Jak ruszyć dalej
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Kaźmierska_Mariola
Jak ruszyć dalej
Mam dwie informacje pisemne z Cmentarza Wolskiego z 2000 roku (najprawdopodobniej odpowiedź na prośbę mojego dziadka w poszukiwaniu ojca) Jedna z nich brzmi: Iż Zarząd Cmentarza Wolskiego zaświadcza że, w ewidencji zmarłych z 1940 roku nie figuruje zmarły Feliks Łobodowski. Druga informacja wydana miesiąc później brzmi, iż Zarząd Cmentarza Wolskiego, zaświadcza że na tutejszym cmentarzu (podany nr kwatery ) jest grób rodziny Łobodowskich do którego 7 marca 1940 roku został pochowany Feliks Łobodowski. Jak odnaleźć informację o śmierci? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
Witaj Mariolu !
Proponuję Ci zadzwonić do administracji cmentarza. Czego się dowiesz zależy od tego co mają w księgach. Sama ostatnio dużo dzwoniłam. Czasem danych jest niewiele. Np. tylko gdzie osoba zmarła i proponują skontaktować się z parafią. Czasem jest o wiele więcej. Daty ur., zgonu, imiona rodziców,imię małżonka, nazwa szpitala, nr aktu zgonu.
Pozdrawiam Lidka
Proponuję Ci zadzwonić do administracji cmentarza. Czego się dowiesz zależy od tego co mają w księgach. Sama ostatnio dużo dzwoniłam. Czasem danych jest niewiele. Np. tylko gdzie osoba zmarła i proponują skontaktować się z parafią. Czasem jest o wiele więcej. Daty ur., zgonu, imiona rodziców,imię małżonka, nazwa szpitala, nr aktu zgonu.
Pozdrawiam Lidka
-
Kaźmierska_Mariola
-
Kaźmierska_Mariola