Poszukuje informacji o nazwisku Senetelli lub Senetella

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

sentek32

Sympatyk

Post autor: sentek32 »

Witam poszukuje informacji o nazwisku Senetelli lub Senetella mieszkali w Trembowli na ul. Podzamcze 25, bardzo prosze o wszelkie informacje, na meil sentek32@o2.pl pozdrawiam Sebastian
barbarag.

Sympatyk
Ekspert

Post autor: barbarag. »

Witam!
Nie wiem czy to Panu coś pomoże, ale w Krakowie mieszkała p. Janina Senetella pochodząca z okolic Lwowa. Mieszkała na ul. Brodowicza u swojej ciotki p.Rucińskiej. Miała jeszcze siostrę, która również zamieszkała w Krakowie i brata, który osiadł na Ziemiach Zachodnich. Jest pochowana na Cmentarzu Rakowickim /koniec lat 70-tych/.
Pozdrawiam
Barbara
sentek32

Sympatyk

Poszukuje informacji o nazwisku SENETELLI

dziekuje ślicznie zawsze to jakis krok do przodu:) Pozdrawiam
sentek32

Sympatyk

Pani Basiu czy napewno mieszkala ona w Krakowie, bo wiem ze w Szczeinie mieszkała chyba a ten brat to Kazimierz? Moze wie Pani cos więcej
barbarag.

Sympatyk
Ekspert

Post autor: barbarag. »

Witam!
Wiadomość jest z tak zwanej pierwszej ręki, bo mój mąż znał p. Janinę osobiście. Spróbuję na Cmentarzu Rakowickim dowiedzieć się czegoś bliższego o p.Janinie i o jej ciotce Rucińskiej. Jak wspominałam p. Janina miała również siostrę, która w Krakowie pojawiła się później. Ich brat miał chyba gospodarstwo na Ziemiach Zachodnich, ale imienia nie znam.
Pozdrawiam
Barbara
sentek32

Sympatyk

Pani Basiu zwracam honor miala Pani racje , na cmentarzu Rakowieckim leża Maria i Janina Senetella.
Moze ma Pani jeszcz jakies informacje:)
Z podziekowaniami Sebastian Senetelli
sentek32

Sympatyk

Pani Basiu bo ten brat to Kazimierz to ojciec mojego taty on tez juz zmarł w latach 70 tych, ja próbuje sie czegos dowiedziec bo rodzina cos milczy nikt nic nie wie a ja z chęcia bym poznał historie rodziny. Jezeli wie Pani cos wiecej czy jest jakas rodzina jeszcze w Krakowie prosze o jakies informacje albo tu albo na meila- sentek32@o2.pl
Sebastian
Wladyslaw_Moskal

Sympatyk

Re: Poszukuje informacji o nazwisku Senetelli lub Senetella

Post autor: Wladyslaw_Moskal »

sentek32 pisze:Pani Basiu bo ten brat to Kazimierz to ojciec mojego taty on tez juz zmarł w latach 70 tych, ja próbuje sie czegos dowiedziec bo rodzina cos milczy nikt nic nie wie a ja z chęcia bym poznał historie rodziny. Jezeli wie Pani cos wiecej czy jest jakas rodzina jeszcze w Krakowie prosze o jakies informacje albo tu albo na meila- sentek32@o2.pl
Sebastian
Mormoni maja mikrofilmy ksiag metrykalnych z Trembowli z lat 1784 - 1944;
http://www.familysearch.org/eng/library ... eno=281781

Chyba znajdziesz tam wszystko, co potrzebujesz.

Wladyslaw
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”