Nazwisko: WYSOCKI, WYSOCKA podlaskie i dalej
Witam jestem wnuczką ALEKSANDRY BUĆKO z domu WYSOCKA, jej rodzice JÓZEF WYSOCKI z FELICJĄ WYSOCKĄ z domu JAROSZEWICZ.
Mam też BRONISŁAWA zm.19679(72lat), ALEKSANDER zm.1977(83lat), ALFRED zm.1991(70lat).
Wszyscy pochowani w gm. Janów woj.. podlaskie.
Do reszty powolutku się dokopuje ale nic konkretnego ;D
Ew. w razie podobieństw proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
J.K.
poca6@wp.pl
Wysocki, Wysocka podlaskie i dalej
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Witam,
w moim drzewku pojawia się Emilia Wysocka, to moja prababcia. Jeszcze nie posiadam jej aktu zgonu, ale najprawdopodobniej urodziła się około 1900r. Mieszkała wraz z mężem Władysławem Bondaryk we wsi Bogusze pow. sokólski. Z Janowa do Bogusz jest jedynie 18km, więc jest duże prawdopodobieństwo, że byli rodziną.
Pozdrawiam
Magda
w moim drzewku pojawia się Emilia Wysocka, to moja prababcia. Jeszcze nie posiadam jej aktu zgonu, ale najprawdopodobniej urodziła się około 1900r. Mieszkała wraz z mężem Władysławem Bondaryk we wsi Bogusze pow. sokólski. Z Janowa do Bogusz jest jedynie 18km, więc jest duże prawdopodobieństwo, że byli rodziną.
Pozdrawiam
Magda
-
Marek_Wysocki

Dużo Wysockich jest z mojej parafii tj.par. Wąsosz oraz z par. Niedźwiadna nie wiem czy kojarzysz
w swoim drzewie występują osoby jak:
mój pradziadek Antoni Wysocki , 2xpra dziadek Paweł Wysocki zamieszkały w Kownacinku par Niedzwiadna a urodził się w Niedzwiadnej oraz 3xpra dziadek Jan Wysocki i dalej niestety utknąłem w miejscu.
w swoim drzewie występują osoby jak:
mój pradziadek Antoni Wysocki , 2xpra dziadek Paweł Wysocki zamieszkały w Kownacinku par Niedzwiadna a urodził się w Niedzwiadnej oraz 3xpra dziadek Jan Wysocki i dalej niestety utknąłem w miejscu.
Poszukuję informacji o nazwiskach:
Wysocki, Arciszewski, Starszewski, Dziakowicz
Pozdrawiam
Marek W.
Wysocki, Arciszewski, Starszewski, Dziakowicz
Pozdrawiam
Marek W.
-
grzech2654
Ja szukam natomiast rodziny ze strony Bućko oraz Borowskich. Z tego co pamiętam w opowieściach babci przewijały się miejscowości Zabłudów, Żednia, Topolany. Może ktoś coś wie.
-
jamiolkowski_jerzy

Wspomnienia babci to jakie lata?Jeśli to czasy w miarę odległe tj nie objęte ochrona danych osobowych to o Bućkach troche wiem. Gniazdem tych Bućków była i jest nadal wieś Hermanówka w par. juchnowieckiej , na pograniczu z zabłudowską. Mam spisy parafian z lat 1825- 1886
-
grzech2654
niestety mogą być jeszcze objęte ochroną danych, ale może ktoś się kiedyś trafi z tamtych stron co będzie miał jakąś wiedzę na temat ludzi z przed II wojny światowej. Mój dziadek był z tamtych stron ale on zmarł już jakiś czas temu i go nie znałem, wiem tylko jak się nazywali jego rodzice, brat jego matki i tyle. Więc te spisy mi nic nie dadzą, ale dziękuję bardzo za zainteresowanie i chęć pomocy. Pozdrawiam