Poszukuję Walenty i Katarzyna Popek

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

GZZuk

Sympatyk
Otrzymał podziękowania: 5 times

Re: Poszukuję Walenty i Katarzyna Popek

Post autor: GZZuk »

Piotr Budzisz urodzony w Drabiniance 26 maja 1874, żołnierz rezerwy, syn małżonków Jana Budzisza rolnika i Agnieszki z domu Juchta.

Marianna ur. 15 listopada 1881 córka małżonków Wojciecha Miąsika rolnika i Emilii Warzoch (zmarła 28 września 1961 w Rzeszowie)
świadkowie Józef Budzisz i Franciszek Złomaniec, rolnicy

Piotr Budzisz, syn prawych małzonków Jana Budzisza rolnika (syna Andrzeja Budzisza i Katarzyny Złotek) i Agnieszki z domu Juchta (córki Józefa Juchty i Marii z domu Kapica, rolników). Chrzestni Andrzej Złomaniec, rolnik, Maria zona Michała Miąsika, rolnika

Andrzej Budzisz, famulus, tj. służący. Jest wiek, a rodzice mogą być podani w akcie zgonu.
popekmaciej

Post autor: popekmaciej »

Bardzo proszę o odczytanie całego wpisu z lewego dolnego rogu

https://zapodaj.net/135644ec8a164.jpg.html

Jest to napewno interesujący mnie wpis.

Dotyczy Adalbertus (rozumiem że w tłumaczniu to jest WOJCIECH), syna Andrzeja (nazwiska nie moge odczytać, powinno być Budzisz ale nie sądze że takowe jest) i Agnieszki i Jakuba Złotek. Coraz lepiej mi idzie odczytywanie samemu ale niestety z tym mam problem :(
mmoonniiaa

Sympatyk
Ekspert

Post autor: mmoonniiaa »

25/26.03.1835 Wojciech, rodzice: Andrzej Dziura i Katarzyna (jej ojciec Jakub Złotek)

Pozdrawiam,
Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”