Nie jestem przciwnikiem wyróżniania kogokolwiek przez kogokolwiek.
Tomek Nitsch ma prawo do wybierania swojego Genealoga Roku, a PolTG życzę owocnych pomysłów do wyróżnień oraz gruntownych opracowań tychże..... w przyszłości.
Ponieważ, moim zdaniem, ani Tomek ani PolTG nie są reprezentatywne dla forum „genealodzy” (czyt. szerokie rzesze genealogów amatorów) postanowiłem ufundować kilka skromnych wyróżnień dla tych, którzy (moim zdaniem) włożyli najwięcej pracy, a nierzadko i pięniędzy w gene roku 2009.
Genealog „genealogów” 2009
A oto moja lista nominowanych:
Asska 1- prowadzi ligę indeksacyjną (122 803 wpisów)
Cieśla Jurek – niestrudzony tłumacz
Czerniga Krysia -Jak poszukiwać rodziny w USA? -Dostęp do ancestry.com
Ćwikliński Leszek\Młochowski Jacek – skany metryk
Duch Ewa- etymologia
Pieniążek Stanisław, „Hall of Fame” (całokształt pracy na rzecz rozwoju polskiej genealogii)
Tomek 1793 - AP Piotrkow Tybunalski - oferuję pomoc
WZI – Indeksy warszawskich parafii
1.) 500 zł
2.) 250 zł
3.) 125 zł
“Hall of Fame” 125 zł
Lista nominowanych jest ostateczna. Natomiast wybór z tej listy należy do forumowiczów.
Głosować można tylko raz i na jedną nominację.
Bardzo pomocną w głosowaniu, mogłaby okazać się wkładka ankietowa. Ale znając niechęć administracji do tego rodzaju „eksperymentów” proszę o wpisywanie swoich kandydatów, w tym wątku.
Głosowanie będzie trwało do 31.01.2010, poczym wyróżnienia zostaną dostarczone na prywatne konta bankowe.
Serdeczne pozdro..........
Gospel
Ps. Jeżeli któryś z finansowo lepiej usytuowanych forumowiczów, chciałby dołożyć swoją cegiełkę, to byłoby to bardzo mile widziane. Szczególnie „Hall of Fame” wygląda.... cieniutko.
Ps.2 Szanowny Tadeuszu,
Gwoli ścisłości, będzie to II Rocznica ZGONU Genpolu.na VII Urodzinach Genpolu