Poszukuję informacji o kenkarcie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Sroczyński_Włodzimierz

AP Radom - Kenkarty
Polecam kontakt osobisty, telefoniczny w każdej sprawie z AP Radom. Nie boli, a można duużo "przy okazji" się dowiedzieć. I uśmiecham się o relację:)
Jak mniemam: chodzi o zespół 696 z AP Radom, jest spis roboczy, warto go przejrzeć, Jako pomoc archiwalna powinien być bez problemu udostępniony, choć myślę, że 651 j.a. przekłada się na dane 651 osób z całego dystryktu ( 20 cm więc zbiór niewielki) więc szansa trafienia na "swoją" - znikoma
Jak mniemam: chodzi o zespół 696 z AP Radom, jest spis roboczy, warto go przejrzeć, Jako pomoc archiwalna powinien być bez problemu udostępniony, choć myślę, że 651 j.a. przekłada się na dane 651 osób z całego dystryktu ( 20 cm więc zbiór niewielki) więc szansa trafienia na "swoją" - znikoma
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
AP Radom - Kenkarty
Witam,
Czy ktoś z Państwa ma może doświadczenie z poszukiwaniem wniosków o wydanie kenkart w AP Lublin? Czy takie dokumenty zachowały się w tym archiwum?
Pozdrawiam,
Michał
Czy ktoś z Państwa ma może doświadczenie z poszukiwaniem wniosków o wydanie kenkart w AP Lublin? Czy takie dokumenty zachowały się w tym archiwum?
Pozdrawiam,
Michał
Re: AP Radom - Kenkarty
Ja szukałem w AP Lublin wniosków o kenkartę z Lubartowa. Nie znalazłem nic. Są wnioski o przedwojenne wnioski o dowody osobiste. Niestety nie wiem jak wygląda sprawa z innymi starostwami z Lubelszczyzny.themivqu pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Michał
Michał
-
Potomek_Wosinskich

Poszukuję niemieckich okupacyjnych papierów.
Poszukuję niemieckich kennkart.. Jednak moi przodkowie mieszkali na wioskach. Nie wiem, czy w ogóle takie mieli.
Chciałbym skądś wytrzasnąć taki dokument, bo zależy mi na zdjęciach.
Gdzie mogę takie znaleźć?
Pozdrawiam-Wojciech
Chciałbym skądś wytrzasnąć taki dokument, bo zależy mi na zdjęciach.
Gdzie mogę takie znaleźć?
Pozdrawiam-Wojciech
Pytaj w urzedach miejskich, dzielnicowych, gminnych itd. Kennkarta byl jednym z dowodow tozsamosci na podstawie ktorego wydawano dowody osobiste i w tym urzedzie juz pozostawaly bez wzgledu, czy ten czlowiek zmienial adres czy nie. Musisz miec duzo szczescia w poszukiwanie tego dokumentu, bo kioperty dowodowe- a tam ten dokument byl lokowany- zaczely byc niszczone jezeli przekroczyly lat 10. Poczatek mielenia zaczl sie, chyba w poczatkach lat dziewiecdzisiatych.
Zbyszek Maderski.
Zbyszek Maderski.
-
Potomek_Wosinskich

Witam
Dziś mi przyszła wiadomość z Archiwum, że nie mają takich kart.
Jest możliwość by jeszcze gdzieś była?
Jestem trochę nieprzekonany do urzędów miejskich, bo jak nie ma w archiwum, to raczej i w innych miejscach nie ma.
A co mogło się stać z taką kennkartą po wojnie? Mój przodek umarł w 2003, może odnajdę gdzieś na jego miejscu zgonu?
Wojciech
Dziś mi przyszła wiadomość z Archiwum, że nie mają takich kart.
Jest możliwość by jeszcze gdzieś była?
Jestem trochę nieprzekonany do urzędów miejskich, bo jak nie ma w archiwum, to raczej i w innych miejscach nie ma.
A co mogło się stać z taką kennkartą po wojnie? Mój przodek umarł w 2003, może odnajdę gdzieś na jego miejscu zgonu?
Wojciech
Pozdrawiam,
Wojciech Kacper Wosiński
Wojciech Kacper Wosiński
- 33szuwarek

Dzień Dobry,
poszukuję kennkarty wydanej z 1942 rok z miasta Warszawy. W którym Archiwów znajdują się kennkarty, czy AP Warszawy, czy w Archiwum Akt Nowych ?
Pozdrawiam, Piotr
poszukuję kennkarty wydanej z 1942 rok z miasta Warszawy. W którym Archiwów znajdują się kennkarty, czy AP Warszawy, czy w Archiwum Akt Nowych ?
Pozdrawiam, Piotr
Witam forumowiczów,
Mam pytanie odnośnie dokumentu tożsamości tzw. Kennkarte. Czy istnieje gdziekolwiek na świecie baza numerów kenkart, wystawianych polskim obywatelom w czasie okupacji? Wiadomo, że Niemcy byli bardzo skrupulatni, jeśli chodzi o wszelkie spisy, wykazy itp., więc nie wyobrażam sobie, że nie istnieje baza numerów tego dokumentu (Kennummer)?
Mam pytanie odnośnie dokumentu tożsamości tzw. Kennkarte. Czy istnieje gdziekolwiek na świecie baza numerów kenkart, wystawianych polskim obywatelom w czasie okupacji? Wiadomo, że Niemcy byli bardzo skrupulatni, jeśli chodzi o wszelkie spisy, wykazy itp., więc nie wyobrażam sobie, że nie istnieje baza numerów tego dokumentu (Kennummer)?
Pozdrawiam - Wiesław
Kenkarty Żyrardów
Witam
Mam pytanie o kenkarty z Żyrardowa. Czy są może gdzieś dostępne? czy trzeba się zgłosić o Urzędu Miasta?
Pozdrawiam Ola
Mam pytanie o kenkarty z Żyrardowa. Czy są może gdzieś dostępne? czy trzeba się zgłosić o Urzędu Miasta?
Pozdrawiam Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Aleksandra
Poszukuję Różańskich, Różalskich, Rozalskich z okolic Błędowa, Lubani, Mszczonowa, ogólnie mazowieckie i łódzkie; oraz nazwiska Hemlich/Emlich - Żyrardów, Drobin, Szymanów.
Kenkarty Żyrardów
Witam,
Nie wiem, gdzie można je zobaczyć "urzędowo". U mnie są dostępne dwie: mojego dziadka i mojej babci. Właśnie je odnalazłam na dnie szafy ze starymi dokumentami.
Pozdrawiam
Magda
Nie wiem, gdzie można je zobaczyć "urzędowo". U mnie są dostępne dwie: mojego dziadka i mojej babci. Właśnie je odnalazłam na dnie szafy ze starymi dokumentami.
Pozdrawiam
Magda
Kenkarty Żyrardów
Koperty dowodowe mają w Urzędzie Miasta w Żyrardowie. Na pewno są w nich podania, ankiety etc. dotyczące dowodów. Czy mają kenkarty? Wątpię, chyba, że w przodek wyrabiał normalny dowód i oddał im kenkarte. Można sprobować do nich napisać. Jeżeli zmarł wcześniej niż lata 50 XX to nie ma co pisać.
Kenkarty Żyrardów
Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Ola
Pozdrawiam
Ola
Pozdrawiam
Aleksandra
Aleksandra