Witam,
chciałbym prosić Was drodzy przyjaciele o pomoc w takiej sprawie:
W pewnym akcie, który odnalazłem jest zawarte iż mój pradziadek uczęszczał do miejscowego gimnazjum w Nieszawie w ok. 1915 roku (woj.kuj.-pom.). Chciałbym dopytać Was czy wiecie może gdzie powinienem szukać jakiś informacji na ten temat?
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Pozdrawiam, Mateusz
Gimnazjum w Nieszawie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- Barbara_Lendzion

Re: Gimnazjum w Nieszawie
Witam. Poszukaj na www.szukajwarchiwach.pl - Archiwum Państwowe w Toruniu Oddział we Włocławku .Może tam będą dokumenty archiwalne dotyczące tej szkoły. Poza tym tutaj po lewej stronie w zakładce "deklaracja" odszukaj po nazwisku dziadka tę szkołę może znajdziesz podpis dziadka przy odrobinie cierpliwości.Mdek pisze:Witam,
chciałbym prosić Was drodzy przyjaciele o pomoc w takiej sprawie:
W pewnym akcie, który odnalazłem jest zawarte iż mój pradziadek uczęszczał do miejscowego gimnazjum w Nieszawie w ok. 1915 roku (woj.kuj.-pom.). Chciałbym dopytać Was czy wiecie może gdzie powinienem szukać jakiś informacji na ten temat?
Z góry dziękuję za okazaną pomoc.
Pozdrawiam, Mateusz
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion