Lasoń Piotr i Józefa Koper, Poszukuję aktu ślubu

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

krzysztof87

Sympatyk

Post autor: krzysztof87 »

Temat:"Poszukuję aktu ślubu Piotra Lasoń i Józefy Koper"

Witam,
poszukuję aktu ślubu Piotra Lasoń (ur. 1868 r. w Woźnikach w parafii Lgota Wielka) i Józefy Koper. W księgach z Lgoty Wielkiej aktu nie odnalazłem. Pan młody musiał zawrzeć związek małżeński w parafii panny młodej. I tutaj pojawia się problem. Niewątpliwie dzięki temu aktowi udałoby mi się odtworzyć przodków wywodzących się ze strony Koprów.

Pozdrawiam,
Krzysztof
gkop1957

Sympatyk
Ekspert

Post autor: gkop1957 »

Witam.
Przy tworzeniu mojego drzewa też myślałam,że ślub był zawsze w parafii panny młodej.Jednak nie zawsze tak było. "Mój" Koper Józef urodził się we wsi Olszówka parafia Mieronice, ożenił się z Heleną Liberek z Wojsławic parafia Chroberz. Ślub odbył się w Piotrkowicach Wodzisławskich.Tam urodziła się czwórka dzieci, następne w Dębianach parafia Nawarzyce. Józef zmarł w Dębianach.
Pozdrawiam Grażyna
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

I co ? Sprawdziłeś tylko Lgotę i wołanie o pomoc ? :) proces myślowy dobry.
trochę więcej wysiłku.akt już mam ale znajdziesz go sam. Użyj geneteki i zobacz gdzie w sąsiedztwie Lgoty rodziły się Józefy Koper, tam będzie ślub.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”