Wasilewscy z Litwy
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
poldecorwin

Wasilewscy z Litwy
witam , zwracam sie z prosba o pomoc . Poszukuje wszelakich informacji o rodzinie Wasilewskich herbu drzewica z terenow obecnej Litwy. Moze ktos wie jak do tego sie zabrac. Moi przodkowie przyjechali do powiatu kutnowskiego z Litwy po powstaniu listopadowym . Posiadam wszelkie informacje o nich od 1830 roku ale chcialbym siegnac glebiej. Pozdrawiam
Pol
Pol
-
wasilewski_paweł

Wasilewscy z Litwy
Witam !
Noszę to nazwisko i zamieszkuję na Suwalszczyźnie. Od prawie 2 wieków nazwisko to w mojej rodzinie związane jest z Parafią Wigry, ale kto wie skąd przybyli ich przodkowie, czy z Litwy ? Owocnych poszukiwań życzę !
Paweł
Noszę to nazwisko i zamieszkuję na Suwalszczyźnie. Od prawie 2 wieków nazwisko to w mojej rodzinie związane jest z Parafią Wigry, ale kto wie skąd przybyli ich przodkowie, czy z Litwy ? Owocnych poszukiwań życzę !
Paweł
Wasilewscy z Litwy
Prosze wejsc na http://www.genealogia.lt/ i tam na forum zapytac Pana Malewskiego. W ktorejs z metryk mojego krewnego wystepuje jako rodzic chrzestny Wasilewski lub Wasilewska - o ile dobrze pamietam. Z tego wynika ze prawdopodobnie Wasilewscy wystepowali w powiecie lidzkim na Litwie.
misty69
misty69
-
poldecorwin

Wasilewscy z Litwy
dzeiki bede szukac dalej Wasilewscy pochodzili wogole z Litwy dopiero po 1815 zaczeliprzenosic sie do centralnej Poolsski
Pozdrawiam Pol
Pozdrawiam Pol
-
grzegorzlewierowski

Wasilewscy z Litwy
witam. mój pradziadek miał na imię Dominik jego rodzice to Zyskowska i Wasilewski (zyli jak przypyszczam na przełomie wieku), niestety nie znam ich imion. czy wie Pan coś moich prapradziadkach? bardzo proszę o kontakt grzegorz.lewierowski@wp.pl
-
poldecorwin

Wasilewscy z Litwy
witam, posiadam dane wielu Wasilewskich ale konieczne jest okreslenie przez Pana miejscowosci gdzie zyli pradziadkowie i troche wiecej o rodzinie zebym mogl czegos sie zaczepic. pozdrawiam
pol
pol
-
grzegorzlewierowski

Wasilewscy z Litwy
Dominik mieszkał w Szczeberce, gm.Nowinka /Augustowskie. miał żoną Franciszke Jankowską. dzieci min Melanie -moja babcia
grzegorz.lewierowski@wp.pl
-
poldecorwin

Wasilewscy z Litwy
Polecam wejsc na strone rodziny Wasilewskich -jest tam wykaz wiekszosci Wasilewskich takze z woj.podlaskiego. Ja przeszukalem moje wykazy ale brak danych. Mozesz tez skontaktowac sie z Panem Walterem Wasilewskim - posiada wykazy Wasilewskich z calej prawie Polski i Litwy adres znajdziesz na stronie www.wasilewscy.okiem.com albo jesli cos przekrecilem wpisz wasilewski genealogia na google i od razu sie wyswietli . Pozdr
Pol
Pol
-
grzegorzlewierowski

Wasilewscy z Litwy
Dzięki poldek za namiar tej stronki (domena jest w .pl a nie .com -dla scisłosci
), tam nie tylko o Wasilewskich
to spora baza danych