Cytat postu, który napisał Pan Tomasz Nitsch „Wysłany: 09-01-2010 - 02:25” ,Nitsch_Tomasz pisze:Witajcie,
Przyjaciele dali mi cynk, że powinienem dać głos
Co do wszelakich nagród to sprawa jest prosta. Nagród może być bez liku. Konkursów na "aktora roku" są dziesiątki, to i na "Genealoga Roku" może być kilka. Fajnie ktoś to już zrozumiał i ogłosił własny konkurs w tym wątku (nawet określając swoją listę kandydatów).
Jeśli chodzi o nagrodę wcześniej nadawaną na urodzinach GenPol-u: mam nadzieję spotkać się z Wami również w tym roku i już serdecznie zapraszam. I mam zamiar wręczyć kolejną. O kandydaturze - zgodnie z zapowiedzią sprzed roku - będzie decydować kapituła złożona z wcześniejszych laureatów (jeśli tylko mnie wesprą) i mojej osoby. Nie chcę ani poszerzania formuły, czy jakichkolwiek zmian.
W latach poprzednich mam wrażenie, że nadane tytuły były dobrze przemyślane (choć spotkałem się z krytyką). Ale też bardzo mocno się angażowałem w wiele działań środowiska. Teraz skupiłem się na własnych projektach i dlatego wierzę we wsparcie moich przyjaciół. Ale ciągle to jest nagroda, której kształt określa wąskie grono ludzi.
Jeśli takie jest powszechne życzenie, żeby i PTG ogłaszało "Genealoga Roku" to chyba niestety reguły musiałyby być znacznie inne: formalne regulaminy, a przynajmniej dobrze określone reguły. Przy tym należy zdefiniować kto właściwie powinien być wyróżniony. Czyli, czy wewnątrz PTG, czy wszyscy? czy osobiste osiągnięcia czy projekty ogólnokrajowe?
Ale to wszystko nie jest temat do dyskutowania na forum, ale raczej zadanie dla zarządu tudzież osoby/zespołu przez nich powołanych. Tak przynajmniej myślę.
Pozdrawiam Wszystkich, tomek nitsch
PS1. W międzyczasie wątek się podzielił, nie wiem, czy wpisałem się do właściwego nurtu. Jeśli źle to proszę admina o przeniesienie do drugiego.
PS2. Dziękuję za wesołą propozycję z tytułem dla mnie. Próżność zaspokojona na długie jesienne wieczory
zamieszczony w T: Genealog Roku 2009!
Pozdrawiam serdecznie Maria