Urbańscy

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Leibrandt_Wojciech

Sympatyk

Urbańscy

Post autor: Leibrandt_Wojciech »

Poszukuję potomków Kazimierza i Julii Urbańskich z Lublina. Dziadek Kazimierza Jan Urbański z Marianną z d. Maryniak miał siedmiu synów:
Józef ur.~1877r
Stanisław ur.~1878r.
Wincenty ur.~1881r.
Piotr ur.1883r.
Stefan ur.1884r.
Antoni ur.1886r.
Adam ur.1891r.
Ojcem Kazimierza mógł być Józef lub Wincenty. Dzieci Jana Urbańskiego rodziły się w byłym
woj. poleskim i woj. wołyńskim.
Ostatnio otrzymałem kilka zdjęć z których wynika ,że Kazimierz i Julia mieli córkę wyszła za mąż za mężczyznę o nazwisku Bagiński. Na jednym zdjęciu są : Kazimierz i Julia Urbańscy ich córka z mężem
i dwoje dzieci w wieku siedem (?)cztery(?) lata. Zdjęcie wykonano w Lublinie w 1958r.
Jeśli te informacje komuś coś mówią to proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Wojtek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Urbańscy

Post autor: Arek_Bereza »

poszukaj na lubgens, może ten akt pomoże
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1867931
Plus indeksy z Ukrainy w genetece, np. Z Ołyki
Greg40

Sympatyk

Urbańscy

Post autor: Greg40 »

Jan Urbański i Marianna Maryniak mieli jeszcze syna Franciszka urodzonego w 1874 wieś Kuzawka parafia Sławatycze
Arek_Bereza pisze:poszukaj na lubgens, może ten akt pomoże

Tyle, że szuka potomków więc indeksy i dostępne akty nic nie pomogą.
Grzegorz
Leibrandt_Wojciech

Sympatyk

Dziękuję za odzew.
Arku,co mi z tego aktu zg. z 1940r ,skoro mój Kazimierz zył jeszcze w 1958r i zrobił sobie zdjęcie.
Indeksy w genetyce przejrzane .Księgi metrykalne dostępne na stronach AGAD również.Na family search przejrzane księgi metrykalne dotyczące Brześcia Litewskiego (znalazłem trochę ).Tak więc trochę szukałem co nieco wiem.
W tej chwili szukam potomków Kazimierza.
-----------------------------------------------------------
Greg40
Z tego co do tej pory ustaliłem pierwszym dzieckiem Jana i Marianny była Franciszka ur1872r później Marianna ur.1873r. kolejnym Józef ur.1877r.Tak więc pomiędzy 1873 a 1877 mogły się rodzić dzieci.O Franciszku nic do tej pory nie znalazłem.Jestem bardzo ciekawy skąd u Ciebie te informacje.
Z niecierpliwością czekam na Twoją odpowiedź.
Pozdrawiam
Wojtek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Informacja o Franciszku jest właśnie z lubgens. Gdybyś poszukał jak radziłem nie pytałbyś :)
A na myheritage masz serię witryn z Bagińskim, który ożenił się z Urbańską. Wszystko poufne więc w odpowednim wątku trzeba prosić o kontakt z właścicielem witryny by potwierdzić czy to zbieżność. Ale może to jakiś trop
Ostatnio zmieniony pt 31 sie 2018, 21:14 przez Arek_Bereza, łącznie zmieniany 1 raz.
Leibrandt_Wojciech

Sympatyk

Dziękuję,
akt odnalazłem
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”