Nazwisko: Skup

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=24159&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Gość

Post autor: Gość »

Naswisko Skup w okresie zaboru rosyjskiego zapisywane było w aktach jako: Szkup; w Parafi Łuków rodzi się w 1848 roku Aleksander Skup - syn Wawrzyńca Skup i Julianny Dąbrowskiej ( poszukuję Akt dotyczących Wawrzyńca i Julianny); Aleksander bierze ślub w styczniu 1871 w Łukowie z Karoliną zd. Kamińską, która w kwietniu tego samego roku umiera; rok później Aleksander bierze drugi ślub z Karoliną zd. Gołaszewską - mają 10 dzieci, z których czworo lub pięcioro przeżywa:
Franciszek żeni się z Kazimierą Leszczyńską; Feliksa wychodzi za mąż w 1899 za Jósefa Wolińskiego; Marianna wychodzi w 1903 za Bronisława Łukasika; Józefa wychodzi w 1907 za Józefa Lewandowskiego. Nie mam aktu zgonu Feliksy Wolińskiej zd. Skup; Marianny Łukasik zd. Skup; Jana Skup urodzonego 29.12.1891 Zimna Woda parafia Łuków. Poszukuję potomków Józefy zd. Skup i Józefa Lewandowskiego ( Józefa zmarła 1.06.1974 w Łukowie).
zawadzka.jolanta

Sympatyk
Podziękował: 2 times

Post autor: zawadzka.jolanta »

Prababcia mojego męża- Tekla zd. Skup - Zawadzka ( 1874- 1910) pochodziła ze wsi Jałmużny par. Mokobody. Była c. Tomasza i Anny zd. Paczóskiej, wnuczką Rocha i Katarzyny zd. Paczóskiej oraz prawnuczką Wincentego i Marianny zd. Paczóskiej. Jak widać Ci Skupowie wybierali sobie żony de domo Paczóskie.
Pozdrawiam
Jolanta :D
San.Min.

Sympatyk

Re: Nazwisko: Skup

Post autor: San.Min. »

zawadzka.jolanta pisze:Prababcia mojego męża- Tekla zd. Skup - Zawadzka ( 1874- 1910) pochodziła ze wsi Jałmużny par. Mokobody. Była c. Tomasza i Anny zd. Paczóskiej, wnuczką Rocha i Katarzyny zd. Paczóskiej oraz prawnuczką Wincentego i Marianny zd. Paczóskiej. Jak widać Ci Skupowie wybierali sobie żony de domo Paczóskie.
Pozdrawiam
Jolanta :D
Znalazłam na swoim drzewie Twojego męża przodków. :)
Post jest stary, ale jeśli jeszcze zaglądasz to Roch był bratem mojego przodka Antoniego.
Małgorzata2005

Sympatyk
Adept

Re: Nazwisko: Skup

Post autor: Małgorzata2005 »

Witaj, San.Min.

Wysłałam Ci wiadomość pw.
Zapraszam do kontaktu w sprawie nazwiska Skup / Skup'.
Pozdrawiam - Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”