pazdrawiam
Sławek
PS. niestety z przyczyn rodzinych nie mam szansy na odwiedziny cmentarza.
Awatar użytkownika
Kostkowski

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Kostkowski »

SlawomirC pisze:Witam,
Sam numer kwatery jest niepełny - 48 i tu brakuje literki A do L. Dalej rząd 1, grób 2 - wiadomo grób na samym rogu kwatery. Bez literki trzeba przejść przez całą alejkę (czyli pół cmentarza).
http://www.cmentarz-brodnowski.pl/mapa

Pazdrawiam
Sławek
PS. niestety z przyczyn rodzinych nie mam szansy na odwiedziny cmentarza.
Bardzo dziękuję za to wyjaśnienie. Telefonicznie usłyszałem 48 K ale zlekceważyłem to K bo wydawało mi się, że k to kwatera.
Tak więc chodzi o kwaterę 48K.
Jeszcze raz dziękuję za to wyjaśnienie.

A może są gdzieś dostępne fotki grobów z tego cmentarza?
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”