Krewny ktory mial nieruchomosc

Pomoc w poszukiwaniach informacji
88karolcia

Sympatyk

Krewny ktory mial nieruchomosc

Post autor: 88karolcia »

Witam,
Ostatnio z moją rodziną chcielismy zweryfikować czy nasz niezyjacy krewny, ktory wyjechał i prawdopodobnie zmarł ze Francji (prawdopodobnie w latach 1965-70) miał nieruchomosci w Grodzisku Mazowieckim. Jedyne do czego udało mi się dotrzeć to jak sie nazywał, posiadam jego akt urodzenia, posiadam akty urodzenia jego rodzicow, akt urodzenia jego żony, wiem kiedy zmarła i gdzie. Wiem gdzie prawdopodobnie zamieszkali z opowiadań rodziny. Wiem tez ze mkeli dwoch synów- jednego znam PESEL, wiem jak sie nazywal, ile zyl lat, kiedy i gdzie zmarł, znam jego nr dowodu, date wydania dowodu, drugiego syna posiadam akt urodzenia, wiem kiedy zmarł. Tylko tyle udalo mi sie dowiedzieć, a nie bylo to latwe...

Pomyslalam ze moze urzad miasta bedzie mial zapisek odnosnie podatku za nieruchomość i w ten sposob może jakos dotre do sedna spraw..yStrasznie nie lubie tam chodzić bo mnje odprawiaja z kwitkiem. Czy ktos ma jakis pomysł gdzie powinnam sie udac, gdzue znaleźć ta informacje?
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

ale kiedy (w jakich latach, w jakim okresie/w którym roku) był ew. właścicielem nieruchomości (i czego konkretnie?)
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
88karolcia

Sympatyk

Tego własnie nie wiem, wiem że miał około 6 ha, miał je w Grodzisku Mazowieckim, mniej wiecej tylko wiem ktore do były działki. Raczej tam nie było zadnych budynków, tylko sama ziemia. Wiem, że sprawa wyglada beznadziejnie, ale czy nie da sie dk tego jakos dojść?
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

6 ha w mieście? pustych?
sprawdź KW, hipy działek, które "podejrzewasz"
88karolcia

Sympatyk

Zeby sprawdzic Kw to z tego co patrzylam to trzeba za to placic, teraz w tym miejscu kilkadziesiat działek zabudowanych,sa tam bloki, centrum miasta teraz. Kiedys bylo tam targowisko. Skarb panstwa sie tymi terenami "zajał" bo pewnie nikt sie nje zglaszał. Byl wlascicielem tych dzialek paredziesiąt lat temu wiec moze to w archiwum jest, tylko gdzie i jak do tego dotrzec czy to byla prawda
88karolcia

Sympatyk

Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

Tak. Wiele wątków o tym na forum
w tym b. nieodległy o dzisiejszym spotkaniu dokładnie z pokrywającym się tematem
poczytaj
88karolcia

Sympatyk

Jeżeli jest wiele wątków na ten temat to mogę poprosić o link gdzie mam tego szukać? Po tematach ciężko coś znaleźć..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”