Ahnenblatt po polsku - mam problem z ..
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Jasiek_Incognito

marcinzabo w chwili obecnej w programie mam opisane 123 osoby i już w tym momencie program sobie nie radzi z rozrysowaniem drzewa. Na drzewie pokazuje 96 osób. A z moich poszukiwań wynika, że to dopiero początek i będzie o wiele więcej niż te 123. Dlatego pytanie czy jakikolwiek program dedykowany genealogii podoła stworzeniu drzewa całej rodziny.
- Markowski_Maciej

- Kontakt:
Proszę: Jak zrobić drzewo genealogiczne w Excelu. Jest to ręczne "dzierganie" drzewa. Przy 300 osobach konieczna jest co najmniej jedna osoba sprawdzająca lub wielka samodyscyplina. Dla mnie Excel jest najłatwiejszym programem. Dla innych może być np. Word. Wspaniałe drzewo genealogiczne widziałem w programach graficznych, ale tam już potrzebne są zdolności plastyczne.annarenata pisze:Wtrącę się do tematu. Można prosić kilka informacji w jaki sposób drzewko można umieścić w excelu? Przyznam się, że kiedyś coś próbowałam, ale zabrakło mi pomysłu jak rozmieścić osoby. Może udało by się pokazać choć fragment??
-
annarenata

- Mendyka_Grzegorz

- Kontakt:
-zob wcześniejsze porady Macieja/zmianę osoby głównej/Jasiek_Incognito pisze:marcinzabo w chwili obecnej w programie mam opisane 123 osoby i już w tym momencie program sobie nie radzi z rozrysowaniem drzewa. Na drzewie pokazuje 96 osób. A z moich poszukiwań wynika, że to dopiero początek i będzie o wiele więcej niż te 123. Dlatego pytanie czy jakikolwiek program dedykowany genealogii podoła stworzeniu drzewa całej rodziny.
-też >opcje>ustawienia>klepsydra
-podeślij mi plik Ahn na priv gmendyka(małpa)wp.pl , sprawdzę
pozdr
Grzegorz na wsi
-
Jurek_Plieth

- Kontakt:
-
Ziemian_Dariusz

Ja mam w programie zapisana 1314 osób, największa gałąź jaka generuje z danego pokolenia to 593 osoby i program nie ma żadnego problemu. Jedyne co mnie drażni to to że rodziny pokoleń nie są oddzielone troszkę większym odstępem o siebie i że potomkowie wchodzą nad inną rodzinę i wszystko się zlewa trzeba dobrze patrzeć żeby odróżnić tą rodzinę od drugiejJasiek_Incognito pisze:marcinzabo w chwili obecnej w programie mam opisane 123 osoby i już w tym momencie program sobie nie radzi z rozrysowaniem drzewa. Na drzewie pokazuje 96 osób. A z moich poszukiwań wynika, że to dopiero początek i będzie o wiele więcej niż te 123. Dlatego pytanie czy jakikolwiek program dedykowany genealogii podoła stworzeniu drzewa całej rodziny.
- Topolinski_Jozef

Witam,
pojawiła się wersja 2.99 programu Ahnenblatt.
Jest to prawdopodobnie jedna z ostatnich bezpłatnych wersji.
Pobrać można tu: pobieranie
Trzeba pobrać plik instalacyjny absetup.exe (9,2 MB).
Dla wersji przenośnej - Ahnenblatt.zip (10,1 MB)
Usunięte zostały zauważone błędy i inne niedociągnięcia.
Wprowadzono możliwość porównania naszych danych z danymi
w Internecie (My Heritage) i zaznaczenia pasujących rekordów.
Zakładka Internet na listwie głównej.
Przy wysyłaniu danych zalecana jest ostrożność i ustawienie
w Opcjach danych, które chcemy i możemy wysłać do porównania.
pojawiła się wersja 2.99 programu Ahnenblatt.
Jest to prawdopodobnie jedna z ostatnich bezpłatnych wersji.
Pobrać można tu: pobieranie
Trzeba pobrać plik instalacyjny absetup.exe (9,2 MB).
Dla wersji przenośnej - Ahnenblatt.zip (10,1 MB)
Usunięte zostały zauważone błędy i inne niedociągnięcia.
-
annarenata

- Topolinski_Jozef

Witam,

Szukanie w Internecie to jedna z opcji, nie ma obowiązku z niej korzystać ale praca z najnowszą wersją programu jest zawsze (dotyczy to wszystkich programów) zalecana.
instalacja nowej wersji jest automatyczna a czy warto? musisz sama ocenićannarenata pisze:Pracuję na 2,98. Czy do nowej wersji 2.99 trzeba jakoś wgrać dane? czy to może jest automat? I czy warto się za to zabrać?
Szukanie w Internecie to jedna z opcji, nie ma obowiązku z niej korzystać ale praca z najnowszą wersją programu jest zawsze (dotyczy to wszystkich programów) zalecana.
-
Steamroller_Fly

Witam,
Pojawiła się też nowa wersja Ahnenblatt 3.0 beta6 do pobrania tutaj https://www.ahnenblatt.de/downloads/bet ... p-beta.exe
Pojawiła się też nowa wersja Ahnenblatt 3.0 beta6 do pobrania tutaj https://www.ahnenblatt.de/downloads/bet ... p-beta.exe
Radek
- Topolinski_Jozef

Witam,
jest to wersja testowa, należy zachować ostrożność przy poszukiwaniu krewnych w Internecie.Steamroller_Fly pisze:Witam,
Wydruk z Ahnenblatt
Witam
Jak do wykresów generowanych w Ahnenblatt dodać więcej danych? Domyślnie to tylko urodziny, ślub i zgon.
Lucyna
Jak do wykresów generowanych w Ahnenblatt dodać więcej danych? Domyślnie to tylko urodziny, ślub i zgon.
Lucyna
Wydruk z Ahnenblatt
Klikasz "Tablica"
Pojawia się okno "Drukuj tablicę"
Wybierasz np. "Tablica przodków"
w dolnej częsci okienka masz zakładkę "Dane" tam ustawisz dane do wydruku
czy o to chodziło?
Janus
PomTG
Pojawia się okno "Drukuj tablicę"
Wybierasz np. "Tablica przodków"
w dolnej częsci okienka masz zakładkę "Dane" tam ustawisz dane do wydruku