Rozkład częstości występowania nazwisk(na poziomie powiatów)
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Zapraszam do skorzystania z mojego serwisu http://nlp.actaforte.pl:8080/Nomina/Ndistr działającego w oparciu o dane z: Kazimierz Rymut, Słownik nazwisk używanych w Polsce na początku XXI wieku (baza PESEL z 2002 r.)
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie.
Pozdrawiam -
Zbigniew Bronk
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie.
Pozdrawiam -
Zbigniew Bronk
Super sprawa! Lepsze niż swego czasu wersja na moikrewni.pl
pozdrawiam
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
Artur
Poszukuję rodzin: Jastrzębski, Olbryś, Pskiet – par. Jasienica; Sitko/Sitek lub Młynarczyk, Pych – par. Długosiodło; Łaszcz, Świercz, Szczęsny, Ciach, Kapel – par. Wyszków; te nazwiska także w par. Jelonki
- marcin_kowal

- Kontakt:
Super sprawa.
Marcin
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
______
https://genealogie-kresowe.pl
Digitalizacja - Księgi Metrykalne i Genealogie Szlacheckie
Zbiórka funduszy https://zrzutka.pl/8s38zh
-
Janiszewska_Janka

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Re: Rozkład częstości występowania nazwisk(na poziomie powia
Przepraszam, już milczę
Ostatnio zmieniony ndz 20 lut 2022, 22:09 przez Janiszewska_Janka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sądzę, że to fajny serwis.
Niestety, nie mam możliwości sprawdzenia, gdyż obecnie pojawia się u mnie komunikat:
"Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer nlp.actaforte.pl zbyt długo nie odpowiada."
Niestety, nie mam możliwości sprawdzenia, gdyż obecnie pojawia się u mnie komunikat:
-
asmolenska

Mam też ten sam problem.sanrkon pisze:Sądzę, że to fajny serwis.
Przepraszam. Faktycznie obserwuję dziś lawinę wejść na moją stronę i mój stary serwer może mieć problemy wydajnościowe. Postaram się go usprawnić. Tymczasem proszę o powtórzenie próby.
- Majewska_Renata

Bardzo dziękuję za serwis. Pomoże mi ukierunkować poszukiwania niektórych rodzin.
Pozdrawiam serdecznie,
Renata
Pozdrawiam serdecznie,
Renata
-
Michał_Kazimierz

Zbigniewie!
Gratuluję i jednocześnie dziękuję za zaproszenie do skorzystania z Twojego portalu, który jest godny polecenia osobom poszukującym swoich korzeni.
W przygotowywanej publikacji książkowej "Bliżej przodków moich. Iłża, Krępa Kościelna, Tczów" będzie zamieszczona informacja o rozmieszczeniu osób o nazwisku Adamus z wykorzystaniem danych opracowanych przez Ciebie.
Czy można podać jako źródło pozyskanej informacji Ciebie (Imię i Nazwisko) /Twój portal?
Czy przewidujesz umieszczenie swojego logo na mapce, tak jak to miało miejsce w przypadku przytaczanej wyszukiwarki www.moikrewni.pl?
Serdecznie pozdrawiam
Zbigniew Jopek
Gratuluję i jednocześnie dziękuję za zaproszenie do skorzystania z Twojego portalu, który jest godny polecenia osobom poszukującym swoich korzeni.
W przygotowywanej publikacji książkowej "Bliżej przodków moich. Iłża, Krępa Kościelna, Tczów" będzie zamieszczona informacja o rozmieszczeniu osób o nazwisku Adamus z wykorzystaniem danych opracowanych przez Ciebie.
Czy można podać jako źródło pozyskanej informacji Ciebie (Imię i Nazwisko) /Twój portal?
Czy przewidujesz umieszczenie swojego logo na mapce, tak jak to miało miejsce w przypadku przytaczanej wyszukiwarki www.moikrewni.pl?
Serdecznie pozdrawiam
Zbigniew Jopek
- Wlodzimierz_Macewicz

- Kontakt:
Dziękuję za miłe słowa, imienniku.zibi50 pisze:Zbigniewie!
Serdecznie pozdrawiam
Zbigniew Jopek
W swojej pracy możesz podać adres mojego serwisu, jednak z zaznaczeniem, że dane pochodzą z opracowania śp. prof. Kazimierza Rymuta (ja jestem tu tylko "oprawcą 2. poziomu").
Nie zamierzam oznaczać mapek moim logo.
Serdecznie pozdrawiam.