tomsaw pisze:Witam.
Mam prośbę do osoby odwiedzającej AN w Krakowie ul.Sienna 16 o zrobienie zdjęć listu do Hr.Piotra Moszyńskiego od Jana Wyczółkowskiego,weterana z 1831r.(6 stron). https://szukajwarchiwach.pl/29/1547/0/5 ... bJednostka. Z góry dziękuję za pomoc.
Archiwum Narodowe w Krakowie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
krutkowski

Re: Archiwum Narodowe w Krakowie - prośba
napisałem na prv
-
krutkowski

teraz będzie
tomsaw pisze:@krutkowski
nie mam żadnej wiadomości na priv...
-
maxwolf1910

Witam
Zwracam się z zapytaniem czy w zasobach Archiwum Narodowego w Krakowie odział w Tarnowie znajdują się księgi wieczyste Lipnicy Wielkiej z lat 1855 - 1890 w tym okresie był to powiat Grybów sad Ciężkowice. Z informacji ze strony Archiwum Narodowego w Krakowie wyczytałem że do Tarnowa trafiły, z Sądu Okręgowego w Nowym Sączu w roku 2010 , akta sądu powiatowego i grodzkiego w Ciężkowicach z lat 1855-1949
Z góry dziękuje za informację
pozdrawiam
Mariusz
Zwracam się z zapytaniem czy w zasobach Archiwum Narodowego w Krakowie odział w Tarnowie znajdują się księgi wieczyste Lipnicy Wielkiej z lat 1855 - 1890 w tym okresie był to powiat Grybów sad Ciężkowice. Z informacji ze strony Archiwum Narodowego w Krakowie wyczytałem że do Tarnowa trafiły, z Sądu Okręgowego w Nowym Sączu w roku 2010 , akta sądu powiatowego i grodzkiego w Ciężkowicach z lat 1855-1949
pozdrawiam
Mariusz
-
maxwolf1910

Dziękuje
A jeśli ktoś miał by wgląd w Archiwum Narodowego w Krakowie odział w Tarnow interesowało by mnie
Zapis zakupu gruntu i parceli nr 169 Lipnica Wielkapowiat Grybów sad Ciężkowice Galicja Austro - Wegry w roku ok 1855 przez Kacpra Wielgusalub zapis przejecie dziedziczenia gospodarki w roku 1863 przez jego syna Józefa Wielgusa albo zapis dziedziczenia gospodarki w roku 1888 przez Wojciecha Wielgusa syna Józefa bo nie wiem czy taki dokument istnieje
pozdrawiam
Mariusz
A jeśli ktoś miał by wgląd w Archiwum Narodowego w Krakowie odział w Tarnow interesowało by mnie
Zapis zakupu gruntu i parceli nr 169 Lipnica Wielkapowiat Grybów sad Ciężkowice Galicja Austro - Wegry w roku ok 1855 przez Kacpra Wielgusalub zapis przejecie dziedziczenia gospodarki w roku 1863 przez jego syna Józefa Wielgusa albo zapis dziedziczenia gospodarki w roku 1888 przez Wojciecha Wielgusa syna Józefa bo nie wiem czy taki dokument istnieje
pozdrawiam
Mariusz
-
maxwolf1910

Witam
Znalazłem w Archiwum Narodowym materiał archiwalny Lipnica Wielka - zapiski na arkusze posiadłości zmian gruntowych 1892 - 1948. Jeśli miał by ktoś możliwość sprawdzić czy istnieje taki materiał a w nim parcela nr 169 nazwisko Wielgus był bym wdzięczny interesuje mnie do roku 1939
pozdrawiam
Mariusz
Znalazłem w Archiwum Narodowym materiał archiwalny Lipnica Wielka - zapiski na arkusze posiadłości zmian gruntowych 1892 - 1948. Jeśli miał by ktoś możliwość sprawdzić czy istnieje taki materiał a w nim parcela nr 169 nazwisko Wielgus był bym wdzięczny interesuje mnie do roku 1939
pozdrawiam
Mariusz
Witam.
Ponawiam swoją prośbę do odwiedzających AN w Krakowie ul.Sienna 16 o zrobienie zdjęć listu do Hr.Piotra Moszyńskiego od Jana Wyczółkowskiego,weterana z 1831r.(6 stron). https://szukajwarchiwach.pl/29/1547/0/5 ... bJednostka. Z góry dziękuję za pomoc.
=============
Zdjęcia otrzymałem.
Dziękuję za pomoc.
Ponawiam swoją prośbę do odwiedzających AN w Krakowie ul.Sienna 16 o zrobienie zdjęć listu do Hr.Piotra Moszyńskiego od Jana Wyczółkowskiego,weterana z 1831r.(6 stron). https://szukajwarchiwach.pl/29/1547/0/5 ... bJednostka. Z góry dziękuję za pomoc.
=============
Zdjęcia otrzymałem.
Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony pn 21 maja 2018, 14:07 przez tomsaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jerzy.
- Bartolllini

Witam,
Mam prośbę do osób, które odwiedzają Archiwum Państwowe w Krakowie (dla mnie to drugi kraniec Polski). Mianowicie chodzi mi o znalezienie metryki chrztu Marianny Fecenko, która urodziła się w Kalwarii (dzisiejsza Kalwaria Zebrzydowska). Była córką Andrzeja Fecenko i Franciszki Kotarskiej. Akt ślubu z 1855 "mówi", ze w dniu ślubu Marianna miała 24 lata, a więc orientacyjna data chrztu to 1831.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Mam prośbę do osób, które odwiedzają Archiwum Państwowe w Krakowie (dla mnie to drugi kraniec Polski). Mianowicie chodzi mi o znalezienie metryki chrztu Marianny Fecenko, która urodziła się w Kalwarii (dzisiejsza Kalwaria Zebrzydowska). Była córką Andrzeja Fecenko i Franciszki Kotarskiej. Akt ślubu z 1855 "mówi", ze w dniu ślubu Marianna miała 24 lata, a więc orientacyjna data chrztu to 1831.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam, Bartłomiej Barysz (Barisch)
-
Sroczyński_Włodzimierz

to nie par. Zebrzydowice?
ANK ma coś metrykalnego co dotyczy Kalwarii? co?
ANK ma coś metrykalnego co dotyczy Kalwarii? co?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
- Bartolllini

-
Doniec_Henry

- Bartolllini

- marzanna62

Podobnie jak poprzednicy nie bylabym pewna ze to Kalwaria ZebrzydowskaBartolllini pisze:Mam tylko taką informację o Kalwarii.
https://www.fotosik.pl/zdjecie/6475b3166bccaf85
wydaje mi sie ze to moze byc podkarpackie. Jest tam sporo Kalwarii byc moze chodzi o czesc Rymanowa lub Kalwarie koło Dukli lub kolo Strzyzowa. A moze to Kalwaria Pacławska z kosciolem erygowanym w 1749 roku?
W geneteka jest kilka indeksow z nazwiskiem Fecenko w grecko katolickiej parafii Desznica niedaleko Dukli byc moze to własciwy trop.
Marzanna
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp