Wykaz osób z akt parafialnych Diecezji Łuckiej Ks. Żurka
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
magdalena_siminska
Kurdybanowscy, Cymer, Środa
Szanowna Pani,
zauważyłam Pani odp. nt. rodziny Kuczyk. Wspomina Pani w niej dość obszernie o mojej rodzinie. Nie wiem czy nie proszę o zbyt wiele ale mam już dość dobrze usystematyzowane drzewo genealogiczne ale nowe informacje są zawsze cenne!
Wymienię może nazwiska, które są w kręgu moich szczególnych zainteresowań.
rodzina Środa. Miejscowości związane z tym nazwiskiem to Korystyszów (Korostyszów), ewentualnie Żytomierz i Łuck.
rodzina Cymer. Dokladnie Marianna Cymer, żona Antoniego Środy.
rodzina Kurdybanowscy, Łuck, parafia Katedra.
Zofia i Jan Kurdybanowscy
Zięba Grzegorz i Hanna Zięba z d. Kurdybanowska
Paulina z d. Kurdybanowska, nazwisko po mężu prawdopodobnie Józefie nieznane
Sawicka Hanna z d. Kurdybanowska
Kozik Czesław - Nowogródek
Z góry dziękuję!
zauważyłam Pani odp. nt. rodziny Kuczyk. Wspomina Pani w niej dość obszernie o mojej rodzinie. Nie wiem czy nie proszę o zbyt wiele ale mam już dość dobrze usystematyzowane drzewo genealogiczne ale nowe informacje są zawsze cenne!
rodzina Środa. Miejscowości związane z tym nazwiskiem to Korystyszów (Korostyszów), ewentualnie Żytomierz i Łuck.
Z góry dziękuję!
-
Maria_Klimas

Re: Kurdybanowscy, Cymer, Środa
Spis mieszkańców Łuck 1922-1924magdalena_siminska pisze:Szanowna Pani,
Z góry dziękuję!
Środa Antoni, wdowiec
Środa Wiktor 1899,kawaler
Cymer Jakub (1910/47)i Maria Dopska r. Chrystian i Albertyna z Zementów/Łuck/
Środa Wiktor(1925/6)i Wiktoria Kurdybanowska r.Antoni i Marianna z Cymerów, dz;Irmina Maria Zofia 16.08.1932/261/Łuck/
To wszystko co znalazłam
Pozdrawiam Maria
Proszę o sprawdzenie Józefa, Michała ( żona może być Tekla) i Filipa Koch
Z góry dziękuje
Z góry dziękuje
Proszę o sprawdzenie nazwiska Greiner.
z góry dziękuję
Meggy
z góry dziękuję
Meggy
-
Maria_Klimas

brak zapisow na podane imiona Koch. Tylko takie zapisy znalazłam;Olaola1 pisze:Proszę o sprawdzenie Józefa, Michała ( żona może być Tekla) i Filipa Koch
Z góry dziękuje
Koch Adam i Władysława Karczyńska dz; Bolesław 30.10.1895;1896/8./Kowel/
Koch Jerzy s. Jakuba i Katarzyny (1879/5) i Julia Giergielewiczówna./Łokacze/
Koch Józef i Bronisława Marmurowska, dz;Maria 1895/45,- Karol Zaturce 1898/45,- Jan 1905/31./Łokacze/
Koch Beniamin s. Wilhelma i Elżbiety ur.22.07.1879/10, wyznania ewangielicznego nawrócony 10.09.1908/8./Włodzimierz/
Koch Adam i Władysława z Karpińskich dz; Władysław 25.05.1893/103./Włodzimierz/
Koch Józef lat 23 (1890/31) i Aniela Ożog lat 23. r. Jakub i Katarzyna z Gauznerów./Włodzimierz/
Koch Józef i Bronisława Marmurowska dz; Józefa 20.02.1893/28./Włodzimierz/
Pozdrawiam Maria
Dziękuję Pani Mario. Koch Józef i Bronisława Marmurowska to moi
Józef i Jerzy to bracia po Jakubie Kochu i Katarzynie Hausner
Koch Józef lat 23 jest po Katarzynie z Gauznerów ale myślę iz chodzi o Hausnerów tylko błąd w pisowni... choć lata mi się nie do końca zgadzają.
Nie mniej jednak jeszcze raz ślicznie dziękuje
Koch Józef lat 23 jest po Katarzynie z Gauznerów ale myślę iz chodzi o Hausnerów tylko błąd w pisowni... choć lata mi się nie do końca zgadzają.
Nie mniej jednak jeszcze raz ślicznie dziękuje
-
Maria_Klimas

Greiner Antoni s. Wilhelma i Marii z Kazmierczuków(1.08.1920/63) i Sylwia Rudnicka c. Wilhelminy Józefy Rudnickiej./Kalinówka/meggy pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Greiner.
z góry dziękuję
Meggy
Tylko ten jeden zapis, są dla nazwiska podobnego. Greiber.
Pozdrawiam Maria.
Proszę o sprawdzenie nazwiska Obuch dla miejscowości Bogusławka w parafii Ołyka. potomstwo Stanisława Obucha i Wiktoriii z domu Miller. Bardzo dziękuję.
Waldemar Pietrzak
Waldemar Pietrzak
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
-
Maria_Klimas

Brak nazwiska Obuch w spisie Olyka. Sprawdziłam w Wykazach... w innych parafiach też nie ma zapisu dla nazwiska Obuch.valdeq pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Obuch dla miejscowości Bogusławka w parafii Ołyka. potomstwo Stanisława Obucha i Wiktoriii z domu Miller. Bardzo dziękuję.
Waldemar Pietrzak
Pozdrawiam Maria
Dziękuję Pani Mario
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
-
Katarzyna_Kozakiewicz
Poszukuje krewnych z rodziny Kozakiewicz
Witam poszukuje przodków z rodziny Kozakiewicz. Dziadek Stanisław Kozakiewicz s. Józefa Kozakiewicz i Rozalii z domu Kuncewicz. Poszukuje przede wszystkim rodzeństwa Stanisława. Wiem ze takowi byli. Stanisław urodzony w 1919r. Pochodzacy i zamieszkujący Kosine Wielką(dominijańską). Może ma ktoś możliwość znalezienia jakichś danych. była to parafia Szumsk pow.Wileński
Katarzyna Kozakiewicz
Katarzyna Kozakiewicz
Dzień dobry!
Poszukuję informacji o osobach o poniższych nazwiskach. Podałem również znane mi imiona członków rodziny, ale jeśli w Wykazach jest więcej informacji to również mi na tym zależy - może coś złożę z tych puzzli.
Nazwiska:
Adamowicz (zwłaszcza imiona: Piotr, Józefa (zd. Karpińska), Dionizy, Feliksa, Gwidon)
Piczman (zwłaszcza imiona: Franciszek, Feliksa zd. Adamowicz)
Szaciło (zwłaszcza imiona: Wincenty, Feliksa zd. Adamowicz)
Najbardziej prawdopodobne parafie: Puliny, Nowogród Wołyński, Tuczyn, Horodnica
Pozdrawiam,
Michał
Poszukuję informacji o osobach o poniższych nazwiskach. Podałem również znane mi imiona członków rodziny, ale jeśli w Wykazach jest więcej informacji to również mi na tym zależy - może coś złożę z tych puzzli.
Nazwiska:
Adamowicz (zwłaszcza imiona: Piotr, Józefa (zd. Karpińska), Dionizy, Feliksa, Gwidon)
Pozdrawiam,
Michał
-
Maria_Klimas

Re: Poszukuje krewnych z rodziny Kozakiewicz
Pani Katarzyno niczego dla Pani nie znalazłam.Z Pani zapisu wychodzi że Szumsk jest na Litwie. A Łuck to Ukraina. Proszę sobie poszukać . W portalu Genealodzy. jet ikonka GT wyjść i wyświetli się mapa najechać kursorem na Litwa wyświetli się strona wpisać nazwisko i szukać.Katarzyna_Kozakiewicz pisze:Witam poszukuje przodków z rodziny Kozakiewicz. Dziadek Stanisław Kozakiewicz s. Józefa Kozakiewicz i Rozalii z domu Kuncewicz. Poszukuje przede wszystkim rodzeństwa Stanisława. Wiem ze takowi byli. Stanisław urodzony w 1919r. Pochodzacy i zamieszkujący Kosine Wielką(dominijańską). Może ma ktoś możliwość znalezienia jakichś danych. była to parafia Szumsk pow.Wileński
Katarzyna Kozakiewicz
Pozdrawiam Maria.
-
Maria_Klimas

Panie Michale z Wymienionych parafii jest tylko Tuczyn ale akt też bardzo mało.mszatilo pisze:Dzień dobry!
Nazwiska:
Pozdrawiam,
Michał
Piczman brak zapisów.
Szaciłło-Kosowski Seweryn s. Lucjana i Heleny z Gutów ur.28.08.1919 w Władywostoku (Syberia) ochrz.w Władywostoku, świadkowie Konstanty Kowalenko i Ewelina Kowalenko,protokól z 9.08.1933 Kołki.
Szaciłło-Kosowska Waleria c. Lucjana i Heleny z Gutowskich ur.7.01.1915 w Władywostoku, ochrz w Władywostoku 1915 św. Konstanty Kowalenko i Ewelina Kowalenko prot.spisany 9.08.1933.Kołki.
Szaciłło-Kosowski Witold s. Lucjana i heleny Gutowskiej ur.8.05.1917 w Władywostoku ochrz.1917 w Władywostoku św.Konstanty Kowalenko i Ewelina Kowalenko prot. spisany nr 5/1933 z 9.03.1933.Kołki
Szaciłło- Kossowski Seweryn s.Lucjana iiHeleny z Gutów(9.06.1940/33) Maria Wożniak c. Ignacego i Heleny z Gembków.Kalinówka/
Adamowicz Florian,lat 55 wdowiec s. Macieja i Heleny Ciszewskiej(3.02.1916/17) Wiktoria Bronicka c. Piotra i Heleny z Nieczyporowskich./Kalinówka/
Adamowicz Teofil,lat 95 zm. w 20.12.1930 w Kolonii Taraż poz. żonę Józefę z Wolaków, 5 synow Franciszka, Piotra, Mieczysława, Mikołaja, Feliksa i 3 córki Rozalię Genowefę Feliksę.Po 1-żonie Petroneli Zarębiance miał 5-cioro dzieci , po 2-żonie Józefie Wolakównie 4-oro./Kołki 1930/44/
Adamowicz Irena c. Feliksa ur.10.05.1942 Kolonia Górna,ochrz. 11.05.1942/45.Ludwipol/
Adamowicz Kazimierz s. Ignacego ur.5.05.1943 Kolonia Górna ochrz.11.05.1943/21 Ludwipol.
Adamowicz Stanisław (1855/3) i agnieszka Stankiewiczówna r.Mikołaj i Marianna z Wiszniewskich./Ołyka/
Adamowicz Józefi Anna Dyszerówna,dz;Antoni 14.03.1922-1925/214,- Halina 14.03.1922-1925/215./Łuck/
Adamowicz Teofil r. Wincenty i Prakseda Sawicka(1868/17)i Petronela Zarębianka, dz; Zofia 1870/22,- Rozalia 1872/41,-3-oje w Kołkach1875-80./Wiszenki/
Adamowicz Jacenty ,wdowiec, r. Aleksander i Marianna z Hermanów(1861/37) Marianna Wolak,dz; Franciszek 1865/37./Wiszenki/
Pozdrawiam Maria
-
mariusz1111