poszukuje Wrona Stefan ur. 1932r

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

sentek32

Sympatyk

Post autor: sentek32 »

Witam , szukam mojego wujka ktory zaginal zaraz po zakonczeniu wojny, wyszedł z kolegami i juz nie wrócił.
Nazywa sie Stefan WRONA urodzony w 1932r we wsi Milaszów gmina Kolki syn Stanisława i Antoniny , mial 3 braci.
Ktos mi powiedzial ze pod koniec lat 90-tych niejaki Stefan Wrona niby z Ameryki lub Angli szukal rodziny w Polsce, moze ktos go zna lub wie co sie z nim stalo, byłbym bardzo wdzieczny.
Sebastian meil - sentek32@o2.pl
Ostatnio zmieniony pt 15 sty 2010, 22:19 przez sentek32, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

poszukuje WRONA STEFAN ur 1932r

Post autor: Kaczmarek_Aneta »

Spróbuj skontaktować się z Biurem Informacji i Poszukiwań PCK - może wujek zostawiał tu informacje o sobie dla rodziny:
http://www.pck.org.pl/poszukiwania/

Powodzenia !

AK
sentek32

Sympatyk

Juz kiedys próbowałem wysłałem wszystkie dane ale po tygodniu mi odpisali ze nic nie wiedza o takiej osobie, fakt było to 5 lat temu , moze pora spróbować ponownie,
dziekuje
Sebastian
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

A jak oceniasz informację, pod kątem wiarygodności, o rzekomym poszukiwaniu rodziny przez Stefana Wronę ? Co stało się z prawnymi opiekunami Stefana, który tuż po wojnie był jeszcze dzieckiem ?
Pozdrawiam
Aneta
sentek32

Sympatyk

Wiesz , powiem tak człowiek chciałby w nią wierzyc, ja tego nie słyszałem na wlasne uszy więc nie jestem przekonany, ale mój dziadek a brat Stefana opowiadał ze jak wrócił z obozu do domu widział sie z matką i bratem , potem Stefan po kłótni z matka wybiegł do kolegów, mój dziadek z matka przeniosł sie do miejscowości Sławęcin woj.pomorskie tam dostał ziemie jako żołnierz a tam w Milaszowie rzadziła juz Ukraina, musieli szybko opuszczacz tamte tereny. Szukali Stefana ale jak to na tamte czasy tylkp pytali po ludziach. Moj dziadek juz zmarł w 1998r szukalismy go razem cały czas pisalismy pisma do różnych instytucji i nic -cisza, dziadek mnie prosil ze jak bede mogł to żebym dalej próbowal , więc to czynie choć sam już nie wierze w to że wujek sie odnajdzie, a odnosnie tej informacji to usłyszala to znajoma rodziny w radiu ze dał ktos ogłoszenie ze niejaki Stefan Wrona jest w Polsce kilka dni, że bedzie w hotelu takim i takim i jak ktos sie chce z nim skontaktować to czeka. Ale jak to takie wiesci docieraja pozno i nadodatek nie potrafila odpowiedziec jaki hotel ani miasto, wiec była lipa.
Pozdrawiam Sebastian
Awatar użytkownika
Kaczmarek_Aneta

Sympatyk
Legenda

Szczerze powiem, że przy tak mało precyzyjnych danych, trudno będzie znaleźć punkt zaczepienia, ale może warto jeszcze zwrócić się do Urzędu Gminy w Milaszowicach. Niech sprawdzą rejestry, archiwalne koperty mieszkańców, etc.
Może tu będzie jakiś ślad ?
Podaj jak najwięcej danych i opisz sytuację.
Pozdrawiam
Aneta
sentek32

Sympatyk

Chyba masz rację tam jeszcze nie próbowalem a to moze być trafny strzał . Dzieki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”