Witam ponownieEwaMolly pisze:Mateuszu wiem, że emocje przy nowych odkryciach, szczególnie na początku, są ogromne i przez to człowiek staje się niecierpliwy, ale posłuchaj się wcześniejszej rady i zwolnij.
Poczekaj na przetłumaczenie aktu. W nim zawarty będzie wiek ojca Franciszka -Jana. Wtedy będziesz znał przybliżoną datę jego narodzin. Jeśli znajdziesz metrykę ślubu Jana i Marianny Bernat poznasz miejsce ich urodzenia i tak kroczek po kroczku będziesz się cofał w pokoleniach.
Mówi Ci to osoba równie początkująca. Ja przez pośpiech i zbytnią niecierpliwość musiałam weryfikować masę informacji ponownie i niemal 80% z tych prędko wpisanych okazało się błędne
Oj żeby Pani wiedziała, emocje są ogromne jestem po ok 3 godzinach snu, bo nie mogłem z tego wszystkiego zasnąć a położyłem się przed 4 rano
Oczywiście czekam na tłumaczenie aktu urodzenia Franciszka, miejmy nadzieję, że znajdzie się dobry człowiek który tam pomoże.
Heh staram się nie spieszyć, ale wie Pani jak to jest emocje emocje i ekscytacja biorą górę i człowiek trochę głupieje szczególnie, że te wszystkie bazy, skróty itp są dla mnie kompletnie nie zrozumiałe.