Jak ruszyć dalej

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Kaźmierska_Mariola

Jak ruszyć dalej

Post autor: Kaźmierska_Mariola »

Mam dwie informacje pisemne z Cmentarza Wolskiego z 2000 roku (najprawdopodobniej odpowiedź na prośbę mojego dziadka w poszukiwaniu ojca) Jedna z nich brzmi: Iż Zarząd Cmentarza Wolskiego zaświadcza że, w ewidencji zmarłych z 1940 roku nie figuruje zmarły Feliks Łobodowski. Druga informacja wydana miesiąc później brzmi, iż Zarząd Cmentarza Wolskiego, zaświadcza że na tutejszym cmentarzu (podany nr kwatery ) jest grób rodziny Łobodowskich do którego 7 marca 1940 roku został pochowany Feliks Łobodowski. Jak odnaleźć informację o śmierci? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
Lidka_L

Sympatyk

Post autor: Lidka_L »

Witaj Mariolu !

Proponuję Ci zadzwonić do administracji cmentarza. Czego się dowiesz zależy od tego co mają w księgach. Sama ostatnio dużo dzwoniłam. Czasem danych jest niewiele. Np. tylko gdzie osoba zmarła i proponują skontaktować się z parafią. Czasem jest o wiele więcej. Daty ur., zgonu, imiona rodziców,imię małżonka, nazwa szpitala, nr aktu zgonu.

Pozdrawiam Lidka :)
Kaźmierska_Mariola

Dziękuję za odpowiedź :) Akt urodzenia Feliksa widnieje w Parafii św. Stanisława, grób na cmentarzu Wolskim również, brakuję mi tylko aktu zgonu...
Lidka_L

Sympatyk

Post autor: Lidka_L »

W administracji cmentarza powinni Ci podać jak mają Nr aktu zgonu.

Pozdrawiam Lidka :D
Kaźmierska_Mariola

Czy możliwe jest aby wpis o śmierci był dokonany w innym kościele niż wpis o pogrzebie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”