pozukuję rodzinę w Bolesławcu

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kowalczyk

Sympatyk

pozukuję rodzinę w Bolesławcu

Post autor: kowalczyk »

Mam wielką prośbę robię drzewo genealogiczne i poszukuję rodziny Mariana Rudzińskiego ur. 1931 r który po II wojnie światowej wyjechał z terenu parafii Piotrawin na Lubelszczyźnie. Dotychczas zdołałem ustalić, że w/w miezkał w Bolesławcu jednak zmarł pod koniec lat 60-tych, miał 4 córki jedna ma na imię Władysława. Żona w/w Henryka wyszła po raz drugi za mąż za Edwarda Zając i mieszkali prawdopodobnie przy ul . Karola Miarki bdb. I tu moja ogromna prośba do osób czytających tą wiadomość czy posiada książkę telefoniczną d woj. jeleniogórskiego z lat 90-tych z miastem Bolesławiec w którym były dokładne adresy abonentów z nr domu. Może informację tą będą czytać osoby które znały moją rodzinę którą próbuje odszukać od kilku lat. Dziękuje wszystkim za poświecenie mojej sprawie swojego czasu.
Awatar użytkownika
Krystyna.waw

Sympatyk
Nowicjusz
Podziękował: 6 times

Post autor: Krystyna.waw »

Ja bym zadzwoniła do Biblioteki Miejskiej w Bolesławcu.
Pracownicy w bibliotekach zwykle są bardzo życzliwi.
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
sanrkon

Sympatyk

Post autor: sanrkon »

Jeśli tam by nie było, można też spróbować popytać w innych okolicznych bibliotekach miejskich.

Może warto też zapytać tego Pana (np. poprzez wiadomość prywatną) czy może on odnalazł jakieś miejsce z taką książką telefoniczną:
https://genealodzy.pl/index.php?name=PN ... 781#262781
Awatar użytkownika
Grazyna_Gabi

Sympatyk
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 14 times

Post autor: Grazyna_Gabi »

Prawdopodobnie grob Henryki i Edwarda Zajac w Boleslawcu.
Widac, ze jest zadbany a wiec ktos tam bywa.
Moze na forum jest ktos z Boleslawca i moglby w Twoim imieniu pozostawic list
na grobie.
https://boleslawiec.artlookgallery.com/ ... 252&inni=1

Pozdrawiam
Grazyna
kowalczyk

Sympatyk

Post autor: kowalczyk »

Dzisiaj spotkało mnie niestety rozczarowanie dot. poszukiwań rodziny po zmarłym Marianie Rudzińskim. Co prawda dzięki Waszej ogromnej pomocy osoby te wiedzą o kim mowa udało mi się skontaktować z potomkami Henryki i Edwarda Zając/notabene których groby figurują na stronie grobonet pl/ Okazało się jednak, że nie są to osoby których poszukuję i znowu wróciłem do punktu wyjścia. My jednak genealodzy musimy być bardzo cierpliwi i wytrwali w tym co robimy. Wierzę, że za jakiś czas będę mógł jednak pochwalić się, że dzięki takim osobom jak Ci czytający tą notkę odnalazłem moich krewnych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”