Witam,
posiadam zindeksowane akta małżeństw z parafii Krotoszyn koło Lwowa z lat 1661-1777 oraz 1785-1898. Roczniki wcześniejsze, zwłaszcza te z XVII wieku zindeksowałem na tyle, na ile byłem w stanie rozczytać. Oprócz danych młodych, w zależności od formy aktu mam też wypisanych rodziców, wiek, świadków itp.
Gdyby ktoś był zainteresowany i kogoś poszukiwał z tej parafii bardzo proszę o kontakt ze mną. Mam bardzo robudowane drzewo z osobami z tej parafii. Z miłą chęcią wymienię się ewentualnymi informacjami.
Pozdrawiam,
Krzysztof Lasoń
Krotoszyn, akty małżeństw lata 1661-1777; 1785-1898
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
krzysztof87

-
Krasuska_Przegalińska

Fantastyczne informacje!
Właśnie jestem na etapie uzupełniania swojego drzewa o Sawarynów z Krotoszyna i - jeśli Pan pozwoli - będę się do Pana zwracać w chwilach zwątpienia.
Od niedawna bawię się w poszukiwania przodków, więc - jak na razie- nie idzie mi to najlepiej. Muszę przyznać, że księgi stanu cywilnego z tej miejscowości są dla mnie wyjątkowo trudne do rozszyfrowania. Po pierwsze dlatego, że są po łacinie (nawet te z początku XX w.), a po drugie tabelaryczny układ zapisu jest dla mnie strasznie trudny do przyswojenia. Przyzwyczaiłam się do ksiąg z Łukowa, Trzebieszowa i Ulana, to teraz wszystko inne jest dla mnie obce, trudne i nieintuicyjne
pozdrawiam serdecznie
Marta
Właśnie jestem na etapie uzupełniania swojego drzewa o Sawarynów z Krotoszyna i - jeśli Pan pozwoli - będę się do Pana zwracać w chwilach zwątpienia.
Od niedawna bawię się w poszukiwania przodków, więc - jak na razie- nie idzie mi to najlepiej. Muszę przyznać, że księgi stanu cywilnego z tej miejscowości są dla mnie wyjątkowo trudne do rozszyfrowania. Po pierwsze dlatego, że są po łacinie (nawet te z początku XX w.), a po drugie tabelaryczny układ zapisu jest dla mnie strasznie trudny do przyswojenia. Przyzwyczaiłam się do ksiąg z Łukowa, Trzebieszowa i Ulana, to teraz wszystko inne jest dla mnie obce, trudne i nieintuicyjne
pozdrawiam serdecznie
Marta
pozdrawiam serdecznie
Marta
Marta