Dobry wieczór,
przychodzę chyba z głupim pytaniem, ale nie jestem pewna, więc wolę dopytać.
W genetece przy akcie ślubu (Lubowidz) z 1889 roku między Rudolfem Bergiem i Julią Balińską są w dopiskach miejscowości: Brudnice, Sławęcin.
Jeśli parafią jest Lubowidz, ale podane są te dwie miejscowości, to ślub był udzielany w kościele w Lubowidzu, czy w którymś z tej miejscowości? Trochę się pogubiłam. Rudolf z resztą potem normalnie chrzci swoje dzieci, tylko już w parafii przy swoim dworku, w którym urzędował.
Zapytanie o miejsce ślubu kościelnego
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Droga Beo,
poszukiwania na temat mojej praprababci prowadzę od ponad dwóch lat z całym bieganiem po archiwach, przeglądaniu akt online i ich tłumaczeniu. Emocji i uroku mi przy tym dostatek. Czasem po prostu potrzeba konkretów, tak jak w tym przypadku. Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź
Jednakże już ktoś inny udzielił mi odpowiedzi, zamykam więc wątek - dziękuję.
poszukiwania na temat mojej praprababci prowadzę od ponad dwóch lat z całym bieganiem po archiwach, przeglądaniu akt online i ich tłumaczeniu. Emocji i uroku mi przy tym dostatek. Czasem po prostu potrzeba konkretów, tak jak w tym przypadku. Konkretne pytanie - konkretna odpowiedź
Jednakże już ktoś inny udzielił mi odpowiedzi, zamykam więc wątek - dziękuję.
Pozdrawiam, Kamila
-
Zofia_Brzeska

Re: Zapytanie o miejsce ślubu kościelnego
To są miejsca zamieszkania młodych (wynika to też z treści aktu). Ślub w Lubowidzu.hagi26 pisze:
....... są w dopiskach miejscowości: Brudnice, Sławęcin.
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 257&y=1350
Z. B.