Dobry wieczor,
Poszukuje informacji na temat badz potomkow ponizszych osob, ktore mieszkały w Warszawie:
Andrzej Chojecki ur ok 1780 r w Dąbrówce Wyłazy gm Skórzec - zamieszkaly w Warszawie w 1820 roku, pracowal jako Strażnik Straży pieszej Miasta Stołecznego Warszawy.
Julianna Chojecka ur ok 1786 roku w Dabrówce Wyłazy gm Skórzec, przeprowadziła się do Warszawy po 1811 roku, I Mąż Józef Stepniewski/ Stebnowski (sl 1813 r w Warszawie) , II Mąż Krzysztof Furman (sl 1832 w Warszawie)
Odnalazlam tylko jedno dziecko Julianny:
Ludwikę Stebnowska ur 1816 w Warszawie, I Mąż Antoni Tomasz Szamota ( sl 1832 w Warszawie) , II Mąż Tomasz Orłowski ( sl 1846 w Warszawie) , niestety nie znalazlam zadnych potomków tych osob.
Kazda wskazówka badz informacja bedzie mile widziana. Nistety nie robilam znacznych poszukiwan w Warszwie wiec nie jestem obeznana i byc moze cos mi umknelo.
Pozdrawiam,
Ewa
Poszukuję - Andrzej lub Julianna Chojecki, Ludwika Orlowska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Poszukuję - Andrzej lub Julianna Chojecki, Ludwika Orlowska
Ostatnio zmieniony sob 01 gru 2018, 14:30 przez eve174, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bozenna

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Poszukuję - Warszawa
Ewo,
Jesli nic nie znalazlas w Genetece, to sprawdz "Metryki". Tam sa wstawione akty warszawskich parafii, ktore jeszcze nie sa zindeksowane.
Mozesz tez szukac na stronie "SZWA", w parafiach, ktorych jeszcze nie ma w Genetece.
Wiem, to sa dlugie poszukiwania, ale kazdy z nas to robi i znajdujemy.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Jesli nic nie znalazlas w Genetece, to sprawdz "Metryki". Tam sa wstawione akty warszawskich parafii, ktore jeszcze nie sa zindeksowane.
Mozesz tez szukac na stronie "SZWA", w parafiach, ktorych jeszcze nie ma w Genetece.
Wiem, to sa dlugie poszukiwania, ale kazdy z nas to robi i znajdujemy.
Serdecznie pozdrawiam,
Bozenna
Poszukuję - Warszawa
Dziekuje Bozeno, jednak mam nadzieje takze przez ten post znalezc potomków tych osob.
Ewa
Ewa
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Poszukuję - Warszawa
Raczej zmień tytuł na "poszukuję potomków Andrzeja lub Julianny Chojeckich [żyj. XVIII/XIX w]"
"Warszawa" to tak wiesz...w połowie biegu Wisły mniej więcej jeśli szukasz:) a szansa, że potomkowie od dwustu lat w Warszawie - niezbyt wielka..niestety równie niewielka, że zainteresowany użyje wyszukiwarki
"Warszawa" to tak wiesz...w połowie biegu Wisły mniej więcej jeśli szukasz:) a szansa, że potomkowie od dwustu lat w Warszawie - niezbyt wielka..niestety równie niewielka, że zainteresowany użyje wyszukiwarki
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz