Albecki, Szymanski, Walkusz, Potrykus z Orla i Wejherowa

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Vienewi

Sympatyk

Post autor: Vienewi »

Genowefa Szymanska (z d. Albecka) pochodzaca z Orla wyszla za Kazimierza Szymanskiego (ur ok 1930-40). Mieli corke Gabrysie ur okolo 1957-58.
Ojciec Genowefy mial na imie Hanz/s (Jan) Albecki. mial on w sumie troj dzieci: Jadwige, Genowefe i chlopaka jeszcze. Jan byl urodzony ok 1900-1910r. mieszkali na ul. Przemyslowej.
Byl tam jeszcze Grygor Albecki - i tu wystepuje jakies polaczenie z moja prababcia Klara Kur (z d. Nierzwicka) chyba.
Walkusz - ciotka Marianna Walkusz (chyba Kuźmińska z domu) byla mojego dziadka Henryka Kur kuzynka. Miala meza Bernarda i dzieci: Stefana, jozefa, Jerzego i jeszcze jedno ktore w Plocku mieszkalo.
Zalezaloby mi rowniez na znalezieniu kontaktu do Stefana Walkusz ktory wiem ze ma stworzone duze drzewo naszej rodziny (prawdopodobnie nie online).
Przewinelo sie jeszcze nazwisko Potrykus w powiazaniu do wymienionych osob.
damwic

Sympatyk

Post autor: damwic »

Mam w drzewie Jana Albeckiego. Urodził się w 1913 roku. W 1937 roku ożenił się z Agnieszką Wicką. Zmarł w 1959 roku. Chodzi o tę osobę?

* Moderacja (c.k) Zgodnie z Regulaminem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postu jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
Instrukcja jak to zrobić
Vienewi

Sympatyk

Post autor: Vienewi »

Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Niestety nie wiem kogo on poślubił ani w którym roku zmarł. Czy ma pani jego dzieci i wnukie w drzewie również? Daty by mogły takie być.
Czy moglabym spojrzeć na drzewo? Być może dostrzegłabym jakieś osoby spokrewnione z prababcią i wtedy bym wiedziała skąd to połączenie i czy to on.
damwic

Sympatyk

Post autor: damwic »

Rodzicami Jana Albeckiego, którego mam w drzewie to Józef Jan Albecki i Emilia Matea.
Jan z Agnieszką nie mieli dzieci

* Moderacja (c.k) Zgodnie z Regulaminem prosimy o podpisywanie swoich postów przynajmniej imieniem. Jeżeli każdorazowe podpisywanie postu jest kłopotliwe, wtedy można ustawić automatyczny podpis.
Instrukcja jak to zrobić
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”