Posiadam - Nekrologi Kuriera Warszawskiego 1821-1852
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
- Czyżewski_Bartłomiej

- WaldemarChorążewicz

- Morawicka_Justyna

- Kontakt:
- genealog1981

nazwisko Korzeniewski
witam,
Prosilbym o sprawdzenie nazwiska Korzeniewski/a w kurierze Warszawskim
w Nekrologiach oraz nazwisko Brudzinska Konstancja
z gory dziekuje,
Sandro
z gory dziekuje,
Sandro
nazwisko Korzeniewski
Noel,
Czy bylbys tak mily nam powiedziec co to jest ta publikacja, jaki tytul, jaki autor i kiedy wydana.
Daty, ktore podajesz (1821-1939) sa niespodzianka. Dla nas wszystkich moze to byc niewyczerpane zrodlo informacji.
Jedyna znana publikacja nekrologow "Kuriera Warszawskiego" konczy sie na 1858 roku.
Slicznie dziekuje za odpowiedz
Bozenna
Czy bylbys tak mily nam powiedziec co to jest ta publikacja, jaki tytul, jaki autor i kiedy wydana.
Daty, ktore podajesz (1821-1939) sa niespodzianka. Dla nas wszystkich moze to byc niewyczerpane zrodlo informacji.
Jedyna znana publikacja nekrologow "Kuriera Warszawskiego" konczy sie na 1858 roku.
Bozenna
witamHening pisze:Witaj Noël,
Proszę o sprawdzenie nazwiska Heydenreich (Heidenreich, Hening)- Franciszek i Julian, Henryka Rose (Roze) oraz Stanisława i Ksawerego Rolińskich.
Dziękuję!
Wojciech Kozek
Hening - nie wystepuje
Hejdenreich Franciszek Ksawery
urzędnik przez lat 40, emeryt, zm. 1 I 1846 przeżywszy lat 66, eksp. 3 I 1846 z kapl. Karmelitów przy ul. Leszno w W-wie na cm. Powązkowski, zaprasza pozostała żona, dzieci i wnuki.
Hejdenreich wystepuja jeszcze -
Kazimierz,
Julia Amalia,
Julia Antonina,
Marcjanna.
Henryka Rose (Roze) oraz Stanisław i Ksawery Roliński - nie wystepują
Re: nazwisko Korzeniewski
Bozenna pisze:Noel,
Bozenna
witaj Bozenna
cieszę się że znów się spotykamy (Genpol)
co do Twojej uwagi - zgadza się są to "Nekrologi KW 1821-1939 " Tyszki ,
fakt że wprowadziłem trochę zamieszania nie informując że zakres lat na tą chwilę to 1821 - 1858,
ja posiadam pierwsze dwa tomy czyli 1821 - 1852,
sprostowałem jeszcze przed Twoim postem
ale dzięki serdeczne za "czujność"
pozdrawiam
Noel
Noel,
Ogromne podziękowania! Proszę o informację o pozostałych osobach z rodziny Hejdenreich. Marcjanna to moja 4 prababcia a dwa lata temu szukałem jej aktu zgonu w Żytmomierzu na Ukrainie... No co, pomyliłem się tylko o 1000 km
Wojtek
Ogromne podziękowania! Proszę o informację o pozostałych osobach z rodziny Hejdenreich. Marcjanna to moja 4 prababcia a dwa lata temu szukałem jej aktu zgonu w Żytmomierzu na Ukrainie... No co, pomyliłem się tylko o 1000 km
Wojtek
Marcjanna z Boraszewskich HejdenreichHening pisze:Noel,
Wojtek
wdowa po Fryderyku Michale Hejdenreichu, obywatelu Warszawy, którego przeżyła o lat siedem, zm. 3 VIII 1839 w wieku życia lat 87, aksp. 5 VIII 1839 z kapl. Reformatów na cm. Powązkowski, zapr. pozostałe dzieci,wnuki i prawnuki.
Korzeniewski/agenealog1981 pisze:witam,
z gory dziekuje,
Sandro
Anna,
Alojzy,
Marcin,
Brudzinska Konstancja - nie ma wykazie
pozdrawiam